Stor spiludvikler ser NFT'er og blockchain som »Industriens fremtid«

8. november 2021 kl. 08:431
Stor spiludvikler ser NFT'er og blockchain som »Industriens fremtid«
Illustration: Electroinc Arts.
Electronic Arts' CEO, Andrew Wilson, mener, at selskabet står i en god position til at træde ind i en blockchain-fremtid.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Electronic Arts (EA) har efterhånden skabt sig et ry, som et spilselskab, hvor du kan forvente at bruge ekstra penge, efter spillene er købt. Spil-udvikleren har blandt andet mødt hård kritik for sin brug af det, man selv kalder for overraskelses mekanikker.

Om det så er de digitale fodboldkortpakker i FIFA eller lootbox-systemet i Star Wars Battlefront II, som EA måtte lukke ned efter det skabte stor røre blandt spilseriens fans.

Gode penge i ekstra indhold

  • Electronic Arts har i det finansielle år 2021 tjent 1,62 milliarder dollars, svarende til 10,4 milliarder danske kroner, på ekstra køb i online-delen af deres sportsspil, Ultimate Team.
  • Størstedelen af disse penge kommer fra FIFA.
  • Det udgør 29% af alle Electronic Arts indtægter.
    (Kilde: vg247.com)

Nu ser det ud til, at EA vil tilføje et nyt element til sin i-spillet-økonomi med NFT'er og blockchain-spil. Det skriver PC Gamer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved et investormøde har EAs CEO Andrew Wilson udtalt, at han ser NFT'er og blockchain-spil som »industriens fremtid,« men bemærkede dog, at det stadigvæk var for »tidligt« for EA, at kaste sig over disse forretningsmodeller.

»I konteksten af de spil, som vi skaber og de live services, som vi tilbyder, tror jeg, at digitalt indhold, som spillere kan samle på, kommer til at spille en meningsfuld rolle i vores fremtid« sagde Andrew Wilson til selskabets investorer.

»Det er stadigvæk for tidligt til at kunne sige det præcist, men jeg tror, vi er i en god position, og vi skal forvente, at vi skal tænke mere innovativt og kreativt omkring det fremover«.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
8. november 2021 kl. 11:19

EA er snart mere online kasino end udgiver/udvikler af computerspil i klassisk forstand.