Per Stig klar med millioner til danske computerspil

Kulturminister Per Stig Møller enig med nordiske kolleger i fortsat millionstøtte til udvikling af computerspil.

Kulturminister Per Stig Møller (K) er blevet enig med sine nordiske ministerkolleger om fortsat at støtte udviklingen af computerspil frem til 2015.

Dermed afsættes der 26 millioner kroner til det Nordiske Computerspilprogram fra 2012 til og med 2015.

»Computerspil er efterhånden en integreret del af mange menneskers hverdag,« udtaler Per Stig Møller i en pressemeddelelse.

»Det er vigtigt, at der er et alternativ til de internationale computerspil, og med støtten sikrer vi, at der bliver udviklet computerspil med afsæt i vores nordiske kulturelle baggrund. Samtidig skaber vi muligheder for øget vækst i branchen.«

Det nordiske marked for computer- og videospil er blandt verdens syv største, men kun én procent af de solgte spil i Norden stammer fra derfra.

I alt 18 danske spilprojekter har fået støtte til udvikling gennem ordningen. Det gælder blandt andet spilsucceserne Limbo og Max & the Magic Marker.

Læs også: Danske spiludviklere fremtryller magisk sprit-tusch til Wii

Playdead Games, der står bag Limbo, har tidligere efterlyst en bedre støtteordning herhjemme og talt om muligheden for at flytte forretningen til USA.

Læs også: Danske Playdead overvejer at flytte spilfirmaet til USA

Cirka 40 procent af de spilprojekter, der modtager støtte gennem programmet, ender med at blive realiseret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Ulrik Moe

Hvorfor ikke bare skabe de rette rammevilkår for iværksættere, angels og venture fonde? Som selvstændig og studerende på CBS kan jeg ikke andet end ryste på hovedet over hvordan vores politikere, blå som rød, voldtager iværksættere og kapitalfonde.

Først laver de lagerbeskatning, så kom iværksætterskatten og for 4 dage siden kom iværksættergebyret. Det forventede provenue ligger omkring 500mio, mens Danmark har mistet investeringer for over 15 mia. Vi kan da alle være enige om at der er uhyggeligt mange penge i computerspil-branchen, men 26mio er jo peanuts og en parodi. Niklas Zennström alene, som jeg mødte i DK da han var på CBS for at lede efter iværksættere, investerede for nogle uger siden 227 millioner kroner i Rovio (Angry birds). I Danmark vil vi åbenbart at det skal være mindre attraktivt for folk som Niklas Zennström at investere i DK, mens vores politikere til gengæld får lidt flere peanuts de kan rykke rundt på. Tragisk.

  • 0
  • 0
#3 Peter Jespersen

Hvis man så tager udgangspunkt i de nyeste tendenser i kulturministeriet - hvilket blandt andet er udtrykt i den nye public service kontrakt - kunne man gætte på at støtten kun gives til udviklere der fremhæver den kristne danske kulturarv.

  • 0
  • 0
#4 Daniel Madsen

Jeg har undersøgt det lidt og det ser ikke helt så spændende ud som det umiddelbart lyder. DR beskriver det noget bedre i denne artikel, faktisk er budgettet halveret i forhold til tidligere: http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/2011/04/04/04153654.htm

på deres hjemmeside http://www.nordicgameprogram.org kan man desuden se at de har godt 5-6 mio. kr at gøre godt med om året, som de fordeler på en 15-20 projekter, hvilket jo altså rundt regnet ikke er mere end ca. 300.000 kr i støtte pr. spil. Jeg ved ikke helt hvad man forventer, men det er godt nok ikke ligefrem et beløb der batter særlig meget. Det er vist mere proforma end et reelt ønske om at skabe vækst indenfor den danske spilbranche.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere