Stor mangel ved cyberkrigsøvelser: Ingen private virksomheder ved fronten

26. oktober 2012 kl. 07:26
Stor mangel ved cyberkrigsøvelser: Ingen private virksomheder ved fronten
Illustration: soldat krig radio walkie.
De næste internationale øvelser i forsvar mod angreb mod den nationale it-infrastruktur er nødt til i højere grad at omfatte erhvervslivet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Siden 2002 har der været afholdt 85 nationale og internationale øvelser i forsvar mod store angreb mod it-infrastrukturen, men der er brug for at involvere erhvervslivet i flere af øvelserne. Det konkluderer det europæiske it-sikkerhedsagentur ENISA.

Erhvervslivet har deltaget i 57 procent af øvelserne, men deltog eksempelvis ikke direkte i den seneste europæiske øvelse, Cyber Europe 2012, som fandt sted den 4. oktober.

Artiklen fortsætter efter annoncen

It-infrastrukturen ligger i høj grad i hænderne på private firmaer som eksempelvis internetudbydere og hostingfirmaer. Derfor er der behov for at involvere de private aktører mere direkte.

»Ud fra resultaterne fra vores rapport kommer vi til at se et øget antal internationale øvelser ligesom Cyber Europe 2012, som også vil involvere den private sektor,« udtaler chef for ENISA, Udo Helmbrecht, ifølge en pressemeddelelse.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger