Stephen Hawkings tale-software bliver open source

Illustration:
Intel har lagt Stephen Hawkings tale-software til fri download på internettet. Håbet er, at andre udviklere vil modificere den til andre patientgrupper.

Intel har gjort softwaren Assistive Context-Aware Toolkit (ACAT), der oprindeligt blev udviklet til professor Stephen Hawking, open source.

Det skriver Wired.

I Hawkings tilfælde fortolker ACAT bevægelser fra en enkelt muskel i kinden og omdanner dem til tekst, der så igen udtales af den karakteristiske computer-stemme. Bevægelserne registreres ved hjælp af en infrarød kontakt i professorens brille.

Læs også: Stephen Hawking fordobler sin skrivehastighed med ny software

ACAT kan tilpasses forskellige typer af patienters behov, og Saj Prasad, der er projektleder hos Intel, forklarer, at det netop er formålet med at gøre softwaren tilgængelig for alle.

»Professor Hawking var instrumental for udviklingen af softwaren, og hans bidrag til design og validering var uundværligt. Efter at Intel har installeret systemet hos ham, har vi vendt opmærksomheden mod det bredere samfund,« siger han.

Softwaren kan køre på Windows XP eller nyere, og ud over infrarød kan input registreres via blandt andet kameraer og knapper.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere