Største læk i tysk historie: Politikeres og kunstneres data smidt på nettet

4. januar 2019 kl. 11:052
Største læk i tysk historie: Politikeres og kunstneres data smidt på nettet
Illustration: palinchak, BigStock.
Ministerchat, Merkels mailadresse og hundredvis af andre fortrolige oplysninger er blevet lækket i Tysklands største datalæk.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det største datalæk af sin art har her til morgen fået de tyske myndigheder til at indkalde til krisemøde. Der er nemlig lækket enorme mængder data om forbundskansler Angela Merkel og hendes politiske kolleger. samt en lang række andre fremtrædende tyske personer.

Lækket afslører ifølge de første meldinger både e-mailadresser, telefonnumre, breve, fakturaer, chathistorik og billeder. Det fortæller det tyske medie RBB24.

Blandt de lækkede oplysninger er to e-mailadresser og et faxnummer direkte til Angela Merkel selv, samt en chat fra den tyske økonomiminister, Peter Altmaier, oplyser Bloomberg

Data delt på Twitter

Dataen skulle ifølge det tyske nationale cybercrimecenter være delt via en Twitter-konto, der dog i starten ikke fik meget opmærksomhed. Ifølge Bloomberg tilhører kontoen en bruger, der kalder sig 'G0d'. Kontoen menes at stamme fra Hamborg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De tyske myndigheder forklarer, at der ikke ser ud til at have været et mønster for, hvordan dataene er fremskaffet, da de er vidt forskellige. Så på nuværende tidspunkt antager de, at der ikke har været tale om hackerangreb, men at dataene snarere er blevet foræret til personen bag den anonyme Twitter-konto.

Udover de tyske politikere er også en lang række aktivister, komikere, musikere og Youtubere ramt af datalækket.

De tyske myndigheder har ikke yderligere kommentarer til sagen lige nu.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
7. januar 2019 kl. 12:51

når politikere er indblandet... Vi så det også herhjemme bl.a., da en person på papiret flyttede ind hos Birthe Weiss... så kunne man pludselig godt få lov at se hvem, der har adresse på sin bopæl....

Så mon ikke, der pludselig skal gøres noget ved IT sikkerhed, nu hvor politikerne er indblandet som "ofre"?

1
4. januar 2019 kl. 16:07

Vel ikke meget mere (måske meget mindre) information, end FB og Google har indsamlet selv, eller via "service samarbejder" eller ved direkte køb fra "3 parter", enten loveligt eller uloveligt ?

Men mange mennesker uden sølvpapirshat, eller kritisk sans forstår bare ikke hvor meget information der bliver indsamet i diverse mailsystem/hjemmesider/server/telefonselskaber/skyen/..., eller via andre også offenlige instancer, hvor af mange steder har en meget dårligt sikkerhed. Eller der sælger bevist data, eller en medarbejder tager det med hjem, eller en fyret person bliver sur, ..... eller ...

Men det er da forhåbeligt en øjenåbner, om at der indsamles og gemmes alt for meget. Samt at ingen og intet system er sikkert.