Storbanken JPMorgan lancerer ny kryptovaluta som er knyttet til dollaren

Illustration: irklig / BigStock
Storbanken JPMorgan lancerer en ny kryptovaluta med navnet JPM Coin, som er knyttet til den amerikanske dollar. JPM Coin skal køre på JPMorgan private blockchain, Quorum

Verden er blevet en kryptovaluta rigere. JPM Coin er en såkaldt stablecoin - en kryptovaluta, hvis værdi er bundet op på den amerikanske dollar. En JPM Coin kan indløses til én amerikansk dollar hos udvikleren JPMorgan.

JPM Coin bliver ikke tilgængelige for retailkunder, men er rettet mod JPMorgans erhvervskunder, som kan bruge dem til at overføre penge internationalt. Det fremgår af JPMorgans hjemmeside.

CNBC bemærker at virksomheder i dag flytter penge mellem lande via internationale bankoverførsler, som er langsomme og kan være dyre.

Den problemstilling skal takles af JPM Coin, som skal gøre det muligt at overføre penge i real time.

Arbejdsfri Ethereum-gaffel

JPM Coin skal køre på JPMorgans lukkede Blockchain, Quorum, som er en fork af Ethereum.

Quorum er en lukket blockchain – JPMorgan bestemmer, hvem der kan tilgå den. Fordi den ikke er åben for alle, behøver Quorum ikke en proof-of-work konsensusalgoritme til at afgøre, hvad der kommer i blockchainen, og kræver derfor ikke store mængder processorkraft.

JPMorgan skriver på deres hjemmeside ikke, hvorfor systemet skal køre gennem en blockchain i stedet for via en centraliseret server.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere