STIL: Moderniseret og mere sikkert Uni-Login kommer i starten af 2020

9. december 2019 kl. 12:303
STIL: Moderniseret og mere sikkert Uni-Login kommer i starten af 2020
Illustration: Skærmbillede fra Styrelsen for It og Læring.
Et nyt Uni-Login skal sikre højere sikkerhed, når landet elever, lærere og forældre logger på hjemmesider, der er tilknyttet login-løsningen. Det nye login kommer som følge af et større behov for højere sikkerhed af de løsninger, som eleverne bruger i deres hverdag
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der kommer en ny udgave af det digitale id, Uni-Login, som bliver brugt af elever, lærere og forældre på landets skoler.

Det nye Uni-Login skal ifølge Styrelsen for IT og Læring være en ’moderniseret og mere sikker’ udgave af det login, der i forvejen bliver brugt af elever landet over, når de skal tilgå hjemmesider, der kan have personfølsomme oplysninger.

Det nye Uni-Login vil blive sat i drift i uge 8, i starten af det nye år. Her vil alle brugere af login-løsningen få en ny adgangskode.

Bedre sikkerhed med hyppigere skift af adgangskode

Med det nye login vil eleverne oftere blive bedt om at skifte adgangskode, og de justeres til elevens alder, sådan at de bliver sværere, efterhånden som eleven bliver ældre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desuden vil der blive implementeret en løsning, hvor en voksen kan identificere elevers identitet via NemID. Lærere får et særligt værktøj, elevadgang, mens forældre skal bruge NemID.

Større behov for højere sikkerhed

Moderniseringen sker på baggrund af et ønske om at fremtidssikre Uni-Login, ’da der bliver stadig større behov for højere sikkerhed i de løsninger, som eleverne anvender i deres skolehverdag’.

Der blev i starten af december sendt informationsmateriale til kommuner, institutioner og skoler, der skal hjælpe lærere og undervisere med at blive klar til det nye Uni-Login.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
10. december 2019 kl. 15:05

Hvis de oftere bliver bedt om at skifte kodeord, vil de bruge kodeord, der er nemmere at huske og dermed nemmere at gætte.

2
10. december 2019 kl. 13:16

Nu skal man jo ikke forveksle politikere og administratorers ønske om overvågning og indsamling af følsomme oplysninger, med et behov.

1
9. december 2019 kl. 12:55

Vi glæder os i hvert fald til den er implementeret - også selvom den ligger lige midt i terminsprøverne for rigtig mange studerende.

I hvert fald der hvor jeg arbejder.