Stor bank til ansatte: Brug ikke Zoom og Hangouts

Illustration: Rawpixel.com/Bigstock
Flere virksomheder sætter regler op for, hvilke tjenester ansatte må bruge, når de er på arbejde. Senest har den britiske storbank Standard Chartered fortalt ansatte, at de ikke skal bruge Zoom eller Hangouts.

Den britiske bank Standard Chartered PLC har som den første globale virksomhed bedt ansatte om ikke at bruge videokonferencetjenesterne Zoom og Hangouts.

Det sker ifølge Reuters på baggrund af usikkerhed om cybersikkerheden, når man bruger tjenesterne.

Krypteringen af de to tjenester er nemlig ikke lige så god som hos Webex, Teams og Blue Jeans Network, lyder det fra en talsmand for Standard Chartered.

Læs også: Mere end 500.000 Zoom-konti sælges på hackerforums og dark web

Der har i den seneste tid været en del kritik af især Zooms kryptering og muligheden for at bryde ind i andres samtaler, det der populært bliver kaldet 'Zoombombing'.

Virksomheden har dog også oplevet en massiv fremgang, da mange virksomheder bruger tjenesterne til at holde møder, mens der er karantæne i store dele af verden.

Flere fravælger Zoom

Tiden med karantæne gør, at en del virksomheder skal forholde sig til, hvordan de ansatte kommunikere.

Læs også: New York forbyder skoler at bruge den populære videotjeneste Zoom

Det skal være tilpas sikkert til, at virksomheden ikke bare lige får stjålet data, der kan bruges til at skade den, men det skal også være tilpas belejligt til, at ansatte ikke selv sætter systemer op bag om de officielle kanaler.

I den seneste tid har virksomheden SpaceX, offentlige skoler i New York og regeringerne i Taiwan og Tyskland alle sat restriktioner i forhold til brugen af Zoom.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Gert Agerholm

hvilket nemt kunne være årsagen til at de ikke vil have at man bruger zoom eller hangout. Har man flere ting i Microsoft 365 pakken så vil jeg mene at der er bedre integration til Teams. Jeg gætter på at det er den reelle dagsorden. Man bruger så sikkerheden som "skjult" argument, som heller ikke skal ignoreres, men det ville ikke være første gang man trækker "sikkerheds kortet" for at få indført noget.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere