Stor undersøgelse: Udviklere vil hellere bruge Mac OS end Linux - og Javascript er klart nummer et

18. marts 2016 kl. 12:2239
Kodesitet Stack Overflow har lavet en omfangsrig undersøgelse, der blandt andet viser, at udviklernes foretrukne platform kommer fra Apple.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Stack Overflow, hvor kodere kan spørge hinanden til råds, har lavet en stor undersøgelse blandt sitets brugere. Altså udviklere. 56.033 brugere fra 173 lande har deltaget i 2016-undersøgelsen, som netop er offentliggjort.

Af undersøgelsen, som ligger på Stack Overflows hjemmeside, fremgår det blandt andet, at udviklere foretrækker Mac OS X - både frem for Linux og Windows 7. 26,2 pct. af deltagerne i undersøgelsen har således angivet, at de bruger Apples styresystem. 22,5 pct. bruger Windows 7, mens 21,7 procent foretrækker Linux på desktoppen.

Man kan diskutere, om det er en fair måde at opstille udviklernes foretrukne desktop på. For mens Linux optræder som en enkelt, samlet platform, selvom der jo findes mange distributioner, så er Windows delt ud på Windows Vista, Windows XP, Windows 8, Windows 10 og Windows 7. Hvor Windows 7 er den mest udbredte blandt udviklerne.

Og hvis man lægger tallene for Windows 7 og Windows 10 sammen, så er Microsofts Windows med en andel på 43,3 procent langt det mest udbredte desktop-system blandt udviklere. Der er dog utvivlsomt sket en udvikling mod Mac OS X siden 2015, hvor 33,8 pct. angav Windows 7, som deres desktop-platform, mens tallet for Mac OS X i 2015 var 21,5 pct.

Mac OS X stikker af

I 2015 blev Linux også overhalet af Mac OS X som desktop-platform for udviklere. Og den udvikling er altså fortsat i 2016-undersøgelsen, hvor springet mellem Mac OS X og Linux er blevet større.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Undersøgelsen har også set på, hvad brugerne på Stack Overflow faktisk laver. Og her ligger 'Full-stack Web Developer' med 28,0 pct. i top. På andenpladsen med 12,2 pct. ligger 'Back-End Web Developer', mens Student ligger på tredjepladsen med 11,4 pct.

Et andet sted i undersøgelsen fremgår det, at Javascript er udbredt blandt udviklere generelt. Eksempelvis angiver 85,3 pct. af Full-Stack-udviklerne Javascript, som en teknologi, de anvender. Selv blandt back-end-udviklerne er Javascript udbredt. Her angiver 54,5 pct., at de bruger Javascript, mens SQL, måske ikke overraskende ligger på en andenplads hos back-end-udviklerne med 53,3 pct. Som den opmærksomme læser nok bemærker, så giver det over 100 pct, hvis tallene for SQL og Javascript-udbredelsen lægges sammen. Det må derfor antages, at deltagerne i undersøgelsen har haft muligt for at angive flere at de teknologier, de arbejder med.

Blandt de studerende er Java den mest anvendte teknologi med 51,1 pct., mens Javascript ligger på en andenplads med 39,1 pct.

Javascript er i øvrigt det mest populære tag på Stack Overflow. Javascript overhalede Java som mest populære tag i juni 2015.

Stack Overflow-udviklere er unge

Den typiske alder på en Stackoverflow bruger er ifølge undersøgelsen 25-29. Denne alder har 28,4 pct. angivet. De ældste udviklere kommer fra USA, hvor den angivne gennemsnitsalder er 32,0 år. Og så foretrækker de fleste udviklere hunde frem for katte og Star Wars frem for Star Trek. De ældre udviklere (50+) er dog mest til Star Trek.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stack Overflow bemærker selv, at undersøgelsen - trods omfanget - er biased. Altså tendentiøs i forhold til udviklere, der ikke kommunikerer på engelsk eller ikke har lyst til at deltage i engelsksprogede undersøgelser.

39 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
39
21. marts 2016 kl. 07:42

Alternativt kan man bruge Parallels eller VMware og køre en fuld Windows inde i den (det er selvf. ikke optimalt men det frigører en fra at dual boote eller have to maskiner).

38
20. marts 2016 kl. 23:25

Afhængig af Chrome version på din tablet kan animation performance være ret dårlig så man tvivler på om den faktisk har hardware acceleration endsige en GPU med mere end 1K Ram :) IOS' Mobile Safari anvender HW acceleration for en række CSS transformationer og afvikler generelt animationer synligt bedre end de Android enheder jeg har prøvet - inklusive highend HW.

Her er en sammenlignende artikel om animations performance: https://css-tricks.com/myth-busting-css-animations-vs-javascript/. Der er et link til en lille benchmark du evt. kan afvikle på din tablet's browser for at se hvor slemt det står til.

Hvis du laver en Hybrid løsning kan jeg anbefale Ionic framework, der er ret let at gå til. De har arbejdet en del med plugin platformen Cordova for at anvende native features til f.eks. scrolling. De har også en Cordova plugin til at loade en mere moderne browser på ældre Android's, hvilket muligvis kan hjælpe og generelt er de lykkes med et få acceptabel animations performance på Android.

37
20. marts 2016 kl. 22:20

Selv smed jeg JQuery væk til fordel for Angular1 men overvejer nu React.

Jeg har ikke som sådan nogen problemer med frame works per se, men mine krav til performance gør det ret vanskeligt at bruge dem

https://www.quora.com/Mobile-Application-Development-2/Will-javascript-frameworks-ever-match-the-performance-and-feel-of-native-scripts-despite-their-abstraction-layer#!n=12

Jeg er mest interessseret i performance i animationer, da det er det, som ser ud som om, det hakker på tabletten. I øjeblikket, så startes animationer med JS, men de udføres med CSS3.

Jeg har brugt tricked med translate for at køre det med harware acceleration, men det virker kun på desktoppen, ikke på tabletten. Det er overhovedet ikke flydende animation på tabletten (i Chrome).

Derfor er mit spørgsmål, om man kan bruge javascript i stedet for CSS3 til at lave hele animationen. Altså - er javascript eller CSS3 det hurtigst performende til animationer. Og hvis det kan laves med et frame work, fint nok.

36
20. marts 2016 kl. 20:51

Indtil da, kan du bruge (Rider)[https://www.jetbrains.com/rider/] som er et IDE udvikling af Jetbrains, kendt bl.a. fra Resharper og IntelliJ. Det er godt nok i early access preview, men du skulle kunne udvikle imod CoreCLR, så du både kan udvikle og eksekverer .NET på din mac. Held og lykke med det :)

35
20. marts 2016 kl. 20:32

Jeg venter bare på at Microsoft går skridtet helt ud og laver en Visual Studio der kan køre på Mac. Så betyder det at jeg kan bruge Mac til mit udvikling helt. Lige nu kan jeg kode Unity på Mac, Minecraft på Mac og mangler bare .NET på Mac også .

34
20. marts 2016 kl. 20:07

Brug et godt JS framework React eller Angular til det meste. Det vil spare dig for en del kode og besvær.

Angular er under transition fra Angular1 / ES5 til Angular2 / ES6/Typescript. Hvis du ikke er så vant til JS er Typescript / Angular2 lettere at gå til, men husk det er en beta.

Selv smed jeg JQuery væk til fordel for Angular1 men overvejer nu React.

33
20. marts 2016 kl. 11:40

Computeren kører jo sådan set fint nok med Linux, den er hurtig nok til at klare hverdags opgaverne, så som at surf på internettet, afspille video og køre en kontorpakke, så hvorfor kassere den

Samme her, køre også med meget ældre hardware. Men omvendt må man så sige at MS hårdt presset af mobilmarked endelig bruger mindre resurser. Med undtagelse af RAM, så køre win8.X bedre end 7 og Vista, og med win 10 måske bedre end XP når man ser på kernen og ikke GUI.

Hvis ældre hardware ikke kan køre med window så husk mærke og producent, så man ikke køber dette igen. Den eneste måde de lærer at manlende suport, også på ældre produkter, koster ved kasse et, når der skal invisteres i noget nyt.

ASUS er ikke et godt eksempel, ACER OK, andre ?

32
19. marts 2016 kl. 23:47

Du skulle tage et kig på WPS Office. Det kan tilbyde dig et mere Microsoft lignende Interface.

Tusind tak for linket, jeg kendte ikke til den kontorpakke.

Selvom jeg synes det er nobelt at du har konverteret en stor del af din familie til Linux, så synes jeg du skal huske på at Linux ikke nødvendigvis er det bedste svar. Skal subjektet primært bruges til at interagere med MS Office, så er Linux et ret dårligt valg. Med mindre man benytter online løsninger.

Helt enig, men hvis man ikke prøver, finder man aldrig ud af det :-)

I min søsters tilfælde handler det også om at hendes computer er fra Vista eraen og derfor havde brug for et moderne OS og hvor det ikke rigtig kunne forsvares at købe Windows + MSO licens samt usikkerheden om softwaren overhoved ville blive afviklet ordenligt på hardwaren.

Men du ved, hårde tider, især med 3 børn og studerende, så man må jo får så meget ud af tingene som muligt :-)

Computeren kører jo sådan set fint nok med Linux, den er hurtig nok til at klare hverdags opgaverne, så som at surf på internettet, afspille video og køre en kontorpakke, så hvorfor kassere den

Jeg tror heller ikke problemet er at arbejde med proprietære dokumenter oprettet i MSO, men at underviseren, viser hvordan man gør noget bestemt i f.eks. Excel og det er et problem at "oversætte" det til hvordan man gør det i Calc, jeg har henvist min søster online udgaven af Excel, måske det hjælper, ellers håber jeg på WPS er løsningen.

31
19. marts 2016 kl. 22:39

Nu laver jeg animering i CSS3, men starter det med javascript.

Vil det være mere optimalt at lave hele animeringen med javascript?

30
19. marts 2016 kl. 21:00

Dobbelt post?

29
19. marts 2016 kl. 20:59

Jamen, det virker for så vidt med bug tracing. Jeg kan attache break points på events på APPen når den kører på Android enheden, og så styre det fra desktoppen. Hvor der også er screen cast af Android enheden.

Den del er jeg nok nødt til at lege videre med, men ser ud til at kunne lykkes, og jeg forstår så nogenlunde idéen.

Har ikke lige beskæftiget mig med aflæsning af console.loggen, men jeg kan se, den også breaker (eller laver udslag) ved javascript fejl. Samt HTTP-fejlstatus iøvrigt. Den skal jeg også arbejde med.

Jeg ved så stadig ikke, hvordan man analyserer data fra profileringen. Jeg kan se alle mulige funktioner, som ikke har med min APP at gøre. Man kan sikkert udelukke alt andet end den JS som hører til APPen, men jeg kan ikke lige se hvordan.

Så umiddelbart er det kun profileringen, som giver problemer.

27
19. marts 2016 kl. 14:12

Note: On Android 4.2 and later, the developer options are hidden by default. To enable the developer options, select Settings > About phone and tap Build number seven times.

gjorde som beskrevet syv gange.

Du er nu kun et skridt væk fra at være udvikler

Gjorde det igen

Du er nu udvikler

wtf...

26
19. marts 2016 kl. 14:06

Linket siger:

On your Android device, select Settings > Developer options.

Jeg har slet ikke denne mulighed noget sted på min android tablet. Jeg har afprøvet alle de indstillinger, jeg kunne se.

25
19. marts 2016 kl. 12:05

Du skulle tage et kig på WPS Office. Det kan tilbyde dig et mere Microsoft lignende Interface.

Selvom jeg synes det er nobelt at du har konverteret en stor del af din familie til Linux, så synes jeg du skal huske på at Linux ikke nødvendigvis er det bedste svar. Skal subjektet primært bruges til at interagere med MS Office, så er Linux et ret dårligt valg. Med mindre man benytter online løsninger.

24
19. marts 2016 kl. 11:55

Hej Rune,

Jeg antog at din webapp er Javascript? I så fald er Chrome værktøjerne ret gode og jeg kan ikke forstå hvis du ikke kan sætte breakpoints lave profiling etc. Uden det skal virke fornærmende så prøv at se her: https://developers.google.com/web/tools/chrome-devtools/debug/?hl=enhttps://www.youtube.com/watch?v=qTwxRJFHh40chrome://inspect

Faktisk var jeg på et tidspunkt nødt til at bruge Xcode til at debugge en plugin og jeg føler dybt for dem, der er nødt til daglig at bruge Xcode og Objective C - gys!

22
19. marts 2016 kl. 11:00

Prøv at bruge Chrome værktøjerne de virker ret godt og IMO bedre end ff.

Jeg kan så nogenlunde få f.eks. sat break points og loging af events på via chrome udviklingsværktøjer, og det virker da, men jeg synes stadig ikke det er vildt intuitivt, hvordan det virker generelt.

Og javascript profilering er mulig, men jeg forstår simpelthen ikke hvordan det virker. Jeg er alene interessseret i at kunne se, hvor der bruges unødig power i et javascript/CSS3 og hvor hastigheden kan blive højere. Det synes jeg ikke man kan se ud fra chromes profileringsværktøj. Der er ingen "tip til forbedringer" f.eks. eller forklaringer iøvrigt.

Jeg har forsøgt mig med Firebug til Firefox. Det er endnu værre, endnu mere brugeruvenligt. Og det har ingen af de funktioner, jeg behøver indbygget.

Min foreløbige løsning på bugtracing er derfor console.log alle steder i programmet, hvor jeg kan se, det fejler. Det er ikke helt optimalt.

Mit problem gøres yderligere vanskeligt ved, at chrome til Android ikke tillader at man kan se hverken webmasterværktøjer eller loggen. Og da det er ret vigtigt, det fungerer på mobile enheder, så er jeg her ligesom på bar bund.

Jeg kan - måske - derfor godt forstå, hvorfor mange sværger til native code til mobile i stedet.

21
19. marts 2016 kl. 10:41

Jeg synes det er fedt at høre at udbredelsen blandt udviklere langsomt stiger, og at andelen af udviklere, der primært bruger Linux, nu er oppe på 22%. At Mac stryger op og Windows styrtdykker er jeg ikke så overrasket over.

20
19. marts 2016 kl. 01:11

Det er et irritationsmoment jeg også har oplevet, men er det et problem med alle distroes?

Jeg har efterhånden været igennem alle major Linux distroer og er efterhånden faldet til på Linux Mint / Cinnamon.

Og jeg husker det som om problemet, altid har været der, indtil næste gang man installere en ny distro.

Power saving/pauseskærm er somregel bare blevet slået fra også har man glemt problemet, fordi man skulle videre med livet

Det har vel egentlig ikke så meget med Linux at gøre, da Libre jo kan anvendes på alle platforme.

Det var ikke min mening at det skulle fortåes som en kritik af kernen, men en kritik af Linux baseret desktop systemer.

LibreOffice er standard kontorpakken på de fleste Linux distroer og derfor ser jeg det som en standard oplevelse af distroen.

Jeg prøver tænke tingene ud fra en brugerens synspunkt og gerne en person som IKKE er en erfaren motiveret IT bruger.

Flere i min familie bruger Linux fordi det er hvad jeg kan hjælpe dem med, og hvis de vil have Windows er det på deres egen regning.

Min mor bruger Linux Mint - og hun er "glad" bruger. Hun har aldrig interesseret sig for at eje en computer før det blev muligt at se DRs TV via internettet. Så derfor har jeg kunne udstyre den med Linux uden problemer. Hun er heldigvis også begyndt at bruge internettet mere generelt efter hun har "opdaget" det ;-)

Min storesøster er "mindre glad" - Hun har ikke problemer med nogle tjenester på internettet mere efter EME blev supporteret på Linux via Chrome, men LibreOffice er en udfordring for hende. På hendes undervisningsinstitution foregår tingene i MSO og underviserne/elever kender kun til MSO.

Min mindreårige niece er "mindre glad" - Hun kan bruge alle hjemmesider hun plejer, og hendes folkeskole har "heldigvis" valgt at bruge Google Apps - så ingen udfordringer der. Men hun har svært ved at forstå at de spil hun kigger på i butikkerne ikke kan køre på hendes computer. Min niece har i øvrigt selv kunne finde ud af at installere The Sims på den eneste Windows computer i hendes hjem, en øvelse jeg aldrig ville byde hende på, at skulle gøre selv på hendes Linux computer, fordi det involvere Wine.

DRM er vel et generelt problem som er svært at få til at harmonere med ægte open source - men igen mener jeg ikke at det er Linux der skal bebrejdes at primadonnaerne fra medieindustrien gør alt hvad de kan for at gøre livet sur for andre.

Tja, men der er også den virkelige verden og det meste af den virkelige verden "don't really gives a fuck" omkring licenser og DRM og bruger bare det som der virker.

Linux desktoppen blev så "reddet" af Google på den front på godt og ondt.

Jeg tror det ville have været et alvorligt handicap for Linux, hvis man IKKE kunne benytte sig af tjenester som f.eks. Netflix på sin Linux desktop computer.

Min egen lille konspirationsteori på denne opmærksomhed fra Google på Linux desktop programmer er fordi Google selv internt anvender deres egen Ubuntu baseret distro der hedder Goobuntu: https://en.wikipedia.org/wiki/Goobuntu og det ville være mærkeligt hvis ikke Google ansatte ikke selv kunne bruge Chrome eller anvende den fulde palette af internettets mange hjemmesider og tjenester.

Til gengæld er der andre fede ting, som det har taget MS mange år at forstå, eksempelvis multible skriveborde, og det kniber stadig med helt banale ting som f.eks. SSH og fornuftige mount points.

Men Linux distroerne har skam også taget ting til sig, der er blevet opfundet hos Microsoft, her tænker jeg eksempelvis SMB/CIFS som er implementeret via Samba og som bliver brugt standard når man "deler en mappe på netværket" i Ubuntu og Linux Mint (sikkert også de øvrige afvigelser): http://www.howtogeek.com/116309/use-ubuntus-public-folder-to-easily-share-files-between-computers/

De ting du nævner er fede ting (især SSH), men det er kun de erfarne IT brugere der kender til dem og bruger dem i sin daglig dag.

Browsere og kontorpakker er noget alle bruger og det er software næsten alle distroer inkludere som standard.

Jeg er i øvrigt lige blevet frivillig "IT-hjemmehjælper" hos Ældresagen og håber på i fremtiden at kunne skifte nogle af de ældres operativ system ud med Linux, men jeg må ærlig indrømme jeg tøver lidt.

19
18. marts 2016 kl. 23:47

fornuftige mount points.

Ja nu er de så tilgæld gået helt grasat. og i den anden grøft.

Har nu med frisk installation og uden jeg har rørt noget 31 link i min sti. Hvor et af den, er hele min PC med alle drev.

Hvis man selv ville vælge drevbogstav på nogen af sit drev. Bruger selv altid H: som home til mine data, som S: har været novel etc. Så kan man risikere hvis man har et multi-kort drev der dektekteres som flere logisk drev, at man ikke kan læse dem. Da MS ikke kan finde ud af at man selv har tilladt sigt at bruge eller flytte et bogstav.

Udskiftning eller flytning af diske med OS er mere dumt, eller faktisk total håbløs. Du kan risikere at din instaltion af windows ikke kan boot, og heller aldrig kommer til det. Hvis du sætter et extra drev i. Den troedet jeg ikke selv på, før jeg selv oplevedet det.

Så ja SUK, livet med MS er også meget vanskeligt, men bliver dog mere og mere glad for den nye Mint, efter de bruger standart LTS kerner fra Ubuntu, så køre det rigtigt godt. Nok den bedste dist. for øjeblikket, prøv det.

18
18. marts 2016 kl. 21:49

Et problem som jeg har haft LIGE siden jeg første gang prøvede en Linux distro på min desktop computer for rigtig mange år siden: hvis du ser video i din browser (gælder også flash), så bliver din screensaver/power saving option ikke disabled.</p>
<p>Dvs. at man ved et fast interval skal man bevæge musen e.l. for at undgå pauseskærm eller at skærmen slukker pga. inaktivitet.

Det er et irritationsmoment jeg også har oplevet, men er det et problem med alle distroes?

Rigtig mange desktop/GUI programmer er ekstremt elendigt designet. Tag f.eks. LibreOffice vs Microsoft Office.</p>
<p>Prøv f.eks. at stil Writer op ved siden af Word, hvorfor ligner Writer bare lort i forhold til Word ?

Det har vel egentlig ikke så meget med Linux at gøre, da Libre jo kan anvendes på alle platforme.

Personligt kan jeg faktisk godt lide Libre, da det ikke er så bloatet som MSO, og fordi det faktisk er ret konsistent.

Og hvis du vil nyde det fulde internet er du nød til at bruge Google Chrome, især pga. HTML5 video og DRM.

DRM er vel et generelt problem som er svært at få til at harmonere med ægte open source - men igen mener jeg ikke at det er Linux der skal bebrejdes at primadonnaerne fra medieindustrien gør alt hvad de kan for at gøre livet sur for andre.

Til gengæld er der andre fede ting, som det har taget MS mange år at forstå, eksempelvis multible skriveborde, og det kniber stadig med helt banale ting som f.eks. SSH og fornuftige mount points.

17
18. marts 2016 kl. 21:18

@rune Prøv at bruge Chrome værktøjerne de virker ret godt og IMO bedre end ff. Du kan let debugge webapps på desktops og på Android inklusive webworker threads IPhone er lidt skod til samnenligning men man kan godt debugge i mobile safari fra en mac hvisvdu er sp uheldig at få et iPhone only problem.

16
18. marts 2016 kl. 18:22

Det er iøvrigt ikke kun javascript fejl, jeg gerne vil kunne følge. Det burde være muligt at profilere sin javascript, så den ikke bruger oceaner af power. Altså følge, hvor i javascripten den slår ud på power forbrug og så rette den del ind. Men jeg synes ikke, den indbyggede profilering i Chrone er direkte intutitiv.

Så hvad bruger i til at debugge javascript og profilere for power forbrug?

Det er ret vigtigt med mit nuværende project for eksempel at hastigheden er høj, men at der ikke ædes unødigt af batteriet, da det er en WebAPP. Det betyder, den skal kunne køres på smart phone også.

15
18. marts 2016 kl. 18:12

Javascript er langt fra håbløst. Det lægger sig mere op af moderne sprog som Groovy og Scala end java, og har flere funktionelle elementer.

Det er ikke så meget javascript selv, jeg hader. Jeg er nok nærmest neutral. Men hvor finder man en god debugger? Jeg bruger Firefox's indbyggede til at finde fejl i koden, men det sker jævnligt, at den ikke melder fejl, selvom javascripten rent faktisk fejler.

Vil nok vove den påstand, at med en debugger, som rent faktisk virker, ville jeg også kunne lide sproget mere. Jeg kører iøvrigt altid strict, da jeg havde den idé, at så ville den vise flere fejl (og give mere cross browser venligt kode). Det virker ikke rigtigt synes jeg.

14
18. marts 2016 kl. 16:55

Jeg bruger Linux desktop, blandt andet fordi jeg ofte udvikler løsninger der kører på Linux.

Det kan være jævnt irriterende at små banale fejl, som man skal bruge tid på at arbejde uden om, får lov til at overleve release på release.

Et problem som jeg har haft LIGE siden jeg første gang prøvede en Linux distro på min desktop computer for rigtig mange år siden: hvis du ser video i din browser (gælder også flash), så bliver din screensaver/power saving option ikke disabled.

Dvs. at man ved et fast interval skal man bevæge musen e.l. for at undgå pauseskærm eller at skærmen slukker pga. inaktivitet.

Så vidt jeg ved fordi der ikke rigtig er nogen standard mekanisme til det.

Rigtig mange desktop/GUI programmer er ekstremt elendigt designet. Tag f.eks. LibreOffice vs Microsoft Office.

Prøv f.eks. at stil Writer op ved siden af Word, hvorfor ligner Writer bare lort i forhold til Word ?

Og hvis du vil nyde det fulde internet er du nød til at bruge Google Chrome, især pga. HTML5 video og DRM.

Så det er grundlæggende et valg mellem pest eller kolera. Vil du udspioneres af Google eller vil du sige farvel til diverse stream tjenester.

Jeg ville dog aldrig skifte min Linux distro ud med nogen nyere udgaver af Windows og jeg er ikke villig til at betale prisen for en Mac computer.

