Steve Jobs sender DRM-aben videre

Apples Steve Jobs opfordrer EU til at presse pladeselskaberne til at opgive kopibeskyttelse i stedet for at gå efter Apples iTunes.

Apple-chef Steve Jobs har taget et usædvanligt skridt og skrevet et åbent brev omkring hans syn på kopibeskyttelse af musik. Brevet kan ses som en opfordring til helt at opgive kopisikringer eller DRM, som dem der er indbygget i Apples egen iTunes Music Store.

Brevet er imidlertid tydeligvis et svar på de sager, som Apple står over for i Europa, hvor flere lande forsøger at tvinge Apple til at åbne selskabets DRM-teknologi, så forbrugere ikke bliver stavnsbundet til iTunes og iPod, når de køber musik hos Apple.

»Måske skulle de, der er utilfredse med tingenes tilstand, bruge deres kræfter på at overtale pladeselskaberne til at sælge deres musik uden kopisikring. For europæerne er to og et halvt af de fire store pladeselskaber placeret i deres egen baghave,« skriver Steve Jobs med henvisning til Vivendi Universal, EMI og Sony BMG.

Han peger på, at pladeselskaberne sælger 90 procent af deres musik på ubeskyttede cd'er, men alligevel har pålagt firmaer som Apple strenge krav for at sælge digital musik.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Helge Svendsen

"Han peger på, at pladeselskaberne sælger 90 procent af deres musik på ubeskyttede cd'er, men alligevel har pålagt firmaer som Apple strenge krav for at sælge digital musik."

Krav som Apple har efterkommet og implementeret og derfor også må tage ansvar for. Ligesom alle andre, der laver software ud fra specifikationer.

Apple er da i deres gode ret til at bede pladeselskaberne om at rende og hoppe. Man har valgt at efterkomme kravene da det er en god forretning.

Hvis man har sagt A må man også sige B.

Men ideen med at lægge pres på pladeselskaberne er da alle tiders.

Desværre ser det mere ud til, at EU kunne finde på at gøre pladebranchen til den 4 statsmagt.

  • 0
  • 0
#2 Poul-Henning Kamp Blogger

Nu synes jeg lige du skal klappe hesten.

Hvis ikke Steve Jobs havde vredet armen så langt rundt på pladebranchen som han kunne, så havde det stadig ikke været muligt at købe musik til download.

Jeg synes hans pointe er like på kornet og som jeg læser hans udtalelse, så er det kun fordi han er tvunget til det, at der er DRM på iPod'en.

Poul-Henning

  • 0
  • 0
#3 Helge Svendsen

"Hvis ikke Steve Jobs havde vredet armen så langt rundt på pladebranchen som han kunne, så havde det stadig ikke været muligt at købe musik til download."

Det er der jo så dem, der vil argumentere for, at det stadig ikke er når det er sovset ind i DRM.

"Jeg synes hans pointe er like på kornet og som jeg læser hans udtalelse, så er det kun fordi han er tvunget til det, at der er DRM på iPod'en."

Jeg kan ikke lide DRM nogen steder. Ikke på iPod, Ikke i OSX og ikke i Vista.

En diskussion vi vist begge har deltaget i.

Dig dog med en anden holdning til Vista end OSX? Hvad er forskellen?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere