Stemmer i tv-reklamer tænder Xbox One

Illustration:
Stemmestyringen i den nye Microsoft-konsol Xbox One virker lidt for godt. Tv-reklamer for konsollen får den nemlig til at reagere på kommandoerne.

Sig ’Xbox on’ for at tænde, i stedet for at skulle trykke på en on-knap. Sådan lyder en af nyhederne i Microsofts seneste medlem af Xbox-familien.

Men stemmestyringen giver problemer, for det er ikke bare ejerens egen stemme, der bliver registreret, men også stemmer fra tv-reklamer for spillemaskinen. Det skriver Neowin.

Flere har således oplevet, at deres Xbox One tændte, når en tv-reklame for funktionen kørte over skærmen, og Neowin var i stand til at genskabe situationen med nogle af tv-reklamerne.

Hvis Microsoft vil undgå at nye ejere bliver irriteret over, at tv-reklamerne tager kontrol over maskinen, skal reklamerne altså laves om. Omvendt er der nok mange marketingfolk, der nu får julelys i øjnene ved tanken om, at man med et par stemmekommandoer i en tv-reklame kan få en Xbox One til at tænde og slå op på en bestemt webside. Og så bliver funktionen for alvor upopulær.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Jacob Smedegård

Spørgsmålet er om de ikke har skruet højt nok op for TV'et da de lavede deres Xbox kalibrering af Kinecten. Med 360 udgaven blev man bedt om at skrue op for lyden hvorefter at der blev spillet forskellige lyde ud igennem højtalerne for at finde ud af hvordan lyden blev reflekteret i rummet og ved hvilke db. reklamer har generelt et højere lydniveau, så når kalibreringen ikke tager højde for det højere lydniveau, så bliver tvets lyd ikke ordentligt sorteret fra.

Jeg kan også huske at man på 360 blev bedt om huske at omkalibrere hvis man flyttede alt for meget rundt på møbleringen.

NINJA EDIT: Her et setupproceduren på Xbox One og det er den samme som på 360. Man bliver specifikt bedt om at skrue hæjere op end normalt for sit TV: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ATz0Me9KS4s#t=847

 • 0
 • 0
Gert Agerholm

Det er ikke kun Xbox der har et problem. Mit Samsung TVhar samme problem. Her kan man tænde, slukke, skifte kanal osv. via stemme styring.

For mit vedkommende synes jeg det er lidt plat at skulle sige "Hej TV" for at tænde fjernsynet, men lad det nu ligge. For at få en god lyd ud af fjernsynet (de indbyggede højtalere mer ikke just at skrive om) har jeg tilsluttet et sæt B&W MM-1 PC højtalere det forbedrer lyden med 10 klasser. Desværre kommer der jævnligt en meddelelse frem på skærmen "Hvad sagde du?" eller lignende. Højtalerne peger ikke ind mod TV'en, står parallelt med skærmen, så jeg tror at teknologien generelt set ikke er helt moden.

Jeg har derfor af flere årsager slået det fra i TV'et.

 • 0
 • 0
Bjarke Carlsen

Hele meningen med stemmestyring falder lidt til jorden så længe "apperaterne" lytter til alt og alle. Som med xbox og andre apperater kan Google glass også styres af hvem som helst der kan nøgleordene så man kan virkelig lave pis med brugerne. =)

Så længe der bliver arbejdet på stemmestyring kan det vel kun gå den rigtige vej som med alt andet. Gode innovationer kunne være, stemmestyring+mundaflæsning(fjernsyn, xbox), stemmestyring+vibrationslytning(google glas) eller favoritten stemmestyring+stemmegenkendelse

 • 0
 • 0
Kai Birger Nielsen

I det mindste er det en fordel at de ikke kører på batteri. Det kunne ellers være muntert hvis julegaverne gav sig til at tænde af sig selv inden de var pakket ud, bare på grund af en tv-reklame i baggrunden :-)

Gad vide om den kan høre sig selv? Så kan irriterende spiludviklere bare lade "XBOX OFF" lyde i højtaleren, hvis man har spillet helt håbløst :-) Eller måske skal det være PS4 spil, der lytter efter om der står en xbox i nærheden og spiller? Ah, nu kom jeg til at tænke på novellen "Nanny" af Philip K. Dick af en eller anden grund.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere