Største læk i tysk historie: Politikeres og kunstneres data smidt på nettet

Illustration: palinchak, BigStock
Ministerchat, Merkels mailadresse og hundredvis af andre fortrolige oplysninger er blevet lækket i Tysklands største datalæk.

Det største datalæk af sin art har her til morgen fået de tyske myndigheder til at indkalde til krisemøde. Der er nemlig lækket enorme mængder data om forbundskansler Angela Merkel og hendes politiske kolleger. samt en lang række andre fremtrædende tyske personer.

Lækket afslører ifølge de første meldinger både e-mailadresser, telefonnumre, breve, fakturaer, chathistorik og billeder. Det fortæller det tyske medie RBB24.

Blandt de lækkede oplysninger er to e-mailadresser og et faxnummer direkte til Angela Merkel selv, samt en chat fra den tyske økonomiminister, Peter Altmaier, oplyser Bloomberg

Data delt på Twitter

Dataen skulle ifølge det tyske nationale cybercrimecenter være delt via en Twitter-konto, der dog i starten ikke fik meget opmærksomhed. Ifølge Bloomberg tilhører kontoen en bruger, der kalder sig 'G0d'. Kontoen menes at stamme fra Hamborg.

De tyske myndigheder forklarer, at der ikke ser ud til at have været et mønster for, hvordan dataene er fremskaffet, da de er vidt forskellige. Så på nuværende tidspunkt antager de, at der ikke har været tale om hackerangreb, men at dataene snarere er blevet foræret til personen bag den anonyme Twitter-konto.

Udover de tyske politikere er også en lang række aktivister, komikere, musikere og Youtubere ramt af datalækket.

De tyske myndigheder har ikke yderligere kommentarer til sagen lige nu.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Hans Nielsen

Vel ikke meget mere (måske meget mindre) information, end FB og Google har indsamlet selv, eller via "service samarbejder" eller ved direkte køb fra "3 parter", enten loveligt eller uloveligt ?

Men mange mennesker uden sølvpapirshat, eller kritisk sans forstår bare ikke hvor meget information der bliver indsamet i diverse mailsystem/hjemmesider/server/telefonselskaber/skyen/..., eller via andre også offenlige instancer, hvor af mange steder har en meget dårligt sikkerhed. Eller der sælger bevist data, eller en medarbejder tager det med hjem, eller en fyret person bliver sur, ..... eller ...

Men det er da forhåbeligt en øjenåbner, om at der indsamles og gemmes alt for meget. Samt at ingen og intet system er sikkert.

  • 3
  • 1
#2 Heino Svendsen

når politikere er indblandet... Vi så det også herhjemme bl.a., da en person på papiret flyttede ind hos Birthe Weiss... så kunne man pludselig godt få lov at se hvem, der har adresse på sin bopæl....

Så mon ikke, der pludselig skal gøres noget ved IT sikkerhed, nu hvor politikerne er indblandet som "ofre"?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere