Steve Jobs tager sygeorlov

3 kommentarer.  Hop til debatten
Sygdommen er mere alvorlig og kompleks, end Apple-bossen Steve Jobs oprindelig troede, og nu tager han sygeorlov til udgangen af juni.
15. januar 2009 kl. 08:52
errorÆldre end 30 dage

I en pressemeddelelse fra Steve Jobs og Apple hedder det, at Steve Jobs har taget sygeorlov, fordi hans hormonsygdom er mere kompleks og alvorlig end oprindelig meddelt.

Sygeorloven har sat gang i rygter om Steve Jobs helbredstilstand, da han tidligere har haft kræft i bugspytkirtlen, hvoraf en del blev bortopereret for nogle år siden.

Det var oprindelig meningen, at Steve jobs skulle have holdt den vigtigste keynote på MacWorld i San Francisco i sidste uge, men i god tid meldte han afbud på grund af svigtende helbred.

Og nu kommer så den officielle meddelelse om, at han går på sygeorlov, hvilket omgående har fået aktierne til at falde på det amerikanske eftermarked, da børsen i New York allerede var lukket, da meddelelsen kom omkring kl. 23 onsdag aften, dansk tid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Jeg har besluttet at tage sygeorlov ind til udgangen af juni for at komme ud af rampelyset og fokusere på mit helbred,« skriver han i meddelelsen til alle Apple-ansatte.

Apples produktionsdirektør Tim Cook vil stå for den daglige drift, selvom Steve Jobs stadig vil blive involveret i de større strategiske beslutninger.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
15. januar 2009 kl. 10:37

Det er egentlig skræmmende at se, hvor stor en del af Apples værdi, der udgøres af Steve Jobs. Det er absolut ikke sundt for en virksomhed, at aktiekursen i så høj og direkte grad påvirkes af én mands helbredstilstand.

Ingen tvivl om, at Jobs har en meget stor del af æren for den succes, Apple har i dag, og det fortjener han fuld kredit for. Men en eller anden dag, er han der ikke mere, og hvad vil man så gøre?

Man må håbe, at firmaet har forholdt sig til denne mulige situation – selv om markedet åbenbart ikke kan forestille sig det …

2
15. januar 2009 kl. 13:28

Jeg syntes det er sørgeligt, at samtlige artikler og historier jeg har læst om dette emne, går på hvor meget det påvirker aktiekursen og andre økonomiske aspekter.

Jeg håber bare at manden bliver rask igen snart. Ikke fordi jeg vil have aktier til at sige i værdi, men fordi det aldrig er rart at være syg.

Penge bør komme i 2. række, at de ikke gør i dette tilfælde, mener jeg må være et tegn på at Apple har et stort problem.

3
15. januar 2009 kl. 23:10

Naturligvis er det synd or Steve Jobs, at han er ramt af muligvis meget alvorlig sygdom. Det er naturligvis omtale værd på lige fod med andre kendte mennesker, der bliver ramt af sygdom.

For Apple som virksomheder er det imidlertid også et alvorligt problem, hvis deres markedsværdi og eventuelt direkte økonomi kommer under pres. Apple er en ligegyldig spiller på markedet, og derfor er firmaets situation også relevant information.

Man kunne så argumentere for, at de to ting burde rapporteres hver for sig, men faktum er jo desværre, at der er sammenhæng i tingene.

Det er logisk, at forretningsorienterede medier primært beskæftiger sig med den forretningsmæssige side af sagen. De samme medier fortæller også mere om en tv-stations økonomi end om sygdom hos en af stationens kendte ansigter.

Du har ret i, at der ikke har været mange historier, der har handlet om Steve Jobs. Det skyldes vel i bund og grund, at han reelt ikke er særlig kendt af »almindelige mennesker«, som er det typiske publikum for de medier, der primært fokuserer på personer og menneskelige aspekter.