Stjålne Uber-konti er populære på det mørke net

Kriminelle oplever stor succes med at anvende Uber-informationer til at stjæle småbeløb.

Køretjenesten Uber er blevet en global succes til stor frustration for taxaselskaber. Ubers app tilbyder en funktionalitet, der går ud over taxaselskabernes service, og er alligevel let tilgængelig for nye brugere. Appen er desværre også, ifølge sikkerhedsvirksomheden Trend Micro, let anvendelig for kriminelle. Det forklarer de i et interview med Ritzau Fokus.

Et stort antal Uber-konti er til salg på det mørke net og heriblandt også danske konti. Det skyldes ikke en fejl i Ubers sikkerhed, men derimod, at det ofte er muligt for hackere at finde brugernes kodeord for derefter at lænse dem for små fiktive køreture.

Læs også: Heftigt API-kapløb mellem Uber i Kina og den lokale konkurrent, Didi Kuaidi

»Vi er generelt alle sammen slemme til at bruge forudsigelige passwords, og vi plejer også at genbruge dem. Får en hacker fat i et password, vil de typisk prøve det alle steder, hvor folk har deres kontooplysninger,« forklarer Jesper Mikkelsen fra Trend Micro til Ritzau Fokus.

Når ens brugerkonto hos en hjemmeside har været kompromitteret, er man pludselig i risiko, hvis man har anvendt samme mail og adgangskode til flere forskellige tjenester.

Det er tilsyneladende lettere for hackere at misbruge en Uber-konto uden at blive opdaget. De hackede Uber-konti er så populære, at prisen ifølge Trend Micro er på 26 kr. for en konto i forhold til 1,50 kr. for et stjålet kreditkort.

Læs også: Danskeres personoplysninger sælges på nettet for 98 kroner

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 15:06

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 15:44

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017