Stor fyringsrunde: CSC siger farvel til 168
CSC Danmark sagde torsdag farvel til 168 medarbejdere. 116 fik en fyreseddel, mens 52 medarbejdere fik en frivillig fratrædelsesordning.
Ledelsen havde tidligere annonceret, at der skulle fyres mellem 175 og 215 medarbejdere inden udgangen af maj, men som det ofte går, endte det endelige antal altså noget lavere på 168 medarbejdere.
Dermed er næsten 900 stillinger forsvundet fra CSC på 16 måneder, svarende til omkring en tredjedel af arbejdsstyrken. Denne fyringsrunde adskiller sig dog ifølge CSC's PR-medarbejder Kim Ege Møller fra de tidligere af slagsen.
»Målet med alt hvad vi gør, er at blive profitable og komme til at vokse i Skandinavien igen. CSC implementerer nu en ny global leverancemodel, hvor opgaverne placeres der, hvor det giver mest mening for vores kunder. 100 timer, der tidligere blev placeret i Norden kan nu også lægges i USA, i Indien eller andre steder, hvor eksperterne på præcist det område sidder. Det er ikke udelukkende et udtryk for, at vi gør det dårligere i Danmark,« skriver Kim Ege Møller i en mail til Version2.
Fyringerne rammer bredt på tværs af organisationen, og ingen har altså kunnet føle sig sikre.
Pia Weber er faglig sekretær i Samdata/HK Hovedstaden, som er CSC-medarbejdernes fagforening. Hun udtrykker bekymring for medarbejdernes situation
»Det kan ikke være tilfredsstillende for nogen af parterne. En virksomhed, der skal tilpasse så mange mennesker over så kort tid, prøver vel at gøre deres bedste, men det er ikke sikkert, det er godt nok for medarbejderne,« siger Pia Weber til Version2.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.