Storbritannien anklager Rusland for at stå bag NotPetya-angrebet

Illustration: mkitina4, BigStock
Angrebet, der sidste sommer kostede milliarder og ramte store dele af bl.a. Ukraines infrastruktur, kommer fra Rusland. Så konkret er udmeldingen fra den britiske udenrigsminister.

Storbritannien går som det første store vestlige land ud og anklager officielt det russiske militær for at stå bag det verdensomspændende NotPetya-angreb.

Det skriver BleepingComputer.

»The UK Government judges that the Russian Government, specifically the Russian military, was responsible for the destructive NotPetya cyber-attack of June 2017,« fortæller udenrigsminister Lord Ahmad i en officiel udtalelse.

Læs også: Sådan er NotPetya-malwaren skruet sammen

Lord Ahmad understreger, at Kreml placerer sig selv i konflikt med den vestlige verden, der nu efterlyser, at Rusland bliver en ansvarlig spiller på det globale marked.

Næsten helt sikkert

Ministeren retter anklagen mod Rusland og dets militær, men udpeger ikke en enkeltperson eller en specifik enhed.

Læs også: NotPetya-bagmænd havde aldrig en chance for at dekryptere data: ID-kode er helt tilfældig

Til sammenligning har Ukraines efterretningstjeneste, SBY, ikke holdt sig tilbage med hensyn til at beskylde Rusland for angrebet. Det tog kun få dage for tjenesten at pege på Rusland.

Det britiske National Cyber Security Centre fastslog samtidig, at det med »næsten absolut sikkerhed« var Rusland, der stod bag Not-Petya-angrebet, der kostede milliarder af kroner i slutningen af juni 2017.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere