Stephen Hawkings tale-software bliver open source

20. august 2015 kl. 09:006
Intel har lagt Stephen Hawkings tale-software til fri download på internettet. Håbet er, at andre udviklere vil modificere den til andre patientgrupper.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Intel har gjort softwaren Assistive Context-Aware Toolkit (ACAT), der oprindeligt blev udviklet til professor Stephen Hawking, open source.

Det skriver Wired.

I Hawkings tilfælde fortolker ACAT bevægelser fra en enkelt muskel i kinden og omdanner dem til tekst, der så igen udtales af den karakteristiske computer-stemme. Bevægelserne registreres ved hjælp af en infrarød kontakt i professorens brille.

ACAT kan tilpasses forskellige typer af patienters behov, og Saj Prasad, der er projektleder hos Intel, forklarer, at det netop er formålet med at gøre softwaren tilgængelig for alle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Professor Hawking var instrumental for udviklingen af softwaren, og hans bidrag til design og validering var uundværligt. Efter at Intel har installeret systemet hos ham, har vi vendt opmærksomheden mod det bredere samfund,« siger han.

Softwaren kan køre på Windows XP eller nyere, og ud over infrarød kan input registreres via blandt andet kameraer og knapper.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
20. august 2015 kl. 11:27

Softwaren kan køre på Windows XP eller nyere

... er vidst ikke helt rigtigt:

<strong>Project Specifics</strong>
This ACAT toolkit was developed in C# using Microsoft Visual Studio* 2012 and .NET 4.5. <em>It runs on Microsoft Windows 7 or newer</em> and is distributed under the Apache License, Version 2.0. .

https://01.org/acat

4
20. august 2015 kl. 11:10

Ja, man kan håbe. Kunne være fedt med den slags software til Linux platformen. Kunne være man skulle hente kildekoden og prøve at compile det....

3
20. august 2015 kl. 11:07

Det skulle være skrevet i C# til .NET 4.5. Med lidt tilrettelser kan det måske køre på linux efter at .NET er blevet cross-platform..

2
20. august 2015 kl. 10:49

Nej, software bliver ikke på magisk vis platform-uafhængig af at bliver frigivet som open source; den er jo stadig skrevet til en bestemt platform.

1
20. august 2015 kl. 10:32

...på hvad som helst da det er blevet Open Source ?