13
18. marts 2016 kl. 16:00

"-- Og assembly language :-) " Det var nu et fremskridt i forhold til maskine kode, og alt efter hvor god den var. Mulighed for labels ved spring og sådan nogen hent sinsyge ting der gjorde det meget nemmere. Men eller tilbage til micro code, hvis man synes det bliver for nemt. Nu glad for jeg aldrig kom rigtigt i gang med det, livet byder en så meget andet :-)

11
18. marts 2016 kl. 15:39

Man kan vel konkludere fra den pågældende undersøgelse at javascript er et besværligt sprog at have med at gøre, og det er vel også derfor at der stilles mange spørgsmål på stack exchange.

7
18. marts 2016 kl. 14:36

en nød der er genereret af at sproget er håbløst?

Rettelse: Genereret af at programmørerne er håbløse ;)

Der er mange der står af overfor sprog, der kan returnerer en funktion / closure som resultat af et funktionskald. Når det er sagt, så har Javascript nogle idiosyncrasier, der efterhånden er veldokumenterede.

Hvis man går ind på linket kan man se hvilke sprog de fleste respondenter hader og hvilke de fleste elsker.

Most loved:

 • Rust
 • Swift
 • F#
 • Scala
 • Go

Most dreaded:

 • Visual Basic
 • Wordpress
 • Matlab
 • Sharepoint
 • Coffeescript

Ang signifikans er der så mange respondenter at man kan antage en vis repræsentavitet.

6
18. marts 2016 kl. 14:19

Javascript er langt fra håbløst. Det lægger sig mere op af moderne sprog som Groovy og Scala end java, og har flere funktionelle elementer. Frameworks som jQuery viser hvor meget man kan vride javascript og hvor fleksibelt det egentlig er.

5
18. marts 2016 kl. 13:53

Bare fordi man bruger Javascript er det ikke ensbetydende med at man foretrækker det. Jeg bruger min tid 50/50 på Javascript (fordi det er jeg nødt til).

Er det ikke mere et udtryk for at der generelt stilles rigtig mange spørgsmål omkring Javascript, sjældent af lyst, men af nød - en nød der er genereret af at sproget er håbløst?

Dernæst så er der andre sprog som har deres eget forum, hvorfor spørgsmål aldrig vil ende på Stack Overflow, da det jo er bedre at stille det blandt ligesindede end i et generelt forum.

Eksempelvis har Lazarus/FreePascal et rigtig godt og aktivt forum, så det vil være fuldstændig spil af tid at stille et spørgsmål der omhandler Lazarus på Stack Overflow - og tilsvarende gør sig vel gældende hvis man har spørgsmål til MySQL, dot Net, osv.

4
18. marts 2016 kl. 13:35

Jeg mener ikke man kan konkludere så bastant ift SO's survey som version2 gør her (men det er måske underforstået?) - det er jo mest for sjov. T.ex er undersøgelsen jo helt frivillig, dvs selvselekterede respondenter, og der er næppe nogen 1:1 sammenhæng mellem faktiske brugere og respondenterne (f.eks antallet af aktive danske brugere og antallet af danske respondenter). At windows 7 stadig er så stor skyldes formentlig det enorme rykind af indere der har været på SO de sidste par år - hvorimod jeg tvivler på der er ret mange udviklere der bruger windows 7 i Danmark. Blot et eksempel. Det gælder også aldre og andre "bløde" kategorier. Det mest interessante er forskydningerne mellem de forskellige hypes ift tidligere år (loved, dreaded, wanted) og toptech-kategorien. Det er fine pejlemærker på hvor vi er på vej hen, der også bekræftes andre steder.

3
18. marts 2016 kl. 13:23

Bare fordi man bruger Javascript er det ikke ensbetydende med at man foretrækker det. Jeg bruger min tid 50/50 på Javascript (fordi det er jeg nødt til).

Jeg synes alligevel at de folk der opfandt det - og videreudviklede på det, allesammen skal stilles op på rad og række og losses i løgene.

54.4% siger intet om hvor mange af SO's brugere der bruger Javascript, men hader Javascript som pesten.

2
18. marts 2016 kl. 13:14

Næh, I mine unge dage var rigtige programmører til:

 • Katte
 • The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
 • DOS
1
18. marts 2016 kl. 12:39

Hvis man er tvunget til at bruge rædsomt programmerede webapps fra embedded devices kan man lave Grease-/Tamper-/etc-monkey-scripts til at rette op på nogle af de misdæder programmørerne af webapps'ene har begået.