Stor spiludvikler sagsøgt for sexisme: Afskediger 20 medarbejdere

20 medarbejdere er blevet afskediget fra Activision Blizzard i kølvandet på sexisme søgsmål. Illustration: Blizzard
Spiludviklerne Activision Blizzard har måtte afskedige over 20 medarbejdere som følge af de sexisme-søgsmål, de står overfor.

Over 20 medarbejdere fra spiludvikleren Activision Blizzard er blevet afskediget af disciplinære årsager over de sidste måneder. Andre disciplinære indsatser er sat ind overfor yderligere 20 medarbejdere, skriver gamesindustry.biz.

En e-mail fra Fran Townsend, der er Activision Blizzards executive vice president for corporate affairs, er blevet sendt til selskabets medarbejdere og delt på virksomhedens hjemmeside.

Læs også: Stor spiludvikler sagsøgt for sexisme: Opretter fond på 18 millioner dollars

Her fremgår det, at der er kommet flere klager over selskabets medarbejdere, som bliver undersøgt både internt og eksternt.

»Folk har bragt deres bekymringer frem i lyset, de spænder fra flere år tilbage frem til nu,« skriver Fran Townsend og tilføjer:

»Vi byder disse klager velkommen, og vores hold har arbejdet på at undersøge dem med en kombination af interne og eksterne ressourcer. Baseret på den information, vi har modtaget i klagerne, er de blevet inddelt i kategorier, og ressourcer er blevet allokeret for at prioritere de mest seriøse anklager først. I forbindelse med forskellige løste sager, har mere end 20 individer forladt Activision Blizzard og mere end 20 individer har modtaget andre disciplinære indsatser.«

De disciplinære indsatser kommer på baggrund af de sexisme-søgsmål, som selskabet er blevet ramt af tidligere i år.

Mere etik, kultur og træning

Fran Townsend fremhæver i sin e-mail tre punkter, som selskabet skal forbedre sig på.

»For det første. Hold ikke igen med at disciplinere eller opsige dem, der forbryder sig mod vores firmapolitik og ikke formår at biddrage til en positiv kultur, hvor alle medlemmer af vores hold bliver respekteret. For det andet. Vær transparente. Ikke bare omkring de undersøgelser vi står overfor nu, men også med de handlinger vi foretager. For det tredje. Invester ressourcer og medarbejdere til etik, kultur og træning,« skriver Fran Townsend.

Activision Blizzard står stadigvæk overfor to sexisme søgsmål, men for nylig indgik selskabet forlig i et tredje sexisme søgsmål, der gjorde, at man måtte oprette en fond på 18 millioner dollars til påvirkede medarbejdere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere