Steve Jobs erklærede ’atomkrig’ mod Android

21. oktober 2011 kl. 15:16240
Apples afdøde topchef var helt oppe i det røde felt over Android, som, han mente, var en billig kopi. Ingen udgifter skulle spares på at bekæmpe Android, mente han.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Når Apple i disse måneder med næb og klør slås mod Samsungs Android-produkter i retssale over hele kloden, hænger det efter alt at dømme sammen med Steve Jobs holdning til Android generelt.

Han hadede nemlig Googles styresystem, viser uddrag fra den kommende biografi om Steve Jobs. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Da HTC lancerede en Android-telefon i 2010, som havde mange af de samme funktioner som en iPhone, erklærede Steve Jobs krig mod Android, fortalte han til biografiens forfatter Walter Isaacson.

Android var et stort tyveri fra iOS, mente Steve Jobs, og det skulle stoppes for enhver pris.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Jeg vil bruge hver en øre af Apples 40 milliarder dollars i banken for at lave om på dette. Jeg vil ødelægge Android, for det er et stjålent produkt. Jeg er villig til en atomkrig om det her,« lød det fra Steve Jobs.

Googles satsning på Android ødelagde også forholdet mellem den daværende Google-topchef Eric Scmidt og Steve Jobs. Google-chefen sad i Apples bestyrelse fra 2006 til 2009, men trådte tilbage, fordi Android blev en direkte konkurrent til iPhone og iOS.

Apple anlagde sag mod HTC, der som bekendt kører Android, og Steve Jobs’ besked til Google-chefen var klar, da de mødtes, efter sagsanlægget var annonceret. Målet var ikke et forlig og en stor pose penge fra Google, men at stoppe Android.

»Om du så tilbyder fem milliarder dollars, siger jeg nej. Jeg har masser af penge. Jeg vil have dig til at holde op med at bruge vores ideer i Android, det er alt, hvad jeg ønsker,« sagde Steve Jobs, ifølge biografien.

240 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
232
26. oktober 2011 kl. 13:13

Det er helt rigtigt at det primært er følelsesmessigt - jeg har jo intet imod Apples teknologi. Fanatisk er det nu ikke :) Men sig ikke at I andre ikke har lagt følelser i den her diskussion - og at det ikke er nogenlunde standard for diskussioner omkring appleprodukter. Folk lægger alt for mange følelser i, tager nærmest kritisk personligt, og dem kalder jeg så for fanboys eller fan-monstre. Mogens kom selv ind på fanatisme. Jeg har også brugt termet, men må nok tilstå at det er en smule overdrevent. "Tager det for personligt" er nok mere passende.

Og så er min tid vist opbrugt :)

233
26. oktober 2011 kl. 15:01

Folk lægger alt for mange følelser i, tager nærmest kritisk personligt, og dem kalder jeg så for fanboys eller fan-monstre.

Nej.

Nogle af os ved godt at vores OS X maskine eller vores iOS devices ikke kan alt, og på punkter er mere begrænsede eller at andre systemer er bedre på nogle punkter. Det indrømmer vi gerne. Men vi vil ikke kaldes idioter, fanboys, fanatister eller andre underlødige navne, fordi vi har valgt at benytte disse platforme. Det er der intet belæg for. Den form for retorik hører hjemme i en børnehave. Husk nu at der skal være plads til alle.

Desuden er det langt ude, at man ikke skal have lov til at tage personangreb personligt. Hvordan kan du dog slutte dette?

Det kunne da være du måske skulle prøve at læse tråden og finde de punkter hvor du mener Mogens er en faboy eller fanatist. Dvs. de steder hvor han imod fakta fremhæver Apple produkter, Apple eller Steve Jobs som værende meget bedre end noget som helst andet? Jeg har lidt svært ved at finde belæg for at kalde ham fanatist? Læs nu hvad han skriver, i stedet for at stille dig i mobbe-koret og forsøge at latterliggøre ham. Der er endnu ingen der har formået at debattere med ham på et sagligt grundlag. Alle viger udenom. Er det fordi han faktisk har en pointe, eller hvorfor er det? Det må da være evig nemt for så mange at tilbagevise hans påstand, hvis den altså ikke er sand?

217
25. oktober 2011 kl. 23:07

Kære Mogens, du har nok ret mht iOS'es multitasking. Det er så synd at man skulle helt hen i iOS4 før der var så meget styr på 3.parts apps at de ikke kunne låse telefonen til noget jeg opfattede som singeltasking. Desværrer var det tilfælde med stort set alle de apps der var på min iPhone v2 at jeg opgav at bruge telefonen. Desuden var den så dårlig til at holde en connect at en af mine venner nægtede at tale i telefon med mig hvis jeg insisterede på at bruge den iPhone :-|

169
24. oktober 2011 kl. 17:00

Mit absolut sidste indlæg i denne tråd (slut med at lege djævlens advokat).

Min, og jeg er sikker på mange af de andres svar i denne debat, er ikke baseret på at jeg er imod Apple (anti Apple som nogen kaldte det). Hvis jeg var skulle jeg jo nok forære min MacBook Pro, iPhone 4 og iPad bort. Det jeg er imod er hykleri.

Steve Jobs med alle hans sagsanlæg og udbasuneringer om at Google har stjålet Apples idéer og lavet Android, er direkte hykleriske. Det er det som flere af os har prøvet at påvise i tråden.

213
25. oktober 2011 kl. 21:58

Objektive dommere findes ikke i US, det har mange andre før Apple og Google bevist.

206
25. oktober 2011 kl. 18:24

Nej det er ikke hysteri, det er beviseligt korrekt. Google har brudt Apples patenter, det har en objektiv dommer afgjort. Du kan så være uenig i hvordan lovgivningen er, men kendsgerningen er at Samsung har kopiret Apple og Google har brudt Apples patenter.

Tag nu skyklapperne af og læs hvad jeg skriver. Jeg skriver "hykleri" og ikke "hysteri" (at det også, subjektivt set, er hysteri er en anden sag).

Derefter lær hvad definitionen af "hykleri" er. Hint: Det er et andet ord for dobbeltmoral.

Eller for at skære det ud i pap:Apple (Steve Jobs) beklager sig over at Google har stjålet idéen til Android fra iPhone. Det er ikke en debat om hvorvidt Google har stjålet fra Apple eller ej. Det er bare en konstatering af hvad Steve Jobs har udtalt.

Apple (Steve Jobs) har selv stjålet idéer fra andre. Det er ikke en debat om hvorvidt Apple har stjålet fra Google (eller andre) eller ej. Det er bare en konstatering af hvad Steve Jobs har udtalt.

Uanset hvordan du vender og drejer den. Uanset hvor meget du vælger at misforstå. Uanset hvor meget du vælger at overse. Uanset hvad, så ændrer det ikke på det faktum at det er hyklerisk/dobbeltmoralsk at blive sur over at andre stjæler idéer fra en selv, når man selv stjæler idéer fra andre.

209
25. oktober 2011 kl. 20:03

Uanset hvad, så ændrer det ikke på det faktum at det er hyklerisk/dobbeltmoralsk at blive sur over at andre stjæler idéer fra en selv, når man selv stjæler idéer fra andre.

Din logik medføre så at alle som på et tidspunkt er blevet inspireret af andre ikke kan anvende nogen form for beskyttelse (patent, varemærke, copyright m.m.) uden at du stempler dem som hyklere. Med andre ord er alle som anvender beskyttelse med dine ord hyklere.

Jeg har et lidt mere nuanceret billede på virkeligheden. Jeg mener at det er ok at lade sig inspirere men ikke ok at stjæle. Og hvordan skelner man så mellem hvad der er at stjæle og inspirere? Efter min mening er der kun en logisk måde at afgøre det, nemlig ved at se hvad som juridisk set er lovligt og hvad som ikke er lovligt. Deraf følger at jeg syntes at det er forkert at Samsung juridisk set kopirer Apple.

168
24. oktober 2011 kl. 16:10

Efter at ha' skimmet de 137 patenter igennem, er det virkelig gået op for mig hvor sygt et system det er med patenter.

At se disse patenter, har givet stor respekt for de elektronik producenter der ikke sagsøger til højre og venstre, da de åbenbart er fornuftige mennesker med en sund dømmekraft, og har indset at man selvfølgelig ikke kan have patent på noget så simpelt som former og farver.

Men jeg vil da fremover når jeg går til og fra mit kontor, skænke Hr. Jobs en tanke - http://graphics8.nytimes.com/packages/images/newsgraphics/2011/0824-steve-jobs-patents-browser/patent_pages_01/jobs_D478999_p2.png - og være glad for at han ikke har opdaget at vi har trapper her hvor jeg arbejder.

198
25. oktober 2011 kl. 14:04

Men jeg vil da fremover når jeg går til og fra mit kontor, skænke Hr. Jobs en tanke - <a href="http://graphics8.nytimes.com/packages/images/newsgraphics/2011/0824-ste…;. - og være glad for at han ikke har opdaget at vi har trapper her hvor jeg arbejder.

Og hvor mange glas trapper eksisterede der før? Det er nu et af de vigtige varemærker som med det samme identificerer en Apple Store - det er igen en af de måder som virksomheder kan anvende til at lave differentiering. Og det er ikke bare for sjov, Apple stores bliver kopiret ned til mindste detalje, så selvfølgeligt skal Apple have mulighed for at beskytte deres design.

183
25. oktober 2011 kl. 08:17

Jeg har tyve års eksempler på at US-virksomheder søger patent på får tildelt patent på ting som ikke burde kunne patenteres fordi det er almen kendt teknik eller lign. Jeg har et eksempel på en US-virks. der i 2001 fik bærende patent på noget som jeg kunne slå op i en bog skrevet 15 år tidligere og læse at man gennem de sidste 20 år havde brugt denne teknik. Dvs. op mod 35 år før virksomheden får patent på den teknik af det amerikanske patent system. Sådan noget kan man ikke have respekt for !.

152
24. oktober 2011 kl. 13:25

Hvorfor i gider blive ved med at komme med påstande om det ene eller det andet og kaste rundt med "beviser", fatter jeg simpelthen ikke! Jeg melder mig hermed også ud af denne efterhånden komplet ligegyldige diskussion.

Held og lykke med at få omvendt hinanden :)

150
24. oktober 2011 kl. 13:20

@Nikolaj Brinch Jørgensen Det har vel aldrig været ulovligt og lad sig inspirere af andre, kun hvis man kopier...

Der er jo ikke tale om en kopi, der er forskelle, store som små.

154
24. oktober 2011 kl. 13:28

Der er jo ikke tale om en kopi, der er forskelle, store som små.

Prøv nu at se på produkterne igen, og tag den gennemsigtige briller på. Det er kopi, at man har ændret marginalt ved en farve (f.eks. lavet en lille nuanceforskel, haft mikrometermåleren fremme og lavet kassen i nogle lidt andre mål, brugt en anden farve osv.). Ændrer i mine øjne intet. De ting som fremvises (samtlige artefakter som leveres), er planket fra konkurrenten (som også er/var Samsungs største kunde). Det er i mine øjne tyndt de ikke vedkender sig det, og siger, "ok ja det har vi gjort, fordi sådan og sådan...", men benægter...

155
24. oktober 2011 kl. 13:41
134
24. oktober 2011 kl. 11:41

Se lige på de patenter. Som jeg sagde - ikke noget særligt.

Uden den trykfølsomme skærm ingen Iphone.

132
24. oktober 2011 kl. 11:24

At du gider.

144
24. oktober 2011 kl. 12:43

http://www.penn-olson.com/wp-content/uploads/2011/09/samsung-vs-apple.jpg

ikoner Det øverste billede er et logo af safari browser... de 3 andre ved jeg ikke hvad er linger et joystik.

Strømstikket Der kan man sige at de ligger tæt, men små forskelle er der. (bla. størrelse)

Kassen Samsungs kasse er højre og smaller, plus der er et låg over selve produktet, som der ikke er på apples...

USB Ja, der ligger de meget tæt, og der kan man godt sige der er tale om en kopi hvis man går i meget små sko.

Voicerecord Ja, der er en rød prik, det er vist det...

156
24. oktober 2011 kl. 13:44

<a href="http://www.penn-olson.com/wp-content/uploads/2011/09/samsung-vs-apple.j…;
<p>ikoner Det øverste billede er et logo af safari browser... de 3 andre ved jeg ikke hvad er linger et joystik.</p>
<p>Strømstikket Der kan man sige at de ligger tæt, men små forskelle er der. (bla. størrelse)</p>
<p>Kassen Samsungs kasse er højre og smaller, plus der er et låg over selve produktet, som der ikke er på apples...</p>
<p>USB Ja, der ligger de meget tæt, og der kan man godt sige der er tale om en kopi hvis man går i meget små sko.</p>
<p>Voicerecord Ja, der er en rød prik, det er vist det...

Lad os lige få et par ting på plads før vi går ind i diskutionen. Der er to former for "kopiering" - Der er direkte 1 til 1 kopier - Den slags sager er meget nemme at afgøre. Men langt størstedelen af sager dækker over "kopiering" hvor to produkter ligger alt for tæt på hinanden - Der er ganske enkelt ikke nok afvigelse mellem de to produkter. Den slags sager er en vurdering og skal prøves i en retssag som netop er hvad der sker mellem Samsung og Apple i tiden.

Når man snakker om hvorvidt en konkurrent har ladet sig for kraftigt inspirere så er det ikke nok at deres produkt er et par millimeter bredere eller at farven variere et par grader - Der er krav om at produkterne skal væsentligt adskille sig for hinanden - Så glem alt om argumenter som at "Kassen er en smule højere", de er ganske enkelt ikke valide. Ligeledes kan man som regel heller ikke få medhold i den slags sager hvis "kopieringen/inspirationen" kun sker på et enkelt punkt(Med mindre der er tale om 1 til 1 kopiering) - Derfor vurderes den slags sager på helheden af lighederne og ikke enkelt punkter.

Med det sagt så lad os kigge på billederne én efter én.

Første billede viser en Samsung butik der DIREKTE(1 til 1) har kopieret/brugt to af Apple's logoer - Det ene er logoet for Safari browseren og det andet er logoet for Apples appstore - Dvs. her er der ikke det mindste at diskutere. Det er et direkte brud på ophavsretten af de logoer.

Billede 2-4 viser de to opladere ved siden af hinaden - Forskellene er MEGET MEGET små og langt fra nok til at man kan opretholde påstanden om at produkterne væsentligt adskiller sig fra hinanden. Den største forskel er farven og farven i sig selv er ikke nok hvis formen er identisk. Opladerne er så identisk som muligt - Samme størrelse, samme placering af stik og USB port, samme længde/højde, begge har runde hjørner. Igen et klokkeklart tilfælde af "kopiering".

Billede 5-8 viser de to kasser produkterne kommer i - Her er der igen yderst markante ligheder - Begge bokse er i hvid og har sølvfarvet tekst på siderne og selve tablet'en fylder det meste af toppen af boksen. Begge bokse er lavet som en boks med et låg der løftes op hvorefter enheden fylder hele boksens bredde og højde. Så selvom Samsung kassen er en smule højere og smallere(Fordi det er 7" modellen der vises) så er det langt fra nok til at væsentligt adskille sig. Største forskel mellem de to indpakninger er at Samsung kassen har en "låge" når man har løftet selve låget/toppen af - Men det er heller ikke nok til at adskille sig og slet ikke når den detalje først er synlig efter kunden har købt produktet og åbnet det.

Billede 9-10 viser selve synkroniserings og opladningskablet - Igen er de stort set identiske. Begge enheder benytter et proporitært stik og har stort set samme fysiske mål og udformning. Største forskel er den rille Samsung har lavet på toppen af deres stik men det vil man formentligt have svært ved at argumentere for at det afviger nok da de ellers er nær identiske ned til modhagerne i siderne og de to "tapper" på toppen af stikket. Begge stik har samme rundinger og selv kraven mellem stik og ledning er meget ens(Dog er Samsungs ca dobbelt så lange).

Billede 11 viser diktafon applikationen på de to enheder - Her er der flere forskelle at spore men den generelle idé er identisk. Begge applikationer har et interface hvor størstedelen af skærmens areal er brugt til at vise en traditionel kondensator mikrofon og begge har deres record og liste funktioner/knapper placeret i bunden af skærmen med et "levelmeter" placeret i midten. Så selvom der her er visse forskelle så er applikationerne fortsat meget ens og bygger på samme interface koncept - Hvis man sammenligner med en lang række andre diktafon applikationer på andre platforme så er der umiddelbart ingen der er så identiske som disse to.

Alle disse ting er MEGET MEGET kraftige "beviser" for at Samsung bevidst har valgt at designe deres produkt så det kan forveksles med en iPad eller i hvertfald kan lukrere på Apple's arbejde med deres iPad produkt og den slags er IKKE tilladt. Faktisk er det direkte flovt at en virksomhed af Samsungs størrelse ikke formår at tilbyde et lignende produkt men i en form der ikke forsøger at lukrere på andres arbejde i ALT lige fra direkte kopi af Apples ikoner til udseendet af alt fra selve enheden til tilbehøret og indpakningen.

146
24. oktober 2011 kl. 12:52

ikoner Det øverste billede er et logo af safari browser... de 3 andre ved jeg ikke hvad er linger et joystik.</p>
<p>Strømstikket Der kan man sige at de ligger tæt, men små forskelle er der. (bla. størrelse)</p>
<p>Kassen Samsungs kasse er højre og smaller, plus der er et låg over selve produktet, som der ikke er på apples...</p>
<p>USB Ja, der ligger de meget tæt, og der kan man godt sige der er tale om en kopi hvis man går i meget små sko.</p>
<p>Voicerecord Ja, der er en rød prik, det er vist det...

Jeg har lidt svært ved at fatte din pointe? Er den at Samsung slet ikke har ladet sig inspirere så meget at de gør sig fortjent til dommen kopi (om det så er i en retsag eller i den almindelige befolknings øjne?).

Prøv at udskifte produktet med LEGO eller B&O, tror du der havde været retsager om kopiering, og/eller tror du vi har i DK havde sat det "åbne mobil OS" øverst på dagsordenen i stedet for at forholde os til sagen? Altså at i stedet for at se at der rent faktisk er tale om kopi, så benægte det for med næb og klør at forsvare det som er gjort, fordi man holder meget at det underliggende OS som driver den device som sælges...

95
24. oktober 2011 kl. 08:23

Hej folkens. Egentlig ville jeg kommentere på artiklen, men så at samtalen slet ikke handler derom. Hvorfor har i startet denne her religionskrig?

Lad nu bare Mogens Hansen sejle i hans egen sø. Han bliver jo ved med at argumentere og dokumentere med maniske pro-Apple sider, som jo selvfølgelig er vildt biased. Ubrugeligt.

Version2's brugerbase er mere velovervejde end ekstrabladets, ikke? Det er svært at se når trolden bliver fodret så grumt, og hans holdninger tages seriøst. Google har aldrig udviklet andet end en søgemaskine? Come on folkens.

107
24. oktober 2011 kl. 09:53

Lad nu bare Mogens Hansen sejle i hans egen sø. Han bliver jo ved med at argumentere og dokumentere med maniske pro-Apple sider, som jo selvfølgelig er vildt biased. Ubrugeligt.

Vil du gerne have en godt diskussion hvad så med at deltage i stedet for at lave person angreb. Du påstår at jeg dokumenterer med "maniske pro-Apple sider". Vil du venligst tage diskussion op med hvilke sider/påstande som er forkert? Nu har jeg gjort det let for dig, her er en liste af de sites jeg har refereret til.http://www.reuters.comhttp://www.businessinsider.comhttp://www.anandtech.comhttp://gigaom.comhttp://cydiahelp.comhttp://obamapacman.comhttp://fosspatents.blogspot.comhttp://www.cultofmac.comhttp://www.apple.com

Og vil gerne vedkende at cultofmac og Apple kan betegnes som pro-Apple, men mener dog stadig at de som de konkret sagde i sagen var rigtigt. B.la. henviste jeg til Apple for at dokumentere Apples egen udtalelser.

Det er typisk at dreje diskussionen væk fra kendsgerningerne og bare starte person angreb, når man ikke kan andet. Kom nu med ind i diskussionen.

112
24. oktober 2011 kl. 10:15

Det fremgik vist ikke tydeligt nok af min første kommentar, men jeg ser virkelig ingen grund til at finde et arsenal af argumentationer og dokumentation frem når jeg ved at det rammer direkte ind i en betonvæg.

Hvis jeg havde lyst til sådan noget, havde jeg valgt at lave en EB konto.

Læs nu dine kommentarer grundigt igennem og svarene derpå. Derefter bør du overveje om der findes mere end en holdning og sandhed til noget. Alt er ikke sort og hvidt min ven. Det må man finde sig i. Det er ikke for sjov at dine kommentarer får generel negativ feedback herinde.

96
24. oktober 2011 kl. 08:35

Google har aldrig udviklet andet end en søgemaskine? Come on folkens.

Bare for sjov: hvad har Google opfundet eller bidraget med af "innovative ting"?

Jeg vil gerne selv starte:

AdSense og AdWords

Begrundelse: Der er ikke noget nyt i selve grundidéen (auktioner) bag AdSense og AdWords, men det var fuldstændigt unikt at det skulle kunne anvendes på reklamemarkedet, da de lancerede det i starten af 2000-tallet, og det har haft enorm betydning (reelt var det en revolution) for den måde reklamer prissættes på internettet.

126
24. oktober 2011 kl. 11:03

Bare for sjov: hvad har Google opfundet eller bidraget med af "innovative ting"?

Definer innovative. For hvis du mener innovative som : 'ikke lavet af andre før' - er der ikke mange firmaer - selv dem med æbler - der må siges at være innovative overhovedet. Hvis du mener innovative som i forbedring af eksisterende ideer og produkter, så vil en stor del af Google's produkter være innovative - selvom de ikke er 'opfundet' af dem.

111
24. oktober 2011 kl. 10:07

BigTable RAIS 10GB free mail storage Android V8 Streetview

Jeg trækker min alt for markante udtalelses tilbage mht. at Google slet ikke har opfundet noget siden søgning. Den skulle nok være modereret lidt mere. Det var mere ment som en henvisning til de produkter som Google har introduceret efter de lavede søgning, som i mange tilfælde har været en gratis kopi af eksisterende produkter.

104
24. oktober 2011 kl. 09:32
 • BigTable - nifty :o)

 • RAIS ?

 • 10GB free mail storage - seriøst? Det er da ikke "at opfinde noget"

 • Android - nogo - de købte Android af nogle andre

 • V8 - ikke for at forklejne drengenes arbejde i Aarhus - men "kompilering af Javascript" er vel ikke "at opfinde noget"?

 • Streetview - der er masser af eksempler på Street View pre Google, ex "Aspen Movie Map"

165
24. oktober 2011 kl. 14:52

10GB free mail storage - seriøst? Det er da ikke "at opfinde noget"

Se det er en lang diskussion. Hvad opfandt Ford andet end at forhøje arbejdernes lønninger således at de også blev forbrugere? Samlebånd? nixex-bixen!. Otto, Wankel eller Diesel motorer? Nope. Selvbærende karosse? Nej!

Så man kan formodentlig med rette spørge sig selv om opfindelser eller "forbedringer" udelukkende er af teknologisk art, eller om det at Ford skabte efterspørgsel efter egne produkter via egne medarbejdere, hvilket man måske kan kalde en marketingsdims også kan kaldes for en opfindelse. Af den type opfindelser kan man også medregne det at Google tilbød 10GB fri mail plads, hvilket fik millioner og atter millioner til at få sig en gmail konto.

166
24. oktober 2011 kl. 14:55

@Nils - Arh det argument er sku for søgt... Det kan på ingen måder kaldes en opfindelse at man skruer på en parameter som at give mere gratis plads... Den holder simpelthen ikke!

163
24. oktober 2011 kl. 14:24

RAIS ?

Redundant Array of Inexpensive Servers

De lavede en system så hele servere var demonterbare mens systemet kørte. Derefter proppede du en ny server i som selv meldte sig ind i server klyngen og fik tildelt opgaver.

Så vidt jeg ved var Google de først til at gøre dette med standard komponenter, hvorfor systemt blev benævnt RAIS.

97
24. oktober 2011 kl. 08:50

Chrome OS og Browser + JS Motoren som sandsynligvis har været et stærkt skub til udviklingen af HTML5, Bogsøgning, Google Earth, Maps og StreetView, Apps (som indtil for nyligt var gratis :( ), og som du selv nævner, AdSense og AdWords som gjorde det betydeligt nemmere for små hjemmesider og bloggere at have relevante reklamer på deres egne sider. Det er noget af det jeg lige kan komme i tanker om.

Jeg er selv stor fan af iPhone, Apple, Android, WinPhoneOS og Java, men bryder mig ikke om patenter og fjolser der vil have teknologiudviklingen til at gå i stå. Jeg håber at jeg med det ikke fremgår som biased :)

90
23. oktober 2011 kl. 19:08

Jeg benægter ikke at Apple har lavet en flot tablet, det er der vist ikke nogen i denne tråd som benægter. Du forventer vel ikke at de andre skulle fortsætte med at lave de kasser som du henviser til, dem er der da ikke nogen som vil købe. Mobiler tablets Bærbare og mini pc, det går alt sammen ud på at lave dem så tynde som muligt og undgå så mange knapper som muligt. Men der er jo ikke så mange muligheder på en tablet at gøre godt med og når forbrugerne samtiddig vil have denne formfaktor, så forventer du vel ikke at Samsung så skulle gå den anden vej. Men Som mange også har påpeget, så henter Apple jo også inspiration fra andre og sådan køre hjulet rundt.

Syntes du det er korrekt af Apple at lave kopi at notifikations baren og samtidig råbe tyv efter samsung ? Det spiller jo ikke.

101
24. oktober 2011 kl. 08:56

Du forventer vel ikke at de andre skulle fortsætte med at lave de kasser som du henviser til, dem er der da ikke nogen som vil købe.

Dommeren i sagen mente ellers at man sagtens kunne beskytte et minimalistisk design, lige som man kan beskytte et givet andet design.

Syntes du det er korrekt af Apple at lave kopi at notifikations baren og samtidig råbe tyv efter samsung ? Det spiller jo ikke.

Det handler vel om hvorvidt notifikations centret er beskyttet eller ej. Hvis Google ville have det beskyttet så havde de gjort det (forudsat at de kunne beskytte det, det kunne jo være at det enten var trivielt eller der var prior art som gjorde det umuligt at beskytte). Google har som bekendte patenteret et logo der skifter, så de havde nok gjort det hvis de kunne.

119
24. oktober 2011 kl. 10:34

Ret beset er det vel netop Apples mod på at "gå den anden vej", der har gjort det til verdens mest værdifulde (IT)firma. Det drejer sig vel blot om at have modet til det - og ikke at det er dumt at gå en anden vej end resten af lemmingerne. Samsung kunne gøre det samme - hvis de altså tror de har den innovative kraft til det.

Jamen hør nu her. Den HP tablet som der bliber linket til her.

i "How Tablets Looked Before and After the iPad" har de tydeligvis glemt en tablet... HP TC 1100 bemærk året 2003.... <a href="http://pics.blameitonthevoices.com/012010/ipad_vs_hp_tc_1100.jpg">http:…;
<p>

De var da først med denne formfaktor. så skrive Mogens noget om, jammen glaspladen går helt ud på Ipad og der er flere knapper osv. Vi går fra nogen store kasser til en meget mindre tablet som HP laver så går Apple samme vej og det er åbenbart ok, det gør Samsung også og så er det en kopi.

Mit forsøg på at få Mogens og Jacob til lige at se på det med andre øjne end deres Iøjne er åbenbart ikke løkkedes. Apple har åbenbart ikke lånt noget mens alle andre bare laver copy paste

Det handler vel om hvorvidt notifikations centret er beskyttet eller ej. Hvis Google ville have det beskyttet så havde de gjort det (forudsat at de kunne beskytte det, det kunne jo være at det enten var trivielt eller der var prior art som gjorde det umuligt at beskytte). Google har som bekendte patenteret et logo der skifter, så de havde nok gjort det hvis de kunne.

Nåååååå så de andre skulle bare have gjort som Apple og sørget for beskyttelse af notifikations baren og når de ikke gør det er de fjolser mens Apple er smarte når de udnytter de andre lemminger.

Jeg opgiver, i vil ikke se det fra andre sider.

God vind

149
24. oktober 2011 kl. 13:18

Hej Thomas,</p>
<p>Nu du er igang med indrømmelserne, er det hele så ikke bare fordi Steve spiller på den anden side at nettet i forhold til dig? Mogens' formuleringer er lidt bombastiske og uheldige, og han er er imindretal, derfor er det jo nemt at slå ned på ham, kalde ham lat muligt mærkeligt (ja nogle er gået så langt som at kalde ham idiot). Men reelt at påstå at Steve ikke var en innovativ person, med en del opfindelser i bagagen, specielt på usability siden, det er da at benægte fakta. Jeg siger ikke han var stor (det er enhvers subjektive skøn, og en relativ størrelse), men det kan ikke benægtes at han og hans firma (så kan det godt være Apple har købt en masse andre små virksomheder som har lavet innovationen oprindeligt) ikke har biddraget enormt på innovations og opfindelsesfronten - det er direkte latterligt og kan ikke være en subjektiv størrelse.</p>
<p>Det Apple har været gode til, er at spotte mærkelige påfund tidligt, opkøbe dem, og videreudvikle dem (innovere over dem), og nogle gange flytte dem til en anden kontekst, samt samle flere forskellige teknologier, for at sende dem ud over rampen. Det har vi alle nydt godt af. Ikke mindst Android platformen, som i den grad er inspireret af hvad Steve og Apple har frembragt. Apple forstår brugerettet design (det er der ikke så mange producenter der gør lige så godt). Det ses tydeligt i populariteten af deres produkter, og alle de produkter der kommer ud som "låner" fra Apples ideer. Jeg er personligt ligeglad om det er Apple eller nogen andre der har fundet på det, bare det virker fedt. Der hvor jeg synes det bliver problematisk er, når man ikke vil vedkende sig ophavet til påfundet (og så kan man kalde det opfindelse eller hvad man vil). UI mæssigt er der vist ingen tvivl om hvem der har båret den gule føretrøje i lang tid, åben platform eller ej

Det behøver jeg ikke en indrømmelse til at vedstå mig. Apple og Steve har da lavet masser af fantastiske produkter og har været innovative. Problemet med denne debat er at Mogens mener at alle andre firmaer ikke bidrager med noget som helst og bare står på skuldrene af Apple.

Samtlige debatøre herinde (på nær Mogens) var enige om at alle låner fra hinanden og derved lave innovative udviklinger af andres produkter og sådan køre hjulet rund.

Sjovt nok forholder Morgens sig ikke til dette indlæg.

har lige et ekstra billede, som også beskriver Apples/steve jobs sætning "Good artists copy, great artists steal." <a href="http://i.imgur.com/aLGOQ.jpg">http://i.imgur.com/aLGOQ.jpg</a></p&gt;
<p>plus iOS5 kan nu også opdatere jeres telefon uden kabel og synkronisere telefonen ud i skyen – præcist som Android/Ubuntu har kunne siden maj 2009. :)

Jeg siger ikke at der er noget i vejen med det som Apple gør her, da jeg ikke ser det som et problem uden at vi ødelægger innovationen af eksl. Mobiler.

Så påstår Mogens at Google har dette tåbelige patent

Nu er synkronisering uden kabel ikke en nyskabende opfindelse hvis det var så havde Google nok beskyttet den ide. Ligesom de beskytter alle mulige andre tåbelige "opfindelser" som f.eks. et logo der skifter en gang i mellem. <a href="http://www.businessinsider.com/google-gets-an-absurd-patent-for-its-goo…;.

Og efterfølgende, får man lige denne stukket i hovedet.

Hvad med at du selv åbnede øjnene og forholdte dig til hvorfor Apple er ved at vinde retssagen? Er der fordi dommeren tager fejl eller fordi reglerne er forkerte?

Så er patent reglerne fantastiske, udelukkende fordi Apple er ved at vinde retssager, og det uden overhovedet at tage stilling til om der er noget galt med Patent reglerne.

Så kommer vi ned på det plan som vi til sidst var på.

161
24. oktober 2011 kl. 14:16

Hvor henne fremkommer han med den påstand?</p>
<p>Ingen steder - Måske det hænger sammen med at du meget gerne vil have det til at lyde sådan fordi du i dit anti-Apple had har travlt med at gøre Apple til nogen der bare kpiere alle andre(Mens du så indirekte forsvare en virksomhed hvor der foreligger konkrete beviser for at det netop er DEM der gør sig skyldig).</p>
<p>Hykleri igen - Men det ser vi jo altid fra de evindelige anti-Apple folk...

Jeg er ikke anti Apple, jeg er anti Apple fanBoys. Hvis du fortår.

Intet sted siger han at reglerne er fantastiske fordi Apple vinder - IGEN IGEN beskylder du manden for at have holdninger han ikke giver udtryk for. Du har så travlt med at latterliggøre Mogens Hansen, men i virkeligheden fremtræder du jo som den "latterlige fanboy" der ikke har nogen reelle argumenter at trække på.

Nu piller du det jo lige ud af kontekst.

Den rigtige var.

Så påstår Mogens at Google har dette tåbelige patent</p>
<p>Nu er synkronisering uden kabel ikke en nyskabende opfindelse hvis det var så havde Google nok beskyttet den ide. Ligesom de beskytter alle mulige andre tåbelige "opfindelser" som f.eks. et logo der skifter en gang i mellem. <a href="http://www.businessinsider.com/google-gets-an-absurd-patent-for-its-goo…;
<p>Og efterfølgende, får man lige denne stukket i hovedet.</p>
<p>Hvad med at du selv åbnede øjnene og forholdte dig til hvorfor Apple er ved at vinde retssagen? Er der fordi dommeren tager fejl eller fordi reglerne er forkerte?</p>
<p>Så er patent reglerne fantastiske, udelukkende fordi Apple er ved at vinde retssager, og det uden overhovedet at tage stilling til om der er noget galt med Patent reglerne.

Kan du ikke se modsætningerne her ? Men rigtigt, han sagde ikke de var fantastiske, men glemte dog ikke at kalde Google`s patent for tåbeligt

158
24. oktober 2011 kl. 13:49

Så er patent reglerne fantastiske, udelukkende fordi Apple er ved at vinde retssager, og det uden overhovedet at tage stilling til om der er noget galt med Patent reglerne.

Intet sted siger han at reglerne er fantastiske fordi Apple vinder - IGEN IGEN beskylder du manden for at have holdninger han ikke giver udtryk for. Du har så travlt med at latterliggøre Mogens Hansen, men i virkeligheden fremtræder du jo som den "latterlige fanboy" der ikke har nogen reelle argumenter at trække på.

157
24. oktober 2011 kl. 13:46

Problemet med denne debat er at Mogens mener at alle andre firmaer ikke bidrager med noget som helst og bare står på skuldrene af Apple.

Hvor henne fremkommer han med den påstand?

Ingen steder - Måske det hænger sammen med at du meget gerne vil have det til at lyde sådan fordi du i dit anti-Apple had har travlt med at gøre Apple til nogen der bare kpiere alle andre(Mens du så indirekte forsvare en virksomhed hvor der foreligger konkrete beviser for at det netop er DEM der gør sig skyldig).

Hykleri igen - Men det ser vi jo altid fra de evindelige anti-Apple folk...

125
24. oktober 2011 kl. 10:58

Hvad med at du selv åbnede øjnene og forholdte dig til hvorfor Apple er ved at vinde retssagen? Er der fordi dommeren tager fejl eller fordi reglerne er forkerte?</p>
<p>

Det er fordi patent reglerne er fuldstændig latterlige, som du iøvrigt også selv skrive med hensyn til Googles patent på icon som skifter.

Problemet er at du godt vil åbne dine øjne når det er til Apples fordel og lukker dem i når det går den anden vej.

128
24. oktober 2011 kl. 11:07

Det var så et Logo som skiftede.

93
24. oktober 2011 kl. 07:52

så forventer du vel ikke at Samsung så skulle gå den anden vej.

Ret beset er det vel netop Apples mod på at "gå den anden vej", der har gjort det til verdens mest værdifulde (IT)firma. Det drejer sig vel blot om at have modet til det - og ikke at det er dumt at gå en anden vej end resten af lemmingerne. Samsung kunne gøre det samme - hvis de altså tror de har den innovative kraft til det.

99
24. oktober 2011 kl. 08:52

i "How Tablets Looked Before and After the iPad" har de tydeligvis glemt en tablet... HP TC 1100 bemærk året 2003.... <a href="http://pics.blameitonthevoices.com/012010/ipad_vs_hp_tc_1100.jpg">http:…;

Glimrende eksempel på at Samsung godt kan lave en tablet som ikke ligner en iPad. Hele fronten er ikke en stor glasplade, der er mange knapper på og man bruger stylis. Men du behøver ikke at tro på min tolkning. Du kan spørge dig selv hvorfor Samsung ikke har bragt denne tablet op i deres retssager. I stedet har de henvist til den fiktive tablet fra Stanley Kubrick 2001. Samsung mener åbenbart at der er større ligheder mellem den fiktive film prop end deres egen tablet.

78
23. oktober 2011 kl. 13:17

Version2 har udviklet sig til at være på min liste over daglig humor. Tilsvarende eb hvor folk der giver kommentarer på diverse tabloid artikler gerne skilter med beundring af Brøndby fodboldklub eller Dansk Folkeparti.

Folkens, er vi kommet til det niveau hvor: 1) Apple artikel, 2) kommentarer om hvorfor version2 skriver så meget om Apple og ikke om deres Android telefon, 3) kommentarer om hvorfor det hele er en kopi af et eller andet, 4) modkommentarer om hvorfor det ikke passer, 5) kommentarer om hvorfor XYZ er den ondeste Apple fanboy - ofte fra de "ondeste" Android fanboys, 6) diverse kommentarer i samme stil indtil version2 sætter næste artikel på. Er det niveauet? Så bliver det da hårdt når Windows Mobile 7.5 kommer stærkt. Så får vi tre grupper der ikke kan lide hinanden - fedt...

Nyd nu din favorit telefon i fred her på en søndag ved at ringe til din gamle mor. Hils :)

76
23. oktober 2011 kl. 12:17

har lige et ekstra billede, som også beskriver Apples/steve jobs sætning "Good artists copy, great artists steal."http://i.imgur.com/aLGOQ.jpg

plus iOS5 kan nu også opdatere jeres telefon uden kabel og synkronisere telefonen ud i skyen – præcist som Android/Ubuntu har kunne siden maj 2009. :)

105
24. oktober 2011 kl. 09:40

Som en anden skrev her i tråden,tag nu en tur op i den helikopter og se det hele lidt fra oven og brug så din sunde fornuft.

Hvad med at du bruger din objektive sans og får styr på kendsgerningerne inden du tyr til person angreb.

http://i.imgur.com/aLGOQ.jpgHar jeg allerede svaret på 23. okt. 2011 - 15.29

http://pics.blameitonthevoices.com/012010/ipad_vs_hp_tc_1100.jpgFlot den har jeg ikke engang haft chancen for at svare på. Det har jeg så gjort nu, Vil du så forholde dig til mine konkret svar eller forsætte med fjerne fokus fra det vi diskutere og gøre det hele personligt?

82
23. oktober 2011 kl. 15:32

plus iOS5 kan nu også opdatere jeres telefon uden kabel og synkronisere telefonen ud i skyen – præcist som Android/Ubuntu har kunne siden maj 2009. :)

Nu er synkronisering uden kabel ikke en nyskabende opfindelse hvis det var så havde Google nok beskyttet den ide. Ligesom de beskytter alle mulige andre tåbelige "opfindelser" som f.eks. et logo der skifter en gang i mellem.http://www.businessinsider.com/google-gets-an-absurd-patent-for-its-google-doodles-2011-3?op=1

103
24. oktober 2011 kl. 09:23

Ligesom de beskytter alle mulige andre tåbelige "opfindelser" som f.eks. et logo der skifter en gang i mellem.

Mogens Hansen...

Jeg er helt enig i at det er helt ude i hampen at tage patent på sådan noget, men hvori ligger forskellen? Hvis det er noget Google har opfundet og ingen andre har taget patent på det, hvorfor så ikke gøre det? Det er præcis det du prædiker om! Er det så ikke også lige så latterligt at tage patent på runde hjørner f.eks.?

Jeg synes det er vildt at man kan være så ensporet og SLET ikke kunne se negative sider af sin "religion". Jeg er selv 100% Android religiøs, og skal aldrig have en iPhone (eller noget andet fra Apple), men dermed har jeg aldrig sagt at det er en lortetelefon, eller at Apple ikke har lavet noget fedt. Ej heller prædiker jeg om at Google og Android er fejlfri, for det er der sq ingen der er.

66
22. oktober 2011 kl. 19:45

Mens i allesammen er ved at flå hinanden i små stykker over om hvorvidt Siri er baseret på fuzzy logic eller ej, kan I evt. hygge jer lidt med at læse lidt om hvordan dets (Siri's) originale projekt (PAL) er opbygget:https://pal.sri.com/Plone/framework/architecture

Og når nu vi er ved hele reference-debatten skal jeg da lige vise mig som et godt eksempel:

"Siri is a spin-off from SRI International’s Cognitive Assistant that Learns and Organizes (CALO)[1] project. (SRI traces its origins to Stanford, but broke off back in 1970. Since then, it has dedicated itself to research for government agencies such as DARPA.)"[2]

Sandsynligheden for at Siri benytter nogenlunde samme tekniske udgangspunkt (med henblik på benyttede algoritmer) som CALO/PAL anser jeg for at være rimelig høj.

Og kan I så opføre jer ordentligt!

Referencer

1: http://www.ai.sri.com/project/CALO

2: https://www.stanford.edu/group/codex/cgi-bin/wordpress/?p=47

73
23. oktober 2011 kl. 10:56

Og for at skære det ud i pap for mig. Er det fuzzy eller ej? Jeg håber da at det er noget banebrydende i det, det ville da være nice til en mobil

Prøv at sprøge Brian Schmidt Pedersen Han påstod at Siri "på ingen måde er "nytænkning" fra Apples side, er Siri. Apple har taget ting som VLingo, Google Voice Search o.l. idéer og tilføjet fuzzy logic samt en database med kække svar til finurlige spørgsmål, samtidig med at de integrerer det bedre med indbyggede Apps. Altså Apple har stjålet en idé og forbedret på den. Forbedret, stadig stjålet."

Jeg har spurgt han hvorfor Andy Rubn (Andorid chef) så mener noget andet, men det har Brian ikke svare på.

56
22. oktober 2011 kl. 18:32

O.. m.. g...

48
22. oktober 2011 kl. 17:46

I takt med at Jobs langsomt slap sit greb i firmaet er deres advokater blevet mere og mere aggresive/hysteriske : http://lxnews.org/2011/10/21/apple-threatens-family-run-cafe/

Man skulle efterhånden tro at det var Disney-koncernen det drejede sig om - men hvis manden i toppen har været så pindhysterisk .... tjaaa

46
22. oktober 2011 kl. 14:56

Jvf. wiki, så mener LG, at iPhones design en kopi af LG Prada - og de kunne godt have ret når man ser beskrivelsen af Prada KE850, som blev annonceret i 2006.

75
23. oktober 2011 kl. 11:05

I følge wikipedia blev Prada KE850 annonceret i december 2006 og iPhone blev annonceret i januar 2007. Mon ikke det er mest fair at sige at de kom med nogenlunde samme designidé samtidigt...

Selvom de designmæssigt havde enkelte lighedpunkter, - primært den store touchskærm, var der funktionsmæssigt milevidt forskel.

Det er da ingen tilfældighed at der i de følgende år blev præsenteret den ene "iPhone-killer" efter den anden, der kom aldrig nogen "Prada-killer", - den var allerede død ved ankomsten..

59
22. oktober 2011 kl. 18:38

Jvf. wiki, så mener LG, at iPhones design en kopi af LG Prada - og de kunne godt have ret når man ser beskrivelsen af Prada KE850, som blev annonceret i 2006.

Nu er det ikke så få år siden at iPhone kom frem. Hvis LG mente at de havde noget som helst at have ovenstående beskyldning i, så havde de sikkert beskyttet deres investering og sagsøgt Apple. Det ville der jo være nogle penge i ;-) Når LG ikke har gjort det er det nok fordi de har indset at de ikke har nogen som helst sag.

64
22. oktober 2011 kl. 19:14

Det er vel et udtryk for alle de fanatiske Android tilhængere der er her. De kommer med den ene påstand efter den anden, men følger ikke rigtigt op på det når man går dem på klingen ;-)

Pudsigt. Jeg tænkte nøjagtigt det samme om dig. Hver gang der komme referencer til ting som klart modbeviser dine holdninger/meninger, så ignorerer du dem, eller prøver at dreje det præsenterede så Apple falder i et mere favorabelt lys.

Jeg tror bare vi alle skal blive enige om, at intet du har skrevet i denne debat, og intet du skriver, er sandt, indtil du giver referencer der beviser det du skriver.

Stjal Apple fra Xerox? Du kan finde flere referencer på internettet, og en dokumentar er endda refereret som bevis. Du bliver ved at påstå at det ikke er sandt. Bevis det.

Du bliver ved med at sige at "de kan ikke engang selv se forskel" når du sammenligner en Apple iPad med en Samsung Galaxy Tab 10.1. Hvem er de? Apples advokater er forudindtaget, så referencer til dem gælder ikke. Er det Samsungs advokater? Referencer der beviser dit postulat.

Du siger at vi ikke ved hvordan Siri er lavet, at det ikke bruger "fuzzy logic". Ved du hvordan Siri er lavet? Bevis at Siri IKKE bruger fuzzy logic, tilknyttet en database med kække svar.

Du påstår, at LG selv har skrevet, at de ikke mente de havde ret i at Apple havde kopieret iPhone fra deres Prada Phone. Hvor er beviset på dit postulat?

Indtil du kan give referencer og beviser, må jeg antage at du faktisk ikke ved hvad du taler om, og så lade diskussionen hvile der.

70
23. oktober 2011 kl. 10:42

at intet du har skrevet i denne debat, og intet du skriver, er sandt, indtil du giver referencer der beviser det du skriver.

Jeg har tidligere bedt dig om reference på dine påstande, hvorfor svare du ikke på det? Er det fordi det er lettere fordi at starte et personangreb?

Stjal Apple fra Xerox? Du kan finde flere referencer på internettet, og en dokumentar er endda refereret som bevis. Du bliver ved at påstå at det ikke er sandt. Bevis det.

http://obamapacman.com/2010/03/myth-copyright-theft-apple-stole-gui-from-xerox-parc-alto/"Apple obtained permission ahead of the Xerox PARC visit. In addition, Apple provided compensation in exchange for the various Xerox PARC ideas such as the GUI."

Du bliver ved med at sige at "de kan ikke engang selv se forskel" når du sammenligner en Apple iPad med en Samsung Galaxy Tab 10.

http://www.reuters.com/article/2011/10/14/us-apple-samsung-lawsuit-idUSTRE79C79C20111014

Du siger at vi ikke ved hvordan Siri er lavet, at det ikke bruger "fuzzy logic". Ved du hvordan Siri er lavet?

Det er kun Apple som ved hvordan det er lavet, din påstand om at det bare et fuzzy logic og kække svar er en påstand som du ikke har dokumenteret. Min siden af sagen er meget let at bevise se her http://www.apple.com/apple-events/wwdc-2011/ (vi må regne med at Apple ved mere som Siri end du gør)

Du påstår, at LG selv har skrevet, at de ikke mente de havde ret i at Apple havde kopieret iPhone fra deres Prada Phone.

Prøv at læse hvad jeg skriver inden du går amok i et nerd-rage. "Hvis LG mente at de havde noget som helst at have ovenstående beskyldning i, så havde de sikkert beskyttet deres investering og sagsøgt Apple. Det ville der jo være nogle penge i ;-) Når LG ikke har gjort det er det nok fordi de har indset at de ikke har nogen som helst sag."

Hvornår svare du på mine spørgsmål? Eller fremlægger dokumentation for dine påstande?

43
22. oktober 2011 kl. 12:25

Tror I mon ikke at der sidder en chef eller to hos Microsoft og ønsker Apple og Google et godt, langt, blodigt og opslidende slagsmål?

44
22. oktober 2011 kl. 13:26

Eller mellem Oracle og Google for den sags skyld? Personligt tror jeg, den bliver mere blodig!

41
22. oktober 2011 kl. 10:36

Citat af Steve Jobs: Good artists copy great artists steal.

Var det ikke også Steve Jobs som "Reinvented the phone" ?

Han skal have æren for at sætte brugerne i højsæde og gøre tingene brugervenlige (måske lige bortset fra iTunes) og han var en dygtig og karismatisk sælger og leder. Men stor opfinder ? - var Tablet PC ikke ca. 10 år før iPade ?

62
22. oktober 2011 kl. 18:50

Korrekt Tablet solgte ikke, de var for tidligt ude - hvem har ikke prøvet det.

115
24. oktober 2011 kl. 10:21

Korrekt Tablet solgte ikke, de var for tidligt ude - hvem har ikke prøvet det.

Nej det er forkert. Tablets som i dag med trykfølsom skærm på ca 500g er nyt. Det der var for 10 år siden var en bærbar pc på 3,5 kg, med vendbar skærm og stylus, a la Palm Grafitti. Det er noget helt andet. Hvis man ikke kan se forskel på dette, kan jeg godt forså man er hoppet på Android (2+ år efter Apple revolutionerede smartphone markedet med iPhone), for så har man meget lidt føling med produktdifferentiering, og brugerinteraktion. For dem som ikke kan finde ud af UI design mm. er Gnome en fin løsning, they don't get it, så Aqua er spildt på dem.

39
22. oktober 2011 kl. 09:27

En sammenligning af Apples og Brauns produkter peger i retning af, at Apples "unikke" design ikke er noget de har skabt helt fra scratch.

Som andre har nævnt tidligere, så er det normalt for os primater at betragte hinanden, og lære af hinanden - og det er måske ligefrem afgørende for for vores succes som art, at vi kan bygge videre på andres kreative landvindinger.

68
22. oktober 2011 kl. 22:06

Nu viser du selv nogle designe som mindre om hinanden, men når det ene produkt er en iMac og det andet en højtaler, så er der ingen forbrugere som bliver forvirrede over hvilket produkt det er.

Du misforstår, Mogens - det er en helt anden diskussion.

Prøv at læse mit indlæg - udenfor kontekst af "kan forveksles af almindelige forbrugere", men som et generelt udsagn om at nærmest alt design står på skuldrene af noget andet, tidligere design.

Som selv Steve Jobs sagde, med sit "great artists steal"...

Jeg har ikke interesse i at melde mig ind i jeres "enten/eller", "gode/onde", og "unik/kopieret"-diskussion.

Jeg synes bare du skal prøve at tage en tur op i helikopteren, og se hvad det er I diskuterer, og hvordan verden omkring dig indikerer at der også var simpelt og funktionelt design før Apple kom til - og at Apples design også har rødder på jorden, og ikke er dumpet ned fra himlen.

74
23. oktober 2011 kl. 11:00

generelt udsagn om at nærmest alt design står på skuldrene af noget andet, tidligere design.

Apple's design er da selvfølgeligt inspireret af andre, de nævner f.eks. selv et Leica kamera som kilde til iPhone 4.

Men der er en (om ikke andet så juridisk) forskel på at blive inspireret af et produkt i en anden kategroi, og så lave en produkt i samme kategori som kæmper om de samme slutbrugere - som ligner produktet så meget at de ikke selv kan se forskel på produkterne.

79
23. oktober 2011 kl. 14:59

Men der er en (om ikke andet så juridisk) forskel på at blive inspireret af et produkt i en anden kategroi, og så lave en produkt i samme kategori som kæmper om de samme slutbrugere - som ligner produktet så meget at de ikke selv kan se forskel på produkterne.

Ja...?

Jeg har ikke påstået andet.

Hele diskussionen om hvem der har kopieret hvem, i hvor høj grad, hvornår, og hvor meget man har bidraget undervejs, med ser jeg som en ikke-diskussion.

Og det var den diskussion som du, Mogens, havde med visse andre, da jeg bidrog med min kommentar.

Det er fint at I efterhånden har fået den lukket, men lad være med at hive min kommentar ud af kontekst, og bruge den i den anden diskussion om juraen bag det forhold, at forbrugere ikke kan se forskel på to forskellige tabs.

Dér er min kommentar nemlig taget ud af kontekst.

40
22. oktober 2011 kl. 09:43

Åbenbart ikke hvis du spørger Æblerne.. de vil sikkert påstå at Æblet allerede i 50'erne havde patent på de Braun designs, og at de bare er blevet kopieret og stjålet på det groveste! Det lader til at være holdningen.. suk :)

38
22. oktober 2011 kl. 08:40

Jeg sidder altså og smågriner lidt når jeg læser de her comments igennem. Det er simpelthen utroligt at man kan være så naiv og snæversynet, og tro at Æblet ikke kunne finde på at låne lidt hist og her. Det gør alle da! Det er da ingen hemmelighed at man kigger hos konkurrenterne og finder de geniale ting og forsøger at gøre dem bedre. Android gør det, MS gør det, og ja CHOK Æblet gør det også! So what?

Udover det synes jeg det er lidt ude på overdrevet at påstå at en Galaxy Tab er en ren kopi af en iPad. Enhver der bare har 1 fungerende øje burde kunne se forskellen. Og en kopi må vel defineres som noget der er lavet med det formål at skulle ligne noget andet på en prik. Der har været snak om tasker og Louis Vuitton osv, og ja HER er der snak om kopier hvilket naturligvis ikke er ok. Nu har Samsung jo så heller ikke påtrykt Æbler eller andre frugter på deres tab, ej heller har de påstået at det var en iPad, ergo kan det ikke kaldes for en kopi.. imo.

37
22. oktober 2011 kl. 06:43

Mogens Hansen!!

Imponerende flere længder foran de sidste 5 års vinder, Jacob Damkjær.

47
22. oktober 2011 kl. 17:38

Nærmere ugens ører.

28
21. oktober 2011 kl. 19:58

Moving on, nothing to see here... Manden blev harm over at et par forretningsvenner købte Android, stjal en del Java kode fra Sun, tog sig lidt inspiration fra Yahoo widgets (som gjorde det populært om end jeg har endnu ikke set en killer widget ud over klokken), koblede det sammen med et par af deres successfulde produkter til email m.m., lod sig inspirere sig fra IPhonen og vupti fik en åben, UI grim men billig og velfungerende telefon ud til et større kundesegment.

Det er forskellige typer telefoner i dag. Android satser på åbenhed, nemt at kode programmer til og god hardware til billige penge. At Samsung og HTC ødelægger det med at lægge deres eget lort oven på og har en horribel synch funktion, er synd. IPhone satser på den rigere kundegruppe hvor UI good-feeling, at det blot virker og apps er gode betyder mere end specs og om Apple kontrollerer platformen hårdt.

God vind til begge lejre i de pågående retssale.

31
21. oktober 2011 kl. 22:05

God vind til begge lejre i de pågående retssale.

Ja det er nu at virkeligheden begynder at indhente Google. Deres retsager går ikke særligt godt hvis du følger FOSSpatents. Microsoft får penge pr licens af hardware producenterne Oracle vil (hvis de vinder) få penge af Google pr licens (hvilket medføre at Google skal begynde at tage penge for Android) Apple vil (hvis de vinder) bare lukke og slukke alle dele af Android som bryder deres patenter.

Google har nok bare regnet med at alt det der med patenter og rettigheder, det gider vi ikke gå op i.

27
21. oktober 2011 kl. 19:39

Inden din apple fanastiske holdning går helt over gevind med at det er google der har stjålet alt fra apple. Så syns jeg du skal se på apple's historie og se hvor meget de enlig har stjålet i gennem tiderne.

Vi kan starte med at de rent faktisk stjal brugerfladen fra Xeros. Men endte til sidst med Xeros fik en pose penge.

En af nyere tid som gjorde apple til hvad de er i dag er faktisk deres 1.gen af deres ipod. Hvor tror du de fik ide'en til drejeskiven der sad på den? Den havde de stjålet fra danske B&O

Navnet Ipad tilhørte et canadisk firma hvis jeg ikke husker forkert. Men det var apple da ligeglade med. Enten fik apple navnet ellers blev de sagsøgt.

Meget af den teknologi de har brugt på deres telefoner har de stjålet fra Nokia. Den ret sag er afsluttet og nokia fik en del penge ud af det.

Og guderne må vide hvor mange små firmaer man ikke har hørt om den dag idag der har måtte lade livet til apple fordi de ikke har taget patent på deres ting.

Og kigger du på Andriod versionerne fra 1.0 og ios så kan du rent faktisk se hvor meget apple har taget fra andriod.

Apple er det værste firma til dags dato angående tyveriger vil faktisk vove at påstå de er være end microsoft..

30
21. oktober 2011 kl. 22:00

Vi kan starte med at de rent faktisk stjal brugerfladen fra Xeros. Men endte til sidst med Xeros fik en pose penge.

Øh Apple lavede en aftale med Xerox inden de besøgte PARC, hvordan kan det i din optik være forkert?

En af nyere tid som gjorde apple til hvad de er i dag er faktisk deres 1.gen af deres ipod. Hvor tror du de fik ide'en til drejeskiven der sad på den? Den havde de stjålet fra danske B&O

Påstår du at B&O opfand drejeskiven? Har du nogen sinde set en gammel telefon? Det var Apple som bruge drejeskiven som primært interface på en MP3 afspiller det gjorde B&O ikke.

Navnet Ipad tilhørte et canadisk firma hvis jeg ikke husker forkert. Men det var apple da ligeglade med. Enten fik apple navnet ellers blev de sagsøgt.

Hvis et Canadisk firma ejede "ipod" navnet, så må Apple jo have købt det. Et firma kan ikke bare tage et andet firmas vare mærke.

Meget af den teknologi de har brugt på deres telefoner har de stjålet fra Nokia. Den ret sag er afsluttet og nokia fik en del penge ud af det.

Du fordrejer Nokia sagen for at stille Apple i et dårligt lys. Sagen handler om at Nokia har nogle FRAND patenter, som er essensielle for at kunne lave en telefon. Nokia har forpligtet sig til at licencere dem til alle på rimelige betingelser. Nokia tilbød ikke Apple rimelige betingelser, Apple lod det gå for en dommer og ende med rimelige betingelser.

Og guderne må vide hvor mange små firmaer man ikke har hørt om den dag idag der har måtte lade livet til apple fordi de ikke har taget patent på deres ting.

Eksempler?

Og kigger du på Andriod versionerne fra 1.0 og ios så kan du rent faktisk se hvor meget apple har taget fra andriod.

Jeg køber notifications centret, men bemærker dog at det ikke er en bestykket ide og dermed ikke en ide som Google mente var vigtig. Eller er der ingen andre ting. Eller kan du da nævne andet?

34
21. oktober 2011 kl. 22:29

Vi kan starte med telefonen

her er linket til hvilken tlf der er tale omhttp://www.bang-olufsen.com/beocom6000

Så vidt jeg ved af var den på markedet FØR ipod'en kom ud.

Angående navnet Ipad. Det var et firma der lavede ting til kasse apperatere hvor en af deres dele nettop havde navnet Ipad.

Fordejer ikke nokia sagen. Nokia sagsøgte apple for at bryde en del af deres patenter.

Men må hellere opgive. For du er så glad for apple at Steve jobs må havet været en gud for dig. Trist at nogle folk ikke kan se hvordan et firma der laver gode produkter ikke er 100% clean

26
21. oktober 2011 kl. 18:58

@Mogens Hansen: At påstå at Google har stjålet Android notifikations systemet fra Palm webOS, ved jeg ikke lige hvor du får fra. Udover din egen din egen fantasi?

Android har haft notifikation systemet som vi kender det i dag lige siden den første Android telefon; HTC Dream/G1, som blev lanceret i 2008. Palm lancerede deres Palm Pre med webOS i 2009. Hvis nogen stjal idéen fra den anden, vil jeg umiddelbart sige at Palm stjal den fra Google, og forbedrede den.

WebOS' notifikations system er bygget op helt fra bunden med konceptet at brugeren ikke skal tvinges væk fra det han/hun er i gang med. Mange af idéerne i webOS notifikation systemet ligner Androids, men der er mange designmæssige forskellige. Implementationen i palmOS virker også bedre, hvilket også er konsensus blandt stort set alle der har haft både en Android og en webOS telefon i hånden. Se evt. Palms Palm Pre keynote her: http://www.youtube.com/watch?v=zplVSI0M93o for et indblik i deres notifkations system.

Apples nye notifikations system er ikke engang designmæssigt anderledes end notifikation systemet som vi kender det fra android. Det er rigtigt at Apple ansatte manden der lavede notifikation systemet til webOS, men vi har jo allerede kortlagt at Google var først med skuffen man kunne trække ned for at se sine notifikationer, hvor webOS blot trækker skuffen op. Men hvorfor ændre på et design der virker i Android, som alle kender? Hvis man skulle ændre meget på implementationen ift. Android, skulle Apple jo ændre i brugerfladen, og det ville ikke være særlig smart at ændre i det som alle kender.

Af andre nyheder som er kommet med iOS 5, som på ingen måde er "nytænkning" fra Apples side, er Siri. Apple har taget ting som VLingo, Google Voice Search o.l. idéer og tilføjet fuzzy logic samt en database med kække svar til finurlige spørgsmål, samtidig med at de integrerer det bedre med indbyggede Apps. Altså Apple har stjålet en idé og forbedret på den. Forbedret, stadig stjålet.

Apple har købt et andet firma som lavede chips, så ja, man kan vel godt sige at Apple designer deres egne CPU'er, men Samsung producerer dem. Samsung designer og producerer også deres egne CPU/GPU (Hummingbird og Exynos) til deres Android telefoner. CPU'er som har vist sig at være konkurrenterne overlegne, inkl. Apple.

Og et postulat om at Galaxy Tab er en "1 til 1" kopi beviser jo bare at du ikke engang engang ved hvordan en Galaxy Tab (og måske ikke engang en iPad?) ser ud. Den eneste lighed der er mellem Galaxy Tab og iPad er at de begge har stor glasplade du kan røre ved for at få de fine grafiske elementer bag glaspladen til at gøre ting og sager. Indpakningen er en papæske, som er sort hvor Apples er hvid. Hvor meget skal den differentieres før du mener at man ikke kopierer?

Det er begrænset hvor mange måder man kan designe en tablet computer, og for den sags skyld mange andre forbruger produkter. Du hører ikke Ford sagsøge Audi, fordi Audi laver en bil med 4 hjul, 1 rat og et par forlygter. Du hører ikke AEG sagsøge Siemens, fordi deres indpakning til en ny vaskemaskine også er hvid. Du hører ikke Philips sagsøge Sony, fordi deres fladskærms TV også har en stor skærm man kan se TV på.

29
21. oktober 2011 kl. 21:47

Jeg køber alle dine pointer mht. notifickation systemet. Angående Siri mener jeg ikke at du ved hvad du snakker om. Med mindre du har teknisk indsigt i hvordan Apple har implementeret Siri, så sidder du og gætter. Hvis man kender tradiotnel stemmestyring så forstår jeg godt at man tror at Siri bare er "nogle kække svar" men Jf. Apple selv bygger Siri ikke på Buzzy logic men AI. og den forstår faktisk hvad man siger (modsat andre løsninger som kun kan tolke forudprogrammerede sætninger). Men du behøver ikke at lytte på hvad jeg siger, selv Andy Rubin siger at Android ikke har noget som kan håndtere de samtaler som Siri kan føre. Andy forsøger så at sige at ingen er interesseret i det.http://gigaom.com/apple/googles-andy-rubin-doesnt-think-siri-makes-a-good-friend/Apples CPU/GPU, selv ned klokket til 800Mhz, er tilsynelandend bedre en dem som anvendes på Android telefoner.http://www.anandtech.com/show/4951/iphone-4s-preliminary-benchmarks-800mhz-a5-slightly-slower-gpu-than-ipad-2Designet af Galaxy Tab er jo netop den 1 til 1 kopi de har lavet. Deres egen advokat kan ikke kende forskel på dem. Prøv lige at bortforklare disse billederhttp://cydiahelp.com/samsung-copies-apple/"Hvor meget skal den differentieres før du mener at man ikke kopierer" Samsung skal lave noget som ikke ligner designet på en iPad, og designet på iOS herunder alle patenterede Multitouch teknologier. Kort fortalt skal de bare overholde loven, og rette sig efter de retsager som de har fået på halsen. Vi har et glimrende retssystem som forhindre denne form for en til en kopiring. "Du hører ikke Ford sagsøge Audi" Hvis Audi laveder en, en til en kopi af Ford så skal du nok se advokaterne komme løbende.

35
21. oktober 2011 kl. 23:37

Designet af Galaxy Tab er jo netop den 1 til 1 kopi de har lavet. Deres egen advokat kan ikke kende forskel på dem. Prøv lige at bortforklare disse billeder <a href="http://cydiahelp.com/samsung-copies-apple/">http://cydiahelp.com/samsun…;

Jeg tror du skal slå definitionen for "1 til 1 kopi" op. En "1 til 1" kopi er hvor alle aspekter er kopieret, nøjagtigt. Størrelse, materiale, vinkler, kurver...

Og hvis du ikke kan se forskel på de to du selv har linket til, selv på et fladt lav-opløst billede, så trænger du seriøst til briller. Ligger jeg min Apple iPad ved siden af min Samsung Galaxy Tab 10.1, og beder folk samle iPad'en op, er folk ikke i tvivl om hvilken der er en iPad.

Dit eksempel svarer til at jeg stiller to computerskærme op ved siden af hinanden og siger de er ens:

 1. Samsung (4:3)
 2. Dell (16:9)

Det faktum at at der er står SAMSUNG med store bogstaver BÅDE på forsiden og bagsiden, skulle nok fortælle de fleste at der ikke er tale om en APPLE iPad.

Derudover så er der de andre fysiske aspekter der klart differentierer dem fra hinanden.

 • iPad har et 4:3 (1024x768) skærmformat hvor Galaxy Tab 10.1 har et 16:10 (1280x800) skærmformat.
 • iPad har en home-knap på fronten, det har Galaxy Tab 10.1 ikke (den er software baseret).
 • iPad har sine højtalere i bunden (med dårlig stereo separation). Galaxy Tab har dem i siden for bedre stereo separation.

Det eneste Apple har fået medhold i, design mæssigt, er at de har afrundede hjørner og en bred kant. Den brede kant er en del af ethvert tablet design, for at man kan holde den i hånden, uden at trykke på skærmen. Hvorfor Apple har fået medhold på denne er mig en gåde. De afrundede hjørner er selvfølgelig en design ting. De bløde former gør enheden mere behagelig at se på (altså den er æstetisk pænere), som ikke er en nødvendighed for funktionaliteten af en tablet. Men helt ærligt, det er sgu et lidt tyndt grundlag at sagsøge på.

Når man så kommer til softwaren, er der da ikke nogen tvivl om at du har noget andet end et Apple produkt i hånden. Du har pludselig et ur, vejret og en kalender på start-skærmen, du kan følge med i tingene uden rent faktisk at skulle åbne en applikation først.

Med alle de åbenlyse forskelle, kan man undres over hvad Apple har gjort/betalt for at få dommeren til at give dem medhold mht. de afrundede hjørner og kanten. Eller måske har vi bare med en dommer der har hang til Apple at gøre, og dermed ikke kan give en objektiv bedømmelse. Som før nævnt, ser du ikke søgsmål mellem bilfabrikanterne, bare fordi der er designmæssige ligheder mellem deres biler. Eller mellem skærmproducenterne (se de tidligere linkede eksempler).

33
21. oktober 2011 kl. 22:27

Nu er det ikke for at klandre dig for noget @Mogens Hansen, men du er derude hvor du ikke kan bunde.

Fuzzy logic er en af flere metoder at lave AI på - derudover kan siri ikke noget nyskabende; det samler flere produkter i et.

Det var iPhone der var problemet (en ip telefon).

