Stemmeaftryk kan løse problem med kopiering af fingeraftryk til biometri

Fingeraftryk har den begrænsning, at de fleste kun har 10 fingre, og derfor er det svært at skifte sin biometriske kode. Stemmeaftryk kan måske løse problemet.

To-faktor-autentificering ved hjælp af biometri omfatter typisk fingeraftryk, ansigtsgenkendelse eller irisscanninger, men det er alle tre eksempler på sikkerhedsfaktorer, som er umulige at ændre. Her giver stemmen imidlertid nye muligheder, skriver Frankfurter Allgemeine.

Mens de fleste eksempelvis kun har ti fingeraftryk at vælge mellem, så kan et stemmeaftryk ændres blot ved at ændre de ord, der bliver sagt.

Dermed løser man det problem, der kan opstå ved, at et fingeraftryk kan opsamles eller affotograferes og kopieres. Det er flere gange blevet demonstreret, at fingeraftrykslæsere kan snydes af kopier af fingeraftryk.

Med et stemmeaftryk er det blot at få personen, der skal autentificeres, til at vælge en ny sætning, der skal udtales for at supplere et kodeord i en to-faktor-autentificering.

Det er naturligvis trivielt at optage lyd, men her kan stemmens naturlige varians også hjælpe til. Et biometrisystem, som benytter stemmen til godkendelse, kan registrere, om en udtale af den sætning, der skal bruges for at få adgang, er identisk med én, der tidligere er blevet udtalt. Hvis det er en person og ikke en optagelse, så bør der være små variationer, og sådan et sammenfald kan udløse en alarm og eventuelt behov for yderligere kontrol.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Jarnis Bertelsen

Et biometrisystem, som benytter stemmen til godkendelse, kan registrere, om en udtale af den sætning, der skal bruges for at få adgang, er identisk med én, der tidligere er blevet udtalt. Hvis det er en person og ikke en optagelse, så bør der være små variationer

Det burde være trivielt at få et program til at generere variationer, der er store nok til ikke at genkendes som en optagelse, men små nok til at virke som samme sætning/bruger. Muligvis noget, der besværliggør et angreb en smule, men ikke noget, der lægger en seriøs hindring i vejen for én, der ved hvad han laver.

  • 6
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere