Stor søgning til IT-Universitetet: Det glæder tech-branchen

Flere end nogensinde har i år søgt ind på en bacheloruddannelse på IT-Universitetet i København – og årets ansøgertal viser en kraftig stigning i kvindernes interesse for softwareudvikling.

Hele 47 procent flere ansøgere end sidste år. IT-Universitetet i København kan glæde sig over en massiv tilgang af ansøgere til en af de fire bacheloruddannelser, hvilket faktisk er det klart største antal ansøgninger, IT-universitet har oplevet nogensinde.

Mest populær er uddannelsen i softwareudvikling, som har modtaget 587 ansøgninger, heraf 313 førsteprioritetsansøgninger. IT-Universitetets nye uddannelse i Data Science er ligeledes populær med 391 ansøgere.

IT-interesse er godt for Danmarks fremtid

Den store interesse for at komme ind på IT-universitet vækker begejstring blandt arbejdsgiverne, som nu og særligt i fremtiden får stort behov for dygtige it-folk.

»Vores branche er facilitator for den digitale udvikling. Hvis ikke vi kan finde de kræfter, der skal til, går det ud over Danmarks fremtid, fordi vi så ikke kan skabe de digitale løsninger. Så det er umådelig positivt, at de unge har set, at der er brug for dem på de digitale fronter,« siger Birgitte Hass, direktør i IT-Branchen, ifølge sitet mobil.nu.

Læs også: Forsker: Piger opdrages til at fravælge it-branchen

Hun forklarer, at det helt klart er softwareudviklere, som har kompetencerne til at skabe de digitale løsninger, der er størst behov for. En ny undersøgelse blandt IT-Branchens medlemsvirksomheder viste for nylig, at hver tredje virksomhed har måttet sige nej til opgaver, fordi de ikke kunne rekruttere de nødvendige it-folk.

Antallet af kvinder, der vil læse softwareudvikling, er steget fra 46 til 87, næsten en fordobling. Også IT-Universitetets nye uddannelse i Data Science er populær blandt kvinderne med 85 kvindelige ansøgere.

»Vi glæder os allermest over, at flere og flere kvinder søger ind på de tekniske it-uddannelser. Digitaliseringen påvirker alle i vores samfund, så det er vigtigt, at både kvinder og mænd er med til at designe de nye teknologier,« siger rektor Mads Tofte ifølge en meddelelse.

Rektor Mads Tofte mener også afgjort, at de gode jobmuligheder inden for feltet spiller ind.

»Flere unge har set, at en teknisk it-uddannelse giver fremragende karrieremuligheder inden for en lang række brancher, fra finansverdenen til den offentlige sektor. Softwareudvikling er et kreativt fag, hvor man får stor indflydelse på fremtidens digitale løsninger, og de færdige kandidater kommer ud til et arbejdsmarked, der har et enormt behov for deres kompetencer. Det tror jeg appellerer til rigtig mange unge,« siger han ifølge en meddelelse fra ITU.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere