Stor spiludvikler sagsøgt for sexisme: Opretter fond på 18 millioner dollars

Activision Blizzard har et søgsmål mindre at tænke på. Illustration: Blizzard
World of Warcraft-skaberne lover at være »årvågne, når det kommer til at stoppe chikane og diskrimination«.

I et forlig med staten Californien og deres Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) har Activision Blizzard lovet at oprette en fond på 18 millioner dollars. Det skriver gamedeveloper.com.

Spiludgiveren blev d. 27. september 2021 sagsøgt for at forskelsbehandle medarbejdere på baggrund af deres køn. Søgsmålet, der nu er blevet afsluttet, står dog ikke alene. To andre offentlige instanser (den amerikanske Securities and Exchange Commission og den californiske Department of Fair Employment and Housing) har sagsøgt Activison Blizzard med udgangspunkt i samme sag.

EEOC har efterforsket Activision Blizzard siden 2018 og påstår, at »ansatte har været udsat for køns-baseret diskrimination, herunder chikane, baseret på køn. Hævnakter mod kvinder, der har klaget over kønsbaseret diskrimination, og at kvindelige medarbejdere er blevet betalt mindre end mandlige på baggrund af deres køn«.

Afviser anklager

Selvom Activision Blizzard afviser anklagerne, har de altså oprettet en fond på 18 millioner dollars til »berettigede fodringshavere«.

De berettigede fodringshavere skal have arbejdet for firmaet siden d. 1. september 2016, for at kunne få andel i fondens midler. Beløbet til den enkelte fodringshaver fastsættes af EEOC. Alle midler, der ikke bliver afsat til berettigede fodringshavere, vil blive givet til velgørende formål, der »støtter kvinder i videospils-industrien eller gør opmærksom på chikane og ligestillings-problematikker«.

På virksomhedenshjemmeside kommenterer Blizzard Activision CEO, Bobby Kotick, på forliget:

»Diskrimination, chikane og ulige behandling hører ikke hjemme nogen steder i vores virksomhed, og jeg er taknemlig for de ansatte, der var modige nok til at dele deres oplevelser. Jeg er ked af, at nogen har måtte opleve upassende adfærd, og jeg vil blive ved med at arbejde for, at Activision Blizzard bliver en verdens mest inklusive, respekterede og respektfulde arbejdspladser«.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere