Stor spiludvikler sagsøgt for sexisme: Afskediger 20 medarbejdere

21. oktober 2021 kl. 11:213
Stor spiludvikler sagsøgt for sexisme: Afskediger 20 medarbejdere
Illustration: Blizzard.
Spiludviklerne Activision Blizzard har måtte afskedige over 20 medarbejdere som følge af de sexisme-søgsmål, de står overfor.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Over 20 medarbejdere fra spiludvikleren Activision Blizzard er blevet afskediget af disciplinære årsager over de sidste måneder. Andre disciplinære indsatser er sat ind overfor yderligere 20 medarbejdere, skriver gamesindustry.biz.

En e-mail fra Fran Townsend, der er Activision Blizzards executive vice president for corporate affairs, er blevet sendt til selskabets medarbejdere og delt på virksomhedens hjemmeside.

Her fremgår det, at der er kommet flere klager over selskabets medarbejdere, som bliver undersøgt både internt og eksternt.

»Folk har bragt deres bekymringer frem i lyset, de spænder fra flere år tilbage frem til nu,« skriver Fran Townsend og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi byder disse klager velkommen, og vores hold har arbejdet på at undersøge dem med en kombination af interne og eksterne ressourcer. Baseret på den information, vi har modtaget i klagerne, er de blevet inddelt i kategorier, og ressourcer er blevet allokeret for at prioritere de mest seriøse anklager først. I forbindelse med forskellige løste sager, har mere end 20 individer forladt Activision Blizzard og mere end 20 individer har modtaget andre disciplinære indsatser.«

De disciplinære indsatser kommer på baggrund af de sexisme-søgsmål, som selskabet er blevet ramt af tidligere i år.

Mere etik, kultur og træning

Fran Townsend fremhæver i sin e-mail tre punkter, som selskabet skal forbedre sig på.

»For det første. Hold ikke igen med at disciplinere eller opsige dem, der forbryder sig mod vores firmapolitik og ikke formår at biddrage til en positiv kultur, hvor alle medlemmer af vores hold bliver respekteret. For det andet. Vær transparente. Ikke bare omkring de undersøgelser vi står overfor nu, men også med de handlinger vi foretager. For det tredje. Invester ressourcer og medarbejdere til etik, kultur og træning,« skriver Fran Townsend.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Activision Blizzard står stadigvæk overfor to sexisme søgsmål, men for nylig indgik selskabet forlig i et tredje sexisme søgsmål, der gjorde, at man måtte oprette en fond på 18 millioner dollars til påvirkede medarbejdere.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
23. oktober 2021 kl. 13:29

Hvad så med de 15 andre profiler han lavede

2
22. oktober 2021 kl. 22:42

Hvorfor har du lavet en profil og liked den 15 gange hvad får du ud af det :)