Stor ansøger-stigning til ITU's kandidater: »Samfundet har brug for alle dem, ITU kan uddanne«

6. marts kl. 09:523
studerende
Illustration: Pressefoto/IT-Universitetet i København .
»Tallene afspejler, at ITU-kandidater er meget eftertragtede på arbejdsmarkedet, og at vi har et uddannelsesmiljø i verdensklasse,« siger rektor på ITU Per Bruun Brockhoff om de 22 procent flere ansøgere.

IT-Universitetet i København (ITU) har fået 22 procent flere ansøgere om optag på kandidatuddannelserne sammenlignet med 2021.

»Tallene afspejler, at ITU-kandidater er meget eftertragtede på arbejdsmarkedet, og at vi har et uddannelsesmiljø i verdensklasse,« siger rektor på ITU Per Bruun Brockhoff i en pressemeddelelse.

Læs også: DI vil have flere it-kvinder: »Virksomheder er nødt til at tage et større ansvar«

Sidste år ansøgte 1.376 studerende om optag på en af universitetets syv kandidatuddannelser, mens 574 blev optaget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Erhvervslivets behov for højt specialiseret arbejdskraft inden for it-området er historisk stort, og vores dimittender er afgørende for udbygning af den digitale infrastruktur og udvikling nye teknologier, tjenester og virksomheder, der er med til at skabe værdi for samfundet. Samfundet har brug for alle de kandidater ITU kan uddanne,« siger Per Bruun Brockhoff.

Læs også: EU opgiver delvist anklager mod Apple om konkurrence-fup

I år er antallet af førsteprioritetsansøgninger til Computer Science, Software Design og Digital Innovation & Management steget med henholdsvis 20, 24 og 43 procent.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
8. marts kl. 12:28

Der er heldigvis pladser andre steder end ITU. Jeg kan se at i 2022 var alle optaget (ledige pladser) på KU, datalogi og datalogi-økonomi. DTU havde også alle optaget på Softwareteknologi. På ITU kandidat, Digital Innovation & Management, var ansøgninger steget med 43% - det dobbelte af Computer Science og Software Design (også ITU). Det kunne tyde på at ansøgere vægter nogle andre fag end de traditionelle IT kompetencer. Måske derfor KU og DTU ikke oplever samme hype som ITU?

1
6. marts kl. 10:55

Men er der kommet flere pladser hos ITU? eller er det noget regeringen vil give dem lov til? (jeg formoder de har pladsen og optaget kun er begrænset af hvad regeringen vil tillade)

2
6. marts kl. 13:10

(jeg formoder de har pladsen og optaget kun er begrænset af hvad regeringen vil tillade)

Ikke kun. Det er almindeligt at sætte et lavere optag end det maksimalt mulige for at kunne sortere bedre i ansøgerne og afvise de mindst kvalificerede.