B&O opfandt den trykfølsomme drejeskive og smækkede den på en mp3afspiller der muligvis aldrig kom i produktion.

Apple nakkede UI'en fra xerox, se "pirates of silicon valley"

Apple designer deres cpu, men det er stadig en ARM, og hvis de er så dygtige til det, hvorfor designer de så ikke længere cpuer til deres MacBooks?

Enten er du dagens største trold, eller også er du dagens største fanboy :)

49
22. oktober 2011 kl. 18:21

Fuzzy logic er en af flere metoder at lave AI på - derudover kan siri ikke noget nyskabende; det samler flere produkter i et.

Når du påstår at det "bare er noget fuzzy logic" så ved du ikke konkret hvad du snakker om. Du ved ikke hvordan Apple har implementeret det eller de tekniske detaljer om det. Så påstår du at Siri ikke kan noget nyskabende, men forklar så hvorfor Andy Rubin ikke er enig med dig.

Det var iPhone der var problemet (en ip telefon).

Nå du snakke om sagen mod Cisco? Har du belæg for at sige at Apple bare fik det, eller trudede Cisco om søgsmål? Sagen blev afgjort inden der falt dom, men umiddelbart ser det ud til at Cisco slet ikke have ret til navnet "iPhone" hvorfor skulle Apple så ikke kunne bruge det?

B&O opfandt den trykfølsomme drejeskive og smækkede den på en mp3afspiller der muligvis aldrig kom i produktion.

Hvilken MP3 afspiller som brugte drejeskiven som primært interface er det du referer til? Desuden hander iPod om meget andet end drejeskiven, det er hele iTunes og designet.

Apple nakkede UI'en fra xerox, se "pirates of silicon valley"

Fint nok at du referer til en film, men jeg forholder mig til kendsgerningerne, og det er at Apple betale for det som de så. Vil du da påstå andet?

Apple designer deres cpu, men det er stadig en ARM, og hvis de er så dygtige til det, hvorfor designer de så ikke længere cpuer til deres MacBooks?

Måske fordi der er væstentligt forskel på en mobile og en desktop CPU?

24
21. oktober 2011 kl. 17:15

I det ene ringhjørne: Mogens Hansen.

I det andet ringhjørne: John Strand.

Publikum kan læne sig tilbage med colaen og popkornene, for her starter århundredets kamp mellem to fanatikere, og for at forøge underholdningsværdien vil de kæmpende benytte sig af usandheder, udokumenterede påstande, religiøs tilgang, samt almindelig bagvaskelse.

Dong!!!

15
21. oktober 2011 kl. 16:29

.. på hvorfor det hedder iDit og iDat er lige gået op for mig.

Det skal selvfølgelig forstås på denne måde:

i i i = mig mig mig

1
21. oktober 2011 kl. 15:36

At have den holdning om at jeg og kun jeg må eje alt, og trist at man ikke er stor nok til at glædes over at verden udvikler sig og forbrugerne har nogle valgmuligheder.

Og sørgeligt at man vil bruge så mange midler på at bekæmpe andre, i stedet for selv at bleve (endnu) bedre, og så vinde på meritter.

En trist skamplet på SJ's eftermæle uagtet hvad man ellers synes om Apple, og en paradoksal holdning fra en mand der ført disse holdninger til torvs:

"We have always been shameless about stealing great ideas." "Good artists copy; great artists steal."

2
21. oktober 2011 kl. 15:42

Sørgeligt at have holdningen at man bare sidder på sin røv og venter på at andre firmaer opfinder noget, også kopier man det som de har lavet UDEN at bidrage med noget som helst originalt selv.

246
27. oktober 2011 kl. 21:40

Så vidt jeg kan se var det dig der ævlede løs med en tåbelig påstand om tuderi. Og så der her meget "intelligente" indlæg.
Det passer godt i stil med din manglende evne til at forholde dig til de faktuelle argumenter der har været fremsat i tråden - Præcis som en dygtig lille religiøs Apple modstander. Det er lige før du fortjener en klapsalve ;)

Kanon, så fik du lige en positiv fra mig, men så skal du også love mig at du stoppe dit tuden over folks meninger om dine indlæg. Men på den anden side, så er det jo hysterisk morsomt at du bliver ved, så jeg er lidt i et dilemma her.

Har du læst tråden?.

Indlæg nr 2

Sørgeligt at have holdningen at man bare sidder på sin røv og venter på at andre firmaer opfinder noget, også kopier man det som de har lavet UDEN at bidrage med noget som helst originalt selv.

Måske Mogens og hans far kan fortælle mig hvilken firmaer man har i tankerne?.

Det var jo den udtalelse som startede Mogens bølgen, som du har så travl med at mane til jorden.

Meeen nej nej nej, dig og Mogens er jo ikke Apple fanatikere, det er jo kun os andre som får det ærefulde titel.

Nå, nu faldt jeg i igen. :-) Hade ellers sagt farvel til tråden.

247
27. oktober 2011 kl. 21:47

@Thomas,

Du er ikke kommet med noget faktuelt til debatten, eller en eneste saglig kommentar. Du kan åbenbart kun gå efter manden, med usagn om fanatisme, religion, tuderi osv. Det niveau er ikke engagn værd at kalde debat.

Jeg synes også du skal pakke sydhavsfrugterne (selvom du jo bliver ved med at komme tilbage), da du åbenlyst intet har at byde ind med, der bare fjernt kan benyttes til noget her i debatten (jeg kan dog tage fejl og have overset det?).

143
24. oktober 2011 kl. 12:29

Mener du at Steve har ”lånt” samtlige ideer der er brugt til de 317 patenter? Og intet af det er en oprindeligt opfindelse som Steve har gjort? Hvordan i alverden har du tænkt dig at bevise den påstand?</p>
<p>

Indrømmet, jeg gider ikke løbe 317 patenter igennem og som jeg sagde, kan jeg ikke umiddelbart se nogen reelle opfindelser. Men siden du smider det link, går jeg udfra at du selvfølgelig er helt på det rene med hvor de opfindelser er. Kan du ikke lige udpege dem for mig?

153
24. oktober 2011 kl. 13:26

Men hov, hvis du selv ikke har gennemgået de patenter som Steve Jobs har tegnet, hvordan kan du så objektivt konkludere at han ikke har opfundet noget?</p>
<p>

Kan du se hvordan det går, når man diskutere med ham, Nikolaj :-)

Nu leger jeg med på din lille leg, Mogens.

Bum bum bum jaaaa, se deeet. Hmmmmmmm, jow jow...

Så, nu har jeg løbet samtlige 317 patenter igennem og jeg fandt ingen reelle opfindelser.

Nu vil jeg gerne have at du føre bevis for de omtalte opfindelser findes.

Sæt igang....

164
24. oktober 2011 kl. 14:40

Kan du se hvordan det går, når man diskutere med ham, Nikolaj :-)

Ja man bliver pænt bed om at fremføre bevis for sin påstand og ikke forfalde til personfnidder.

Så, nu har jeg løbet samtlige 317 patenter igennem og jeg fandt ingen reelle opfindelser.

Vil du så fremlægge hvilke kriterier du har anvendt til at vurdere om en opfindelse er noget særligt. Eftersom du har lavet en objektiv vurdering (som ikke er indlysende og ikke deles af alle), må du kunne fremlægge de objektive kriterier som du har anvendt ved gennemgang af samtlige 317 patenter.

145
24. oktober 2011 kl. 12:47

Indrømmet, jeg gider ikke løbe 317 patenter igennem og som jeg sagde, kan jeg ikke umiddelbart se nogen reelle opfindelser. Men siden du smider det link, går jeg udfra at du selvfølgelig er helt på det rene med hvor de opfindelser er. Kan du ikke lige udpege dem for mig?

Hej Thomas,

Nu du er igang med indrømmelserne, er det hele så ikke bare fordi Steve spiller på den anden side at nettet i forhold til dig? Mogens' formuleringer er lidt bombastiske og uheldige, og han er er imindretal, derfor er det jo nemt at slå ned på ham, kalde ham lat muligt mærkeligt (ja nogle er gået så langt som at kalde ham idiot). Men reelt at påstå at Steve ikke var en innovativ person, med en del opfindelser i bagagen, specielt på usability siden, det er da at benægte fakta. Jeg siger ikke han var stor (det er enhvers subjektive skøn, og en relativ størrelse), men det kan ikke benægtes at han og hans firma (så kan det godt være Apple har købt en masse andre små virksomheder som har lavet innovationen oprindeligt) ikke har biddraget enormt på innovations og opfindelsesfronten - det er direkte latterligt og kan ikke være en subjektiv størrelse.

Det Apple har været gode til, er at spotte mærkelige påfund tidligt, opkøbe dem, og videreudvikle dem (innovere over dem), og nogle gange flytte dem til en anden kontekst, samt samle flere forskellige teknologier, for at sende dem ud over rampen. Det har vi alle nydt godt af. Ikke mindst Android platformen, som i den grad er inspireret af hvad Steve og Apple har frembragt. Apple forstår brugerettet design (det er der ikke så mange producenter der gør lige så godt). Det ses tydeligt i populariteten af deres produkter, og alle de produkter der kommer ud som "låner" fra Apples ideer. Jeg er personligt ligeglad om det er Apple eller nogen andre der har fundet på det, bare det virker fedt. Der hvor jeg synes det bliver problematisk er, når man ikke vil vedkende sig ophavet til påfundet (og så kan man kalde det opfindelse eller hvad man vil). UI mæssigt er der vist ingen tvivl om hvem der har båret den gule føretrøje i lang tid, åben platform eller ej.

151
24. oktober 2011 kl. 13:21

Vel talt og præcis hvad jeg mener.

Tak for det, men det kræver også et rimelig stort talent at kunne gøre dette så godt som Apple/Steve har været i stand til. Ikke mindst har de (som Jesper Lund Stockholm tidligere har sagt) haft modet til at turde. Noget vi sjældent ser rigtig mange andre turde.

141
24. oktober 2011 kl. 12:10

Mener du at Steve har ”lånt” samtlige ideer der er brugt til de 317 patenter? Og intet af det er en oprindeligt opfindelse som Steve har gjort? Hvordan i alverden har du tænkt dig at bevise den påstand?</p>
<p>

Nej, det gør jeg ikke. Men du smider et link til 317 som du påstår er bevis på at Jobs er en stor opfinder. Umiddelbart kan jeg ikke se nogen opfindelser som Jobs har opfundet, nok nærmere produkter han har raget til sig og udviklet på.

Specielt kan jeg godt lide patent nr D620,953 Media Device

http://graphics8.nytimes.com/packages/images/newsgraphics/2011/0824-steve-jobs-patents-browser/patent_pages_01/jobs_D620953_p3.png

Eller hvad med D558,572

http://graphics8.nytimes.com/packages/images/newsgraphics/2011/0824-steve-jobs-patents-browser/patent_pages_01/jobs_D558572_p2.png

Han er i sandhed en stor opfinder.

142
24. oktober 2011 kl. 12:26

Du påstod at han ikke har opfundet noget. Jeg fremlægger bevis for det modsatte hele 317 stk. bevis.

Dermed er det dig som skal forholde dig til mit bevis - alle 317 stk. Nu har du forholdt dig til to, men mener du så at det ikke er Steve som har opfundet det (og kan du bevise det) eller mener du at det ikke er en stor opfindelse (og hvordan måler du konkret en stor opfindelse)?

Og hvornår forholder du dig til de resterende 315 stk. bevis?

14
21. oktober 2011 kl. 16:27

Sørgeligt at have holdningen at man bare sidder på sin røv og venter på at andre firmaer opfinder noget, også kopier man det som de har lavet UDEN at bidrage med noget som helst originalt selv.

Steve Jobs er selv kendt for (udover at være en slavepisker) at lade sig inspirere kraftigt af andre, det kunne du f.eks. også se på Discovery i aftes hvis du så iGenious. Sjovt nok var følgende klip ikke taget med, der jo ellers er det største bevis:http://www.youtube.com/watch?v=CW0DUg63lqU

Så Apple opfandt hverken computer, mus, mp3 afspiller, smartphone eller tablet. Manden havde gennemslagskraft og super god smag, ingen tvivl om dét, men han var i bund og grund en dobbeltmoralsk perfektionistisk hippie med klare nassicistiske træk. Ære være hans minde.

175
25. oktober 2011 kl. 01:52

Sorry nej Mogens - Husk at iOS ikke er skabt som et multitasking OS - det er Android. Gøre ting bedre ? - da vidst kun hvis andre har vist vejen.

Nej helt ærligt, SJ/Apple har klart taget en del ting/koncepter og gjort dem til reelt brugbare produkter, det skal man gi' dem. MEN, jeg kan ikke komme i tanke om noget som SJ/Apple helt selvstændigt og helt fra bunden og gjort det til noget der kunne sælges.

Det var IKKE SJ/Apple der opfandt - Microcomputeren/"den personlige computer", musen, GUI'et og heller ikke den dims der er det vi kalder en "smartphone" idag. Det var PDA'er med SIM-kort og mulighed for at føre telefonsamtaler. Den første jeg havde af den slags var en HP. Tablet computeren er heler ikke en Apple opfindelse - den første af typen jeg så var lavet af Toshiba og den havde også fuld touchskærm. De har lavet en fin brugerflade som sagtens kan være det SJ/Apple har gjort færdig og rigtig brugbar, nok mest fordi Apple ikke bruger et MS-OS til at bære brugerfladen.

Og den eneste jeg kan se har religiøse tendenser her er desværre nok dig.

Android er ikke et nyt OS men en purpose-optimized Linux release. MAC OSX er heller ikke en Apple opfindelse, det er reelt en FreeBSD.

200
25. oktober 2011 kl. 14:13

Sorry nej Mogens - Husk at iOS ikke er skabt som et multitasking OS - det er Android. Gøre ting bedre ? - da vidst kun hvis andre har vist vejen.

Sikke noget vrøvl iOS er baseret på MacOS X der er baseret på UNIX. Den har kunne multitaske fra v1. Du er nok forvirret over at 3.parts applikationer ikke kunne multitaske før iOS4 - men her har iOS en meget mere avanceret multitasking som sikre meget bedre batteri leve tid, du kan selv spørge Larry Page "I have noticed there are a few people who have phones where there is software running in the background that just sort of exhausts the battery quickly."http://www.techradar.com/news/phone-and-communications/mobile-phones/larry-page-your-android-battery-life-should-last-a-day-690439

Det var IKKE SJ/Apple der opfandt - Microcomputeren/"den personlige computer", musen,

Nu var Apple I nok den første personlige computer så...

216
25. oktober 2011 kl. 22:56

PET fra Commodore var den første "personlige computer". Det vel at mærke hvis vi taler om færdigbyggede der var gearet til private mennesker. Ellers var der, et par år tidligere, selv-byg og pro. workstations.

181
25. oktober 2011 kl. 08:09
185
25. oktober 2011 kl. 08:42

Undskyld min u-oplysthed Nikolaj ;-) Det er min misforståelse - da Mach kernen også er den der bruges i FreeBSD og at en del af resten af OS'et som er blevet til OSX er nuppet fra FreeBSD, var jeg, uvident, overbevist om at OSX reelt var en FreeBSD. Det var den opfattelse jeg fik ud af darwin siden (open-source OSX) for næsten 10 år siden. Der var på det tidspunkt rigtig mange referencer til FreeBSD. FreeBSD og OSX er multitasking men dert var ikke den oplevelse jeg fik ud af min gamle iPhone 2 - den var håbløs "een ting ad gangen". Jeg sammenligner ikke Android og OSX selvom der sagtens kan trækkes parraleler da de har delvis samme forfader.

192
25. oktober 2011 kl. 09:27

Sorry VMA delen af Mach er brugt i bl.a. FreeBSD - det går lidt stærkt med at skime referencer ;-)

186
25. oktober 2011 kl. 08:52

Ved ikke om man kan sige at Android og OSX har samme forfader, da Android er Linux baseret og OSX er Unix/BSD baseret. Tæt på, men dog ikke ;)

20
21. oktober 2011 kl. 16:58

Og i hvert enkelt tilfælde bidrog han/Apple med væsentlige dele og forbedre produkterne i en sådan grad han han/Apple påvirkede hele branchen.

Tja men det gør alle jo, det er dét unikke ved mennesket at vi aktivt skaber forbedringer ud over evolutionen.

Samsung/Google bidrager ikke med noget de laver bare en 1 til 1 kopi af Apples produkter. (Eller de forsøger at gøre det)

Nu er du dum at høre på. Både Apple og Samsung er firmaer med investorer i ryggen, der skyder penge ind til R&D, og håber på at få et udbytte via salg af produkter. Hvem tror du har udviklet og produceret de IPS paneler, NAND celler og ARM CPU'er der sidder i over 100 mio. iTingester? Korrekt, Samsung. Før dette, var Intel nødt til at opfinde IC'en, og før dette, var Bell Labs nødt til at opfinde transistoren etc.

Er du helt uden for pædagogisk rækkevidde? Læs evt. en filosofisk tilgang omkring at stå på skuldrene af andre:http://en.wikipedia.org/wiki/Standing_on_the_shoulders_of_giants

110
24. oktober 2011 kl. 10:06

Hvem tror du har udviklet og produceret de IPS paneler, NAND celler og ARM CPU'er der sidder i over 100 mio.

Samsung producerer ARM CPU'erne, de udvikler dem ikke. NAND har du Apple rigtignok købt fra Samsung, men det er en generisk størrelse de kunne have købt andetsteds, ligså IPS paneler. Samsung har iøvrigt en stor fortjeneste ud af at være gået sammen med Sony på panelfronten. Sony var dem som oprindelig postede R&D pengene i dette. Hvordan forholdet er idag ved jeg ikke.

118
24. oktober 2011 kl. 10:30

Samsung producerer ARM CPU'erne, de udvikler dem ikke.

Samsung spiller på flere heste og har samarbejdedet med bl.a. Intrisity, Cadence mf. om at udvikle SoC'er. Samarbejdet med Intrisity resulterede i et design der er kendt under kodenavnet "Hummingbird" og konkret som produktet S5PC110A01 og som du bl.a. finder i Wave og Galaxy S mf.

Apple købte derefter Intrisity og brugte samme CPU design til deres A4. Så man kan diskutere om Apple overhovedet har designet noget, men man kan ikke diskuttere om Samsung designer ARM CPU'er for det gør de en masse.Her er den oprindelige pressemeddelelse fra før Apple havde noget med sagen at gøre og her er en visuel sammenligning af kernerne så du kan se lighederne ved selvsyn.

Jeg ville ellers ikke kommentere mere i denne tråd, men var nødt til at udrede dine ukorrektheder.

123
24. oktober 2011 kl. 10:44

Næ, det kan man ikke. Apple har designet A5 som tilsyneladende er bedre end de CPU'er som generelt anvendes i Android telefoner. (Læs min tidligere post for beviset)

Hov Mogens, du kan da ikke bare tage fat i en anden diskussion og komme med din egen kontekst! Diskussionen gik på hvorvidt Samsung kun producerer, ikke hvorvidt Intricity nu er en underafdeling af Apple og har designed A5. Du udfører et ikke særlig smart ignoratio elenchi angreb.

I den anden del af din kommentar kunne der ligesågodt stå "trolling" bøjet i neon. Nu husker jeg hvorfor jeg meldte mig ud af debatten. Man kan ikke diskuttere med idioter, man taber bare grundet deres erfaringsgrundlag og komplette mangel på argumentationslogik.

174
24. oktober 2011 kl. 23:31

Du kom med en påstanden "Så man kan diskutere om Apple overhovedet har designet noget," Jeg korregerede den fejlagtige påstand og dokumenterede min påstand om at Apple tilsyneladende er bedre til at designe mobile CPU'er end Samsung.

Wow, det er jo religiøst desperation for et brand som noget overhoved kan være. Det er virkelig latterligt og ynkeligt. Lad os prøve at aflive den påstand, ved at sidestille to lignende SoC i en tabel jeg lige har lavet: http://dl.dropbox.com/u/3383426/similarsoccomparison.png

22
21. oktober 2011 kl. 17:08

Hvem tror du har udviklet og produceret de IPS paneler, NAND celler og ARM CPU'er der sidder i over 100 mio. iTingester? Korrekt, Samsung. Før dette, var Intel nødt til at opfinde IC'en, og før dette, var Bell Labs nødt til at opfinde transistoren etc.

Hvis vi lige ser bort fra at Apple selv designer deres CPU'er, så har du helt ret. Samsung laver formodentligt mange oprindeligt opfindelser.

Men Galaxy Tab er ikke en af dem. Når de ikke en gang selv kan se forskel, er det fordi de bare laver en, en til en kopi. Hvad har de bidraget med mht. Galaxy Tab? Intet, der er ikke nogen produktdifferentiering, når man kopier et produkt helt ned til indpakningen.

176
25. oktober 2011 kl. 02:06

Nej Mogens Apple har ALDRIG nogen sinde designet deres egene CPU'er. Den første de brugte var en 6502 fra Rockwell udvidet med en Z80 fra Zilog (Apple II, hvis hukommelsen skulle svigte dig). Så kom turen til Motorolas 68000 serie i de første Mac'er. Så blev det endnu en Motorola CPU serie - Power PC som IBM brugte i bl.a. deres 6000 serie. Det var også derfor IBM overtog den vidre udvikling af denne processor serie da Motorola ikke ville mere. Uden at vide noget om det gætter jeg på at det var derfor det gik så let at porte Apples daværende OS til PPC fra 68K - med Mototrolas hjælp. Måske var det også derfor man valgte FreeBSD som kerne for OSX, da det allerede var portet til PPC og x86 (og mange andre).

184
25. oktober 2011 kl. 08:22

Nej Mogens Apple har ALDRIG nogen sinde designet deres egene CPU'er.

Jo de har.

Læs om A5:

The Apple A5 is a package on package (PoP) system-on-a-chip (SoC) designed by Apple and manufactured by Samsung[1] to replace the Apple A4. The chip commercially debuted with the release of Apple's iPad 2 tablet, and also powers the iPhone 4S. (This is consistent with how Apple debuted the A4 chip: first in the original iPad, followed by the iPhone 4, and then the iPod touch 4th generation.[2]) The A5 contains a rendition of a chip based upon the dual-core ARM Cortex-A9 MPCore CPU[3] with NEON SIMD accelerator and a dual core PowerVR SGX543MP2 GPU.[4] Apple lists the A5 to be clocked at 1 GHz on the iPad 2's technical specifications page,[5] though it can dynamically adjust its frequency to save battery life.[6][3] Among the customizations that Apple has done to the chip is including an image signal processor unit (ISP) that will do advanced image post-processing such as face detection, white balance and automatic image stabilization.[7] Apple states that the CPU is twice as powerful and the GPU up to seven times as powerful as its predecessor, the Apple A4. The A5 package contains 512 MB of low-power DDR2 RAM clocked at 533 MHz.[8][9][10][11] The A5 is estimated to cost 75% more than its predecessor; the price difference is expected to diminish as production increases.

Desuden opkøbte de P.A.Semi for at flytte medarbejderne (som designede Power CPU'er) over til deres eget designteam for processesorer.

A4 har de også designet, men i samarbejde med Samsung.

De var derudover A'et i AIM Alliance.

191
25. oktober 2011 kl. 09:22

At putte IP blokke sammen på en chip er ikke at designe en cpu. Det kan jeg gøre, lige som mange virksomheder gør idag, på en FPGA. Der tager man en ARM kerne og hvad man nu ha brug for og bruger evt. Samsungs eller andres design center som konsulent for at optimere designet og så får man evt. Samsung til at producere dimsen. Det er ikke at designe en cpu - det var det Intel, Motorola og en del andre har gjort. Bemærk at Apple har været interesent i de konstelationer de har været indblandet i, med undtagelse af deres køb af P.A. Semi. Det ønskede resultat af denne invertering udeblev - set med mine øjne, for ellers ville Apple ikke havde brugt Intel cpu'er idag. P.A. Semi blev købt fordi man ikke kunne få de andre (teknisk bidragende IMHO) i AIM til at udvikle en low power version man kunne bruge i PowerBook maskinerne. Qualcom optimere også antalet og typen af de periphere blokke på deres cpu dims i deres mobile phone chipset men det gør dem ikke til designere af cpu'er, det gør dem til designere af mobile phone chipsets.

205
25. oktober 2011 kl. 14:26

At putte IP blokke sammen på en chip er ikke at designe en cpu

Ved du særligt meget om A5, siden du kan sige at det er det eneste som er sket? Vil du belyse de tekniske detaljer som du kender om A5, og hvor du i øvrigt fået dem fra fordi Apple offentliggør ikke særligt meget om den. Udover at de også har indbygget noget ansigt genkendelse, som anvendes af Kameraet i 4S.

219
25. oktober 2011 kl. 23:46

Ved du særligt meget om A5, siden du kan sige at det er det eneste som er sket? Vil du belyse de tekniske detaljer som du kender om A5, og hvor du i øvrigt fået dem fra fordi Apple offentliggør ikke særligt meget om den. Udover at de også har indbygget noget ansigt genkendelse, som anvendes af Kameraet i 4S.

Nu er hverken en ARM Cortex-A9 MPCore, en NEON SIMD accelerator eller en PowerVR SGX543MP2 GPU noget Apple har designet - det er ubestridelig FAKTA.

At Apple har designet de kredsløb på den chip som binder disse blokke sammen er jeg heller ikke i tvivl om. Disse kredsløb er dog ikke mere interessante end at de skal binde alt det andet effektivt sammen.

ISP (som bl.a. håndtere face detection) kan Apple godt selv have designet. Men sådan nogle kredsløb har Samsung (designet) puttet i deres kameraer i mange år.

ARM Cortex-A9 er intellectual property af ARM Ltd. PowerVR SGX543MP2 GPU er intellectual property af Imagination Technologies.

221
26. oktober 2011 kl. 08:23

At Apple har designet de kredsløb på den chip som binder disse blokke sammen er jeg heller ikke i tvivl om. Disse kredsløb er dog ikke mere interessante end at de skal binde alt det andet effektivt sammen.

Det er da noget sludder. De kredsløb er da interessante. I enhver anden sammenhæng er det netop disse kredsløb der ofte er knald eller fald for et design/en arkitektur. Det er integration (og specielt god integration) der er svær. De enkelte isolerede delsystemer kan da trille rundt nok så fornøjelige, men det hjælper meget lidt, er de ikke godt integrerede. Det har tydeligt vist sig med de seneste Intel chipsets, hvor stor forskellen kan være på god integration og dårlig integration.

Når det så er sagt, så har du ret i at hvis ARM foreskriver hele design ned til transistorniveau og layout af en Cortext-A9 CPU, så er der ikke noget design arbejde for Apple på den front. Og de er "kun" SoC designere. Er dette tilfældet, så har du ret i at Apple ikke har designet CPU'erne til iOS (jeg ved ikke med tidligere CPU-designs: Newton, PowerPC osv. osv. osv. - ligesom jeg heller ikke ved hvor mange steder de rent faktisk sidder med ved bordet når CPU'er skal designes? Det er jo ret normalt at virksomheder der producere/designer komponenter har partnere, som er en del af aftagerne, som deltager i de konkrete designprocesser), og jeg tog fejl.

222
26. oktober 2011 kl. 10:49

HAHAHAHAHAHHAHA det er sgu da den bedste tråd den her. God underholdning - men det er sgu umuligt at læse den hele igennem. Der er vist nogen der har fået det forkerte ben ud af sengen hva Mogens... flere dage i træk endda.

Jeg køber aldrig Mac produkter, for en del af deres salgstaktik er at få sådan nogle som Mogens til at blive helt fanatiske - og det gider jeg virkelig ikke at støtte. De har bidraget godt til udviklingen af smartphone teknologi, hverken mere eller mindre end så mange andre, og det må man da takke dem for. Men det er problematisk at de skaber Apple fan-monstre som Mogens. Sorry Mogens, det er ikke ment som mudderkast - men hvis du lige læser denne tråd igennem burde det give mening for dig. Verden er ikke så sort/hvid...

227
26. oktober 2011 kl. 11:23

Jeg køber aldrig Mac produkter, for en del af deres salgstaktik er at få sådan nogle som Mogens til at blive helt fanatiske - og det gider jeg virkelig ikke at støtte. De har bidraget godt til udviklingen af smartphone teknologi, hverken mere eller mindre end så mange andre, og det må man da takke dem for. Men det er problematisk at de skaber Apple fan-monstre som Mogens. Sorry Mogens, det er ikke ment som mudderkast - men hvis du lige læser denne tråd igennem burde det give mening for dig. Verden er ikke så sort/hvid...

Dette er jo blot vrøvl. Mogens har fremlagt nogle argumenter, som ingen endnu har dokumenteret tilbagevist. Bla. at Steve Jobs har fået tildelt en række patenter, og Mogesn derfor kalder ham opfinder. Dette bestrides af flere, uden argumentation eller dokumentation, men blot med smagsdommeri overfor hvad de selv synes patenterne er værd - Hurra! Så med din egen smørsovs-logik, så er det vist dig der er den skyldige i at udråbe andre til et eller andet, uden nogen former for hold i den virkelighed vi andre befinder os i. Altså den hvor et udsagns gyldighed påvises gennem dokumentation og beviser. Dem har Mogens lagt frem, indtil videre er de uimodsagte. At dette skulle være en fanatisk holdning? Nej det er det ikke - det er sund fornuft. Det er derimod defineret som overtro (sådan noget som religion bygger på, som er der hvor de fleste fanatiskere hører hjemme), at bestride fakta, uden nogen former for dokumentation eller bevis der kan bakke ens tro op.

God dag dem dem Hr. Madsen :o)

228
26. oktober 2011 kl. 11:34

At bruge en uge på det her pjat er da fanatisk - uanset hvor gode ens argumenter er. Og der er en grund til at termet Apple Fanboys findes: folk bliver fanatiske af det stads.

Prøv at tag lidt ud i stedet at blive sure over jeres mobiler og andres bedrifter eller mangel på samme.

Og tak for prisen, godt at jeg kan bibeholde den gode underholdning i denne tråd :D

231
26. oktober 2011 kl. 12:30

At bruge en uge på det her pjat er da fanatisk - uanset hvor gode ens argumenter er. Og der er en grund til at termet Apple Fanboys findes: folk bliver fanatiske af det stads.</p>
<p>Prøv at tag lidt ud i stedet at blive sure over jeres mobiler og andres bedrifter eller mangel på samme.</p>
<p>Og tak for prisen, godt at jeg kan bibeholde den gode underholdning i denne tråd :D

Der rammer du hovedet meget godt på sømmet, blot med forkert fortegn. Igen - er der ingen substans i dit udsagn, blot benytter du øgenavns-retorik i dit spinkle angreb mod fakta og logik. Det er sådan at debatten normalt udvikler sig når Apple (eller Windows) for den sags skyld er omdrejningspunkt.

Så dukker disse "hadere" op og på mest usaglig vis, forsøger at fortæller hvorfor Apple (eller Windows) bare er åh så ringe, og folk som benytter det har jord i hovedet, og ikke kan tænke selv, men er underlagt en underlig kraft, der styrer deres tanker. Samtidigt med at system XYZ er meget bedre, og det kan enhver da sige sig selv, og det er komplet uforståeligt for disse mennesker, at ikke alle benytter det samme som dem.

Det er sjældent man ser nogen her på debatten argumentere for at Apple (eller Windows) er det bedste i hele verden og er en one-size-fits-all løsninge for alt og alle (jeg kan ikke lige mindes nogen). Dem der taler for disse systemer, gør det normalt i på en ikke-sort/hvis facon, der er ærlig og indrømmer begrænsninger (såsom lukkethed mv.), og at nogle andre systemer er bedre til at varetage nogle typer opgaver.

Det andet er sjældent, der indrømmes sjældent begrænsninger ellerved platforme som Android eller Linux af de tilhængere de systemer har (jeg er selv stor Linux tilhænger, blot bryder jeg mig ikke om systemet som desktop over f.eks. OS X, men meget gerne over Windows, da min udvikler produktivitet i f.eks. Java, eller Office, eller billedbehandling/diagrammering osv. er meget højere i OS X). Skal jeg sætte noget i drift, bliver det meget gerne på en Linux server (eller bedre endnu en Solaris server).

Det er fint Hr. Madsen at du ikke bryder dig om Apple, men indrøm dog, at det baserer sig på dine følelser, og ikke andet. Dvs. til denne debat har du meget lidt, andet end dine øgenavne og andet gøgl at byde ind med.

230
26. oktober 2011 kl. 12:10

At bruge en uge på det her pjat er da fanatisk - uanset hvor gode ens argumenter er.

Næ.. jeg debatterer fordi jeg godt kan lide det og fordi jeg syntes at det er interessant at se "Apple hadere" blive ved med at påstå at de er helt objektive og det er mig som er fanatisk. Jeg syntes at det siger meget om nogen her i debatten, at jeg kan komme med et logisk beviseligt argument, hvorefter jeg så bliver kaldt idiot og bliver bedt om ikke at deltage i debatten. (Ikke at alle har den holdning, der har været adskillige spændende diskussioner, som også har lært mig noget)

234
27. oktober 2011 kl. 00:50

Jeg køber aldrig Mac produkter, for en del af deres salgstaktik er at få sådan nogle som Mogens til at blive helt fanatiske - og det gider jeg virkelig ikke at støtte.</p>
<p>Dermed giver du selv udtryk for en fanatisk anti-Apple holdning. I stedet for objektivt at vælge det som passer dig bedst.

@Mogens det er måske netop en objektiv vurdering fra Arnes side der gør at han ikke ønsker den samlede Apple pakke.

Jeg har prøvet flere af Apples produkter og fundet at jeg samlet set fik en bedre samlet løsning for mine penge ved ikke at vælge Apple produkter. Der er flere af Apples produkter jeg ikke kan leve med og desværre ikke kan fravælge(eller vælge noget andet) fordi APPLE har valgt at sådan skal det være. Jeg er ikke anti-Apple jeg er pro-valgfrihed, den valgfrihed jeg får når jeg kan vælge mellem et utal af Linux distr., GUIs og applikationer på Linux. Den valgfrihed jeg stadig har med MSwin til at bruge win2k, winXP eller Win7 og et hav af applikationer - og det på den selv samme hardware. (At udlade Våsta er overlagt) Dertil kommer at jeg selv kan vælge hvilke filtype jeg vil se, bruge og arbejde med - ubetinget. Hvis apple havde givet mig de samme valgmuliheder var det et sansynligt at dette var skrevet fra et Apple produkt.

237
27. oktober 2011 kl. 08:45

Jeg har prøvet flere af Apples produkter og fundet at jeg samlet set fik en bedre samlet løsning for mine penge ved ikke at vælge Apple produkter.

Jamen det er da slet ikke utænkeligt - Det er kun godt at du har fundet den løsning der passer bedst til dit behov.

Der er flere af Apples produkter jeg ikke kan leve med og desværre ikke kan fravælge(eller vælge noget andet) fordi APPLE har valgt at sådan skal det være.

Øh ja, hvis du vil købe Apple's produkter så kan du selvfølgelig kun vælge mellem de produkter de sælger. Jeg er ret sikker på det gælder for alle leverandører/producenter ;)

Jeg er ikke anti-Apple jeg er pro-valgfrihed, den valgfrihed jeg får når jeg kan vælge mellem et utal af Linux distr., GUIs og applikationer på Linux.
Den valgfrihed jeg stadig har med MSwin til at bruge win2k, winXP eller Win7 og et hav af applikationer - og det på den selv samme hardware.
(At udlade Våsta er overlagt)

Valgfrihed er en god ting - Jeg bruger en Mac og kan sjovt nok også frit vælge mellem forskellige distributioner af Linux, forskellige udgaver af Windows(Dog er det værd at huske på at de fleste versioner ikke længere bliver suporteret), og sågar en række forskellige versioner af OS X. Jeg kan ligefrem finde titusindevis af applikationer som jeg kan installere i OS X. Så kan du ikke forklare mig hvor begrænsningen ligger på en Apple computer i den sammenhæng?

Dertil kommer at jeg selv kan vælge hvilke filtype jeg vil se, bruge og arbejde med - ubetinget.

Aha, og hvilke filtyper er det du mener vi ikke kan se eller arbejde med på en Mac?

Det lyder som om du har dannet dig et billede af at en Mac næsten ikke har nogen applikationer og vi kan næsten ikke arbejde med andet end nogle få grafiske filer og det er ganske enkelt forkert.

På en Mac kan du arbejde og se alle de filer det passer dig - Det kan du som regel på alle OS'er. En Apple computer er heller ikke begrænset af hvilket OS du vælger at køre. Det er igen op til dig selv at vælge, mange foretrækker bare at bruge OS X på en sådan maskine.

243
27. oktober 2011 kl. 20:20

Aha, og hvilke filtyper er det du mener vi ikke kan se eller arbejde med på en Mac?

@Nikolaj og @Michael - På jeres overraskelse over filtyper der ikke kan ses/arbejdes med på Apple produkter må jeg forstå at man idag altså kan se Flash på iPhones og MACs !? Jeg skal selvfølgelig undskylde hvis dette lille problem er løst på et hvilket som helst Apple produkt - out-of-the-box. Dertil vil jeg gerne slippe for iTune nå der bare skal ligges filer ind eller hentes file fra min iPhone, lige som det er muligt med (stort set) alle andre mobil telefoner. Bl.a. har Nokia og HTC deres speciele suites men man er ikke tvunget til at bruge dem og det burde ikke være nødvendigt år det nu er en hukommelse der skal arbejdes med.

@Nikolaj - Da jeg er ligeglad med om det er et smart design, og bestemt ligeglad med om logoet er et æble eller der intet logo er, men at den computer jeg arbejder med er en teknisk god løsning. Derfor er en stationær MAC ikke en løsning for mig da jeg får en lige så kompetent og mere fleksible konfiguration til en mindre beløb uden æble på. MacBook er tilgengæld kommet ned i nogle konkurrence dygtige priser for et så mekanisk velbygget produkt. Men hvis jeg vil slække lidt (en hel del måske) på det mekaniske kan jeg få to maskiner få det jeg skal gi' for een MacBook Pro 15" i brugbar konfiguration.

Jeg er "tekniker i maskinrummet", jeg skal ikke rundt og vise noget frem jeg skal bare ha' et godt stykke værktøj - der virker hver gang.

249
27. oktober 2011 kl. 22:17

@Nikolaj og @Michael - På jeres overraskelse over filtyper der ikke kan ses/arbejdes med på Apple produkter må jeg forstå at man idag altså kan se Flash på iPhones og MACs !?
Jeg skal selvfølgelig undskylde hvis dette lille problem er løst på et hvilket som helst Apple produkt - out-of-the-box.

Undskyld, men nu ændrer du præmissen for diskussionen. Du startede selv med at beskrive udgaver af Windows og Linux op imod Mac. Flash og iPhone er altså sagen uvedkommende.

Dertil vil jeg gerne slippe for iTune nå der bare skal ligges filer ind eller hentes file fra min iPhone, lige som det er muligt med (stort set) alle andre mobil telefoner. Bl.a. har Nokia og HTC deres speciele suites men man er ikke tvunget til at bruge dem og det burde ikke være nødvendigt år det nu er en hukommelse der skal arbejdes med.</p>
<p>

Nu blander du igen tingene sammen. Det er altså iTunes du er sur på, og ikke Mac. Du kan da sagtens benytte Mac med de her telefoner. Begrænsningen er iPhone/iTunes, ikke Mac eller OS X.

@Nikolaj - Da jeg er ligeglad med om det er et smart design, og bestemt ligeglad med om logoet er et æble eller der intet logo er, men at den computer jeg arbejder med er en teknisk god løsning. Derfor er en stationær MAC ikke en løsning for mig da jeg får en lige så kompetent og mere fleksible konfiguration til en mindre beløb uden æble på.
MacBook er tilgengæld kommet ned i nogle konkurrence dygtige priser for et så mekanisk velbygget produkt. Men hvis jeg vil slække lidt (en hel del måske) på det mekaniske kan jeg få to maskiner få det jeg skal gi' for een MacBook Pro 15" i brugbar konfiguration.</p>
<p>Jeg er "tekniker i maskinrummet", jeg skal ikke rundt og vise noget frem jeg skal bare ha' et godt stykke værktøj - der virker hver gang.

Jeg er også ligeglad (til en hvis grænse) hvordan mit værktøj ser ud, bare det virker fornuftigt. Jeg har haft diverse (en hel del) Dell laptops (stort set alle modeller i Latitude serien frem til D820) og en hel del Lenovoer (fra original IBM Thinkpad, til den Lenovo T410 jeg har nu). Der er ikke nogen af dem, der kvalitetsmæssigt når min MacBook Pro 17". Tastatur og alting er meget bedre. Den er supergodt bygget (specielt i forhold til det plastik Dell sælger -til gengæld er de normalt meget hurtigere end Lenovoerne). Hastighedsmæssigt er MacBook Pro rigtig god, og den UNIX som OS X er, er faktisk ganske fin. Der er software fra Windows jeg nogen gange savner, men det afvikler jeg i min VirtualBox instanser af henholdsvis Windows 7 Pro og Ubuntu/Fedora/OpenIndiana. Desuden er der sådan noget som temperaturstyring af MacBook, hibernate/sleep funktionalitet, som bare virker på sådan en fætter.

Ja den er dyrere, men jeg skal heller aldrig bekymre mig om noget som helst. Mit værktøj virker bare. Den oplevelse har jeg aldrig haft med Windows eller Linux (som desktop). Solaris virker også bare hele tiden. Den backer automatisk op til med TimeMachine (jeg har en OpenIndiana server med Nettalk som TimeMachine kan "tale" med). Da jeg skiftede min disk til en 600 GB Intel 320 SSD, var det bare restore fra TimeMachine, og maskinen var identisk med hvordan jeg forlod den. Det samme gør sig gældende hvis jeg køber en ny iMac, MacBook, MacBook Pro, MacBook Air. Så kan jeg restore min gamle OS X med alt til den nye maskine og boote. Det er produktivitetsfremmende.

Det er vist til at udvikle sig ti en reklame for min MacBook. Det skal det ikke være. Men den har altså lige så få begrænsninger som de andre desktop OS (Linux, Windows, Solaris, BSD osv.) Begrænsningen for dem alle er, at der er software som ikke findes på den pågældende platform. Heldgivis har det været under forandring i lang tid (tak til Sun for at være ihærdige, IBM for at understøtte dette og Microsoft for at følge op). For det er klart at portable programmer er vejen frem. Selcom min nuværende Lenovo er 1 år yngre end min MacBook Pro, virker den nærmere 3-5 år ældre. Med Windows 7 Enterprise på, er vi tilbage til Windows 2000 æraen. Maskinen er halv pris ca. af en MacBook Pro (som også har en langt bedre bestykning, bla. er skærmen mange gange bedre, der er en Core i7 i, istedet for Core i5 osv. osv. osv.). Men med alle de bærbare jeg har haft, har de også haft en levetid på ca. 2 år hvorefter de er blevet skiftet ud. Min MacBook Pro er bestykket med en Core2 Duo (ja den er 2 år gammel), men jeg føler der er som ny, og med den SSD jeg satte i her i juli, er den bare blevet endnu hurtigere (også hurtigere en Core iX modellerne med magnetiske diske). Jeg regner ikke med at skulle skifte den ud før om 2-3 år. SÅ på den måde er investeringen givet godt ud. De steder jeg har arbejdet, er de bærbare skrottet, før de faktisk er afskrevet (de afskrives ofte over 3 år, men ok de latterligt billige kan nu komme på 1 års afskrivning). Så de er for dyre når TCO tages i betragtning.

Indkøbsprisen på hardware er latterlig ligegyldigt, det er TCO det handler om, her tæller software priser også med. Det gælder også priserne på OS (OS X versioner er mange gange billigere end Windows versioner f.eks.).

244
27. oktober 2011 kl. 20:30

På jeres overraskelse over filtyper der ikke kan ses/arbejdes med på Apple produkter må jeg forstå at man idag altså kan se Flash på iPhones og MACs !?

I betragtning af du snakkede om Linux distributioner og en lang række versioner af Windows så formoder jeg at snakken gik på computere og ikke telefoner. Og ja du kan fint benytte Flash på en Mac - Det har du kunne i mange mange år. Du kan også bruge Silverligt hvis du skulle få lyst til Microsoft's version af en lignende teknologi. Ja du kan sågar producere dine egne flash film via Adobe's eget værktøj.

Så din udtalelse om at der er filer man ikke kan se eller arbejde med er noget sludder. Du kan SE alle filtyper, men dermed ikke sagt du kan afspille/åbne dem. På nøjagtig samme måde som at jeg kan SE alle filtyper på Windows men der er ikke garanti for at jeg kan afspille/åbne dem.

På iPhone er der ikke Flash - Det ved hele verden vidst så kunne vi ikke tage og komme videre...

At du ikke bryder dig om iTunes er jo dit eget valg, men det har næppe noget at gøre med hvorvidt en Mac computer kan arbejde med alle filtyper. I øvrigt er problemet relateret til iPhone og ikke Mac computere og der findes alternativer.

Så i virkeligheden gik "substansen" i dit argument på at iPhone ikke har Flash og at du ikke kan li' iTunes og det fik du til at være en påstand om at Mac computere ikke kan se og arbejde med alle filer, eller at vi ikke kan installere en lang række forskellige OS'er eller at vi åbenbart ikke har en masse applikationer vi kan installere. Det må da siges at være en ret forfejlet udtalelse som IGEN udelukkende grunder i en religiøs modstand mod Apple istedet for at være baseret på fakta.

238
27. oktober 2011 kl. 09:39

@Michael

Det er sjovt som dit indlæg blev downrated. Det er informativt, og oplyser en udvidende person om hvordan tingene faktisk forholder sig, i modsætning til det billede han ellers haved af virkeligheden.

Et sådant indlæg er da relevant for enhver debat, hvis altså debatten skal føres på sagligt grundlag.

Hmm... stof til eftertanke...

239
27. oktober 2011 kl. 09:44

Jeg får konsekvent en 2-4 downratings på samtlige indlæg jeg laver, uanset deres indhold. Men det bekræfter jo min påstand om at det for en lang række tosser handler om en religiøs modstand mod Apple istedet for at basere det på argumenter og dokumentation. Men fjolser findes der jo nok af :)

241
27. oktober 2011 kl. 15:12

Aha, så konstatering af fakta er nu blevet til tuderi? Du bekræfter da vidst meget godt min påstand ;)

245
27. oktober 2011 kl. 20:33

LOL. Her hvor debatten er helt død, fortsætter du med at ævle løs.</p>
<p>Nu er jeg nød til at give dig en mere. Hvis du kan komme med en kommentar mere, bliver jeg sgu nød til at give en tommel op, bare fordi jeg syntes du er morsom.</p>
<p>Aha...... :-)

Så vidt jeg kan se var det dig der ævlede løs med en tåbelig påstand om tuderi. Og så der her meget "intelligente" indlæg. Det passer godt i stil med din manglende evne til at forholde dig til de faktuelle argumenter der har været fremsat i tråden - Præcis som en dygtig lille religiøs Apple modstander. Det er lige før du fortjener en klapsalve ;)

236
27. oktober 2011 kl. 08:31

@Mogens det er måske netop en objektiv vurdering fra Arnes side der gør at han ikke ønsker den samlede Apple pakke.

Men det er absolut ikke det som Arne siger, han siger at "for en del af deres salgstaktik er at få sådan nogle som Mogens til at blive helt fanatiske - og det gider jeg virkelig ikke at støtte" Det er da om noget en useriøs (og i øvrigt udokumenteret) begrundelse. Der er fanatikere inden for alle produkter.

Angående dine egen pointer, hvis det som du primært vil er at afvikle Windows og Linux, så er det naturligvis bedre at vælge en PC.

235
27. oktober 2011 kl. 08:29

@Mogens det er måske netop en objektiv vurdering fra Arnes side der gør at han ikke ønsker den samlede Apple pakke.

Du mener ikke seriøst, at Arnes udtalelser på nogen måde kan tolkes som objektive eller saglige? Se lige hvad han skriver:

*Jeg køber aldrig Mac produkter, for en del af deres salgstaktik er at få sådan nogle som Mogens til at blive helt fanatiske - og det gider jeg virkelig ikke at støtte. *

Og der er en grund til at termet Apple Fanboys findes: folk bliver fanatiske af det stads.

Dette er blot lidt uddrag (led selv videre i hvad Arne udgyder af "guldkorn").

og et hav af applikationer - og det på den selv samme hardware.

Det kan du også på OS X.

Dertil kommer at jeg selv kan vælge hvilke filtype jeg vil se, bruge og arbejde med - ubetinget.

Hmm, det kan du også på OS X.

Hvis apple havde givet mig de samme valgmuliheder var det et sansynligt at dette var skrevet fra et Apple produkt.

Det har de. Jeg tror du har misforstået noget omkring Apples OS X og Windows (forsk. versioner).

224
26. oktober 2011 kl. 11:13

Holder du dig også væk fra smørsovs fordi det ikke er godt for dig? Så er du ifølge din egen logik fanatisk anti-smørsovs, i stedet for blot at vælge den sovs der passer dig bedst :) Lidt for sort/hvid ikke?

188
25. oktober 2011 kl. 09:03

Jo de har.</p>
<p>Læs om A5:</p>
<p>The Apple A5 is a package on package (PoP) system-on-a-chip (SoC) designed by Apple and manufactured by Samsung[1] to replace the Apple A4. The chip commercially debuted with the release of Apple's iPad 2 tablet, and also powers the iPhone 4S. (This is consistent with how Apple debuted the A4 chip: first in the original iPad, followed by the iPhone 4, and then the iPod touch 4th generation.[2]) The A5 contains a rendition of a chip based upon the dual-core ARM Cortex-A9 MPCore CPU[3] with NEON SIMD accelerator and a dual core PowerVR SGX543MP2 GPU.[4] Apple lists the A5 to be clocked at 1 GHz on the iPad 2's technical specifications page,[5] though it can dynamically adjust its frequency to save battery life.[6][3] Among the customizations that Apple has done to the chip is including an image signal processor unit (ISP) that will do advanced image post-processing such as face detection, white balance and automatic image stabilization.[7] Apple states that the CPU is twice as powerful and the GPU up to seven times as powerful as its predecessor, the Apple A4. The A5 package contains 512 MB of low-power DDR2 RAM clocked at 533 MHz.[8][9][10][11] The A5 is estimated to cost 75% more than its predecessor; the price difference is expected to diminish as production increases.

Spøjst, du tager ikke links til officielle referencer for gode varer, men ser ingen problemer med at sætte et-eller-andet vilkårligt stykke tekst ind, som skal overbevise... og som sansynligvis bare passer din agenda og derfor er klippet fra theregister.com eller et andet bozo site.

Dét holder altså bare ikke Nicolaj, så kom dog ind i kampen eller indrøm nederlaget.

190
25. oktober 2011 kl. 09:07

Pudsigt, du tager ikke links til officielle referencer for gode varer, men du ser ingen problemer med at sætte et-eller-andet vilkårligt stykke tekst ind som kan være fra theregister.com eller andet bozo medie?! Dét holder altså bare ikke Nicolaj, så kom dog ind i kampen eller indrøm nederlaget.

Undskyld Kaspar, linket er her: http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_A5

Hvad er det for et nederlag du forsøger at påpege? Jeg forsøger at oplyse om at Apple rent faktisk designer processorer. CPU instruktioner mm. er selvf. ARM, og det gælder for alle der benytter dem. men SoC sammensætningen er op til hver enkelt, og der er masser der skal designes. Desuden bliver designet tweaked, som i f.eks. A4 tilfædet, så det kan kører hurtigere end reference designet oprindeligt tillod (en justering/tweaking som Samsung og Apple lavede sammen).

Er det personligt fra din side eller er du i saglig ærinde? For hvis det er personligt, gider jeg ikke debattere.

193
25. oktober 2011 kl. 09:47

Nikolaj - din reference henviser til wikipedia som dokumentere at ja Apple har købt retten til at bruge en ARM A9 core og en PowerVR kerne fra Imagination Technologies og smidt dem på en chip sammen. Det gør dem stadig ikke til designere af hverken CPU'er eller GPU'er. Det gør dem til system designere ikke andet. Lige som jeg gør når jeg laver de apparater jeg designer med CPU'er, GPU'er glue logic, hukommelse, LCD, keyboard og PSU og putter det hele i en (standard)kasse som jeg sjældent selv har designet. Der er en klar forskel på at designe en CPU kerne/struktur og så tage en CPU kerne (f.eks. ARM A9 eller en MIPS xxx) og pladsere den på et stykke silicium sammen med en GPU kerne og meget andet - det ved vi hardware elektronik designere. Ikke at det sidste er mindre svært men det er en helt anden disciplin.

194
25. oktober 2011 kl. 13:38

Nikolaj - din reference henviser til wikipedia som dokumentere at ja Apple har købt retten til at bruge en ARM A9 core og en PowerVR kerne fra Imagination Technologies og smidt dem på en chip sammen. Det gør dem stadig ikke til designere af hverken CPU'er eller GPU'er. Det gør dem til system designere ikke andet. Lige som jeg gør når jeg laver de apparater jeg designer med CPU'er, GPU'er glue logic, hukommelse, LCD, keyboard og PSU og putter det hele i en (standard)kasse som jeg sjældent selv har designet. Der er en klar forskel på at designe en CPU kerne/struktur og så tage en CPU kerne (f.eks. ARM A9 eller en MIPS xxx) og pladsere den på et stykke silicium sammen med en GPU kerne og meget andet - det ved vi hardware elektronik designere. Ikke at det sidste er mindre svært men det er en helt anden disciplin.

Du har ret i din beskrivelse. Det Apple har er en A4 og en A5 som er en SoC processor, og den har de designet. At de forskellige byggeklodser så er designet af andre, ja sådan gør man i dag, når man bygger noget. Man bygger det af andre dele designet oftest af andre.

Men CPU'en er designet af ARM, det gælder for alle. Jeg går dog ud fra at ARM beskriver et instruktionssæt mm. og ikke hvordan processoren rent faktisk skal designes? Men det er ikke noget jeg ved. SPARC foreskriver jo et konkret fysisk design, jeg var under den opfattelse at ARM ikke nødvendigvis beskriver det fysiske design ned i detaljer med diagrammer osv., men jeg kan tage fejl? Altså at 2 ARM Cortex-A9 godt kan være forskellige rent fysisk, men at grænsefladerne til dem er ens.

214
25. oktober 2011 kl. 22:10

Du har ret i at ARM reelt kun forskriver et instruktions set og et registerset og vist nok et par ting mere. Men det er som regel kun en chip/silicium FAB der "køber" en ARM på den måde. Så er der IP blok (Intelectual Property) leverandørene og nogle ECAD leverandøre der også tager en ARM som "beskrivelse" men oftest som VHDL eller lign.

215
25. oktober 2011 kl. 22:34

Du har ret i at ARM reelt kun forskriver et instruktions set og et registerset og vist nok et par ting mere. Men det er som regel kun en chip/silicium FAB der "køber" en ARM på den måde. Så er der IP blok (Intelectual Property) leverandørene og nogle ECAD leverandøre der også tager en ARM som "beskrivelse" men oftest som VHDL eller lign.

Hvis det er udgangspunktet. Så skal CPU'en i høj grad designes. Ligesom alle mulige andre løsninger. hvis du kun har interface designet, så er der dælme meget arkitektur/design arbejde at udføre for at kunne stå med det endelige produkt. Kan vi være enige om det? Kan vi også være enige om, at det arbejde har Apple nok selv gjort i tilfældet A5? I hvert fald er det udlægningen i de kilder jeg lige kan komme i nærheden af. Hvis du har kilder der modbeviser dette, så ser jeg gerne på dem med nye øjne.

220
26. oktober 2011 kl. 00:24

Hvis det er udgangspunktet. Så skal CPU'en i høj grad designes. Ligesom alle mulige andre løsninger. hvis du kun har interface designet, så er der dælme meget arkitektur/design arbejde at udføre for at kunne stå med det endelige produkt. Kan vi være enige om det?

Du skal betragte en IP blok som en Cortex-A9 som en komplet CPU, en virtuel IC som du kan se dem side i din PC/MAC. Denne virtuele dims skal ikke monteres på et print men på en silicium skive eller i en FPGA.

I princippet er der ingen forskel på opgaven om du skal designe en fysisk Cortex-A9 ind på et print eller en virtuel Cortex-A9 ind på en SoC.

Eneste store forskel på en prototype på et PCB og SoC'en er timing som kan være mere snæver på en SoC.

19
21. oktober 2011 kl. 16:46

Mogens du er en religiøs tosse. At begynde at diskutere med dig er en loose-loose. Ingen af os vinder! Kom så bare med det - "Du giver op fordi ikke har nogen argumenter!!" OK - du vinder, jeg taber. Men SJ var stadig bare gemen tyv som alle andre i den branche.

23
21. oktober 2011 kl. 17:09

Men SJ var stadig bare gemen tyv som alle andre i den branche.

Ja og det rigtig triste er så at eftermælet viser en mand der brugte sin energi på at bekrige alle andre, i stedet for at være stolt ved det han havde skabt, og sagt:

Hey vi har lavet noget fedt, så fedt at andre prøver at lave noget lignende, jamen så lad os lave noget endnu federe, så vi hele tiden er foran.

Men nej, nu ender han bare med at fremstå bare som en sølle og grådig parentes i IT historien, som rigtig mange har tabt respekten for, hvilket i bund og grund er synd.

Og jeg skulle aldrig tro at jeg ville komme så vidt, men selv Bill Gates fremstår mere positivt, al den stund han trods alt har viet en rigtig stor del af sin formue til velgørenhed.

113
24. oktober 2011 kl. 10:16

Ja og det rigtig triste er så at eftermælet viser en mand der brugte sin energi på at bekrige alle andre, i stedet for at være stolt ved det han havde skabt, og sagt:

Du har vist et lidt for følelsesladet forhold imod Steve Jobs, til at du kan udtale dig helt objektivt om dette. I hvert fald lægger du i dine formuleringer op til objektivitet fra din side. Men indholdet bærer præg af det diamentralt modsatte. Steve Jobs ville ikke bekrige alt og alle. Kun Android - det er fakta og artiklens indhold. Det andet er din subjektive holdning, som må bero på noget andet? Det er klart at Steve Jobs vil bekrige Android, det er jo en trussel mod Apples indtjening, og noget af det bedst sælgende de har fostret, og deres hidtil største succes. Hvorfor er det så det? Jo fordi det er en kopi. Først af telefonen iPhone, dernæst af tabletten iPad. At påstå at Android ikke er en kopi, er at benægte fakta. Android er kommet i en kopi som modsvarer alle Apples iOS baserede produkter iPhone, iPad, Apple TV (og sikker også iPod et eller andet sted). hvis man ikke kalder dette kopi, så er man efter min mening ude i en meget subjektiv holdning til virkeligheden.

Hvad angår Steve Jobs moral omkring kopiering/tyveri osv. Vil jeg ikke gøre mig til dommer over hans person. Blot understrege at Apple normalt har købt rettighederne til alt hvad de har lånt af andre ( så er der sikekrt eksempler på det modsatte).

Google har normalt mast andre, ved at lave lignende produkter eller "stjæle" indholdet. (Yelp osv. - look it up, there is plenty of cases). De opfandt helle ikke søgning, de monopoliserede dette og online reklamer.

25
21. oktober 2011 kl. 17:31

Hey vi har lavet noget fedt, så fedt at andre prøver at lave noget lignende, jamen så lad os lave noget endnu federe, så vi hele tiden er foran.

Mener du at vi skal se bort fra virksomheders rettigheder? Skal vi afskaffe copyright, patenter, varemærker fordi enhver form for kopi bare er fedt! Den hippie tankegang virker bare ikke, fordi så er der ikke fordel for virksomheder i at investere i nytænkning. Der er en grund til at der er lovgivning om patenter, varemærker, design.

21
21. oktober 2011 kl. 17:00

Mogens du er en religiøs tosse. At begynde at diskutere med dig er en loose-loose. Ingen af os vinder

Det var nu dig som påstod "iOS 5 indeholdt så mange 'nyheder' som har fandtes i Android i årevis" men kun kunne komme med et eksempel (som jeg klart har tilbagevist). Hvilket typisk indikere at du har et følelsesmæssigt forhold til din Android og føler at det må være rigtigt, men du kan ikke komme op med logiske grunde til at det er rigtigt. Også forsøger du at male min som fanatiker.

42
22. oktober 2011 kl. 12:01

Også forsøger du at male min som fanatiker.

Fnis. Det klarer du vist fint ved egen hjælp. Check your karma points, dude.

Ærgerligt at opleve religiøse grupperinger i alle lejre. I gamle dage var det Microsoft-lejren, der ikke ville erkende, at Apple havde lavet noget federe isenkram. I dag er det Apple-lejren, som næsten endnu mere skingert ikke vil indse, at Android har vundet både på markedsandele og features. Apple vil sikkert stadig være det åbenlyse valg for Fru Jensen, som ikke behøver de mest komplekse features først, men salgstallene taler sit tydelige sprog.

Som Linux-bruger står man hovedrystende på sidelinien, selv om man da ikke kan sige sig fri for at være moderat underholdt af tosserierne.

57
22. oktober 2011 kl. 18:35

Check your karma points, dude.

Det er vel et udtryk for alle de fanatiske Android tilhængere der er her. De kommer med den ene påstand efter den anden, men følger ikke rigtigt op på det når man går dem på klingen ;-)

69
23. oktober 2011 kl. 06:04

ja, for hvis man kan finde noget som helst negativt at sige om et æble, så ER man jo fanatisk android tilhænger, det siger sig selv ;)

117
24. oktober 2011 kl. 10:27

ja, for hvis man kan finde noget som helst negativt at sige om et æble, så ER man jo fanatisk android tilhænger, det siger sig selv ;)

Nej men det er ok at give hr. Nobel igen. Har er een af de første 5 på stort set alle artikler om Apple eller Android, til at fare ind og svine enten Apple eller Steve Jobs, for et eller andet. Man kan sige har fører sin egen "atomkrig" mod Apple, eller i hvert fald er på sit eget korstog frem i mod dem. Jeg forstå ikke al den negative energi den ene eller den anden vej? Kan man ikke bare bruge det device som man føler bedst for? Og så respektere andres valg af et andet device? Der er en tendens til at Android tilhængere skal svine folk som har valgt en iPhone, som værende mindrebegavede mm. Det virker altså temmelig mindreværdsagtigt at have den slags afstumpede holdninger.

58
22. oktober 2011 kl. 18:36

"...når man går dem på klingen ;-)"

Haha.. you're far beyond that my friend! :)

61
22. oktober 2011 kl. 18:41

Tror lidt folk har givet op.. der var en for mange comments tilbage der snakkede om lose/lose.. det er vidst ikke helt ved siden af her ;)

45
22. oktober 2011 kl. 14:25

Som Linux-bruger står man hovedrystende på sidelinien, selv om man da ikke kan sige sig fri for at være moderat underholdt af tosserierne.

Satans anmeld knap...

Som Linux bruger skal man ikke holde sig for hellig. Der er masser af eksempler på selvsamme opførsel i den lejer. KDE vs Gnome. Vi(m) vs Emacs. Windows vs Linux. Linux vs *BSD. Linux vs OSX. Og vi kunne sikkert finde flere eksempler.

Men ja det er bare at læne sig tilbage og nyde showet. Det er da ganske underholdende at se vokse ellers fornuftige menesker smide alt snud fornuft der går løs på hinanden fordi andre har en anden mening end dem selv.

/Marc, der bruger både windows, *BSD, Linux og android.

12
21. oktober 2011 kl. 16:03

Re: Lidt sørgeligt.
Sørgeligt at have holdningen at man bare sidder på sin røv og venter på at andre firmaer opfinder noget, også kopier man det som de har lavet UDEN at bidrage med noget som helst originalt selv.

Utroligt at man kan være så blind, Android er et meget bedre produkt end iOS nogensinde bliver og Google har lavet maget mere innovation end Apple nogen sinde kommer til. Men nogle har et så religiøst forhold til apple at de ikke kan se verden for bare æbletræer :)

17
21. oktober 2011 kl. 16:35

Hmm det er dig som har et religiøst forhold til Android. Ellers må du kunne konkretisere dine påstande om hvad der gør Android langt bedre end iOS.

5
21. oktober 2011 kl. 15:51

Sørgeligt at have holdningen at man bare sidder på sin røv og venter på at andre firmaer opfinder noget, også kopier man det som de har lavet UDEN at bidrage med noget som helst originalt selv.

Forstod du ikke disse to citater af Steve Jobs:

"We have always been shameless about stealing great ideas."

"Good artists copy; great artists steal."

Men for den enfoldige er alt tilladt fra Apples side, og forbudt for alle andre.

98
24. oktober 2011 kl. 08:51

Hej Christian,

Forstod du ikke disse to citater af Steve Jobs:</p>
<p>"We have always been shameless about stealing great ideas."</p>
<p>"Good artists copy; great artists steal."</p>
<p>Men for den enfoldige er alt tilladt fra Apples side, og forbudt for alle andre.

Jeg sad her til morgen og google'de lidt efter dette citat og fandt dette som Steve Jobs udsagn byggede på:

This is a favorite phrase of Jobs, but he is (mis)quoting Pablo Picasso. "Lesser artists borrow; great artists steal" is similarly attributed to Igor Stravinsky, but both sayings may well originate in T. S. Eliot's dictum: "Immature poets imitate; mature poets steal; bad poets deface what they take, and good poets make it into something better, or at least something different. The good poet welds his theft into a whole of feeling which is unique, utterly different than that from which it is torn. "

http://en.wikiquote.org/wiki/Steve_Jobs#Misattributed

Er Apple den gode eller den dårlige poet?

92
24. oktober 2011 kl. 07:36

Bliver spændende at se om dem der overtager Apple forsætter Jobs' mere eller mindre fanatiske kamp mod alle andre med alle midler mens de selv kopierer ting de vil have, og sætter et i foran.

8
21. oktober 2011 kl. 15:57

man plejer jo at sige, at moral er godt, men dobbelt moral er dobbelt så godt ;-)

7
21. oktober 2011 kl. 15:56

Fint at du referer til et citat for 80'eren - hvad var det som Apple stjal i 80'erne? De købte rettighederne til GUI'en fra Xeros.

Desuden bidrog de selv med uendeligt meget til den teknologi. Google har ikke selv bidraget med noget - selv deres notifikationscenter stjal de sikkert fra WebOS.

3
21. oktober 2011 kl. 15:47

Årh nej...det er også rigtigt... Google har aldrig nogen sinde "bidraget" med noget som helst. Og Steve Jobs har aldrig været på besøg hos Xerox.

Og sådan er der så meget i en patentoholikers liv, der er svært. :)

4
21. oktober 2011 kl. 15:50

Hvad har Google bidraget med? Efter Google lavede søgning har de bare kopiret andres produkter.

Ang. Xeros så betalte Apple jo (dyrt) for rettighederne til de som de så, så der er ikke noget problem.

11
21. oktober 2011 kl. 16:03

Efter Google lavede søgning har de bare kopiret andres produkter.

Så siger vi det...

6
21. oktober 2011 kl. 15:53

SJ indrømmer jo selv at han skyldig i lige præcis den forbrydelse du selv påpeger. Og hvis Google ikke har bidraget med noget, hvorfor indeholder f.eks. iOS 5 så så mange 'nyheder' som har fandtes i Android i årevis? Mogens - du giver ikke mening!

9
21. oktober 2011 kl. 15:58

Hvilke mange nyheder referer du til? Udover notifikationscenteret som Google IKKE selv opfandt. Apple ansatte selv ham som lavede notifikationscentret for WebOS og lod ham lave den optimale løsning i iOS.

10
21. oktober 2011 kl. 16:01

Blot for at nævne én - widgets

16
21. oktober 2011 kl. 16:30

Men iOS har netop specifikt ikke widgets som Android har dem. Android kan smaske hjemmeskræmen til med dem, det kan man ikke på iOS.. og i øvrigt er der kun vejr og stocks. Er Widgets virkeligt det eneste du kan komme med, du kan jo ikke sammenligne dem udover navnet. Så har du noget reelt at komme med?