Steam tager ikke længere imod bitcoin

Det er ikke længere muligt at bruge bitcoin som betaling ved Steam. Kryptovalutaens store udsving i værdi medførte for store handelsgebyrer, fortæller Valve.

Online-spiltjenesten Steam tager ikke længere imod betalinger med bitcoin. Det skriver BBC.

Udvikleren bag Steam, Valve, begrunder i en udtalelse valget med kryptovalutaens store udsving i værdi og de gebyrer, der dermed blev lagt på mere og mere besværlige handeler.

Læs også: Store danske banker vil ikke tage imod bitcoin-gevinster

Selvom bitcoin altid har svunget meget i værdi, så har valutaens volatilitet de seneste måneder været ekstrem, skriver Valve.

Det har ifølge udvikleren ført til, at gebyrer på bitcoin-handler er steget eksplosivt i 2017.

Læs også: Nu kan du købe Steam-spil med Bitcoins

Man har kunnet betale med bitcoin ved Steam siden april i år, og dengang kostede hver bitcoin kun 450 dollars. I dag er værdien steget til over 15.000 dollars, og de store ændringer i værdien har betydet, at køb på Steam skulle gennemføres på ekstremt kort tid.

Hvis handlen blev forlænget, og prisen på Bitcoin dermed nåede at ændre sig betydeligt, resulterede det enten i, at kunderne skulle have penge tilbage eller tilføje flere bitcoin. Nogle gange måtte denne process gentages endnu en gang.

»I år har et stigende antal kunder oplevet dette,« fortæller Valve.

Det resulterede i handelsgebyrer, der nåede op på omkring 20 dollars.

Fremtidig brug af valutaen vil blive evalueret igen senere af Valve.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 René Nielsen

Mon andre følger med?

Jeg tvivler. Problemet er meget godt forklaret - svingende kurser som gør at prisen på straks afregning stiger.

Måske kommer der en Bitcoin version 2.0 som adresser problemet omkring straks afregning.

Men kryptovalutaer som Bitcoin er en del af fremtiden.

Problemet for politikerne er, at man ikke kan stjæle Bitcoins på samme måde som man kan beslaglægge et bankindestående eller blot trykke flere pengesedler. Naturligvis kan politikkere låneoptage Bitcoins – men de kan ikke ”trykke” nye Bitcoins som er sådan man gør i dag ved at lade seddelpressen rulle.

Da Italien skulle træde ind i euroen beslaglagde man en procentdel af ALT bankindestående uanset om det var en børneopsparing, pension eller en købesum deponeret i forbindelse med et huskøb. Dermed kunne man opfylde EU’s budgetkrav til Italien.

Mine daværende italienske kollegaer blev stiktosset da de opdagede at premierminister Berlusconis koncern to dage før beslaglæggelsen havde flyttet nogle mia euro til vistnok Lichtenstein og tilbage igen - et dage senere. Så på især syd- og østeuropæisk plan er tilliden til politikkerne forståeligt nok begrænset.

Derudover er der den globale problematik omkring skattely lande. Der er jo ikke nogen lande som bryder sig om skattely lande, men ser vi på den politiske stabilitet i Sydamerika, Afrika, Fjernøsten eller Asien så vil du jo gerne forsat kunne købe kaffe, bananer og ris nede i supermarkedet – ikke også?

Hvis en kaffefarmer hjemtager hele eller dele salgssummen til Sydamerika – så går beløbet ubeskåret til den lokale diktators luksus som et ny jetfly eller lignende og farmeren får de lokale værdiløse pappenge. Her kan Bitcoins hjælpe, for en farmer har også brug for at kunne betale for råvarer og arbejdskraft. Det er derfor skattely lande eksisterer – de udfylder en funktion udover at skjule korrupte politikeres formuer.

Derfor tvivler jeg på at virtuelle valutaer som bitcoins ikke er en del af fremtiden.

  • 5
  • 9
#6 René Nielsen

Nu har processen med at trykke nogle pengesedler ikke ret meget med at skabe flere penge at gøre. Faktisk ikke rigtig noget som helst. Pengene skabes af bankerne (ikke nationalbanken).

Det vil række for vidt at skulle give en komplet gennemgang af pengepolitikken i kommentarfeltet til en artikel og hvem ville også gide læse måske 30 siders A4 tekst i et kommentarfelt?

Pointen er i dag, at især USA, EU-lande og skygge-EU-lande som Danmark (fordi vi følger Euroen og den bagvedliggende pengepolitik) – lader ”seddelpressen kører” via stimuliprogrammerne tilbage fra finanskrisen.

Pengemængden kan ændres på mange måder. Seddelpressen er en af dem. En anden seddelpresse er at lade bankerne låne yderligere penge ud ved justering af parametre som bankernes polstringsgrad (hvor mange kroner skal banken til enhver tid have i reserve for hver udlånt krone).

Under finanskrisen vil mange huske at bankerne gjorde det modsatte og beskar allerede indgåede kreditfaciliteter med katastrofale følger for deres kunder og samtidig afviste at udstede nye lån.

Årsagen var, at bankens udlånsbalance dermed faldt og gjorde det lettere for udlånsbanken, at opfylde nationalbankens ændrede krav til kapitalpolstring.

På den måde kan det politisk kontrollede finanstilsyn/nationalbanken nedbringe eller øge pengemængden i samfundet (via bankerne).

En fagperson synes at ovenstående er latterlig enkel, men interesser det en gennemsnitlig V2 læser? Jeg tvivler – den korte sætning med at seddelpressen kører, er fuldt tilstrækkelig.

Min pointe er stadig, at de globale bitcoins er udenfor (politisk) kontrol. Politikkerne og retssamfundet kan ingenting med bitcoins såsom at devaluere, øge eller sænke antallet af bitcoins.

Og netop derved, er virtuelle valutaer som bitcoins en del af fremtiden.

  • 2
  • 0
#8 Povl Hansen

"så vil du jo gerne forsat kunne købe kaffe, bananer og ris nede i supermarkedet – ikke også?"

Problemet er bare at Bitcoin er så ustabil af på vej ned til supermarkeded så kan du både have råd til af købe hele supermarkedet, og ikke have råd til en enkelt banan

ikke af jeg tror bitcoin dør, men det ligger i samme kategori, som af købe en farvet kniv i counter strike

http://politiken.dk/viden/art6190301/Hj%C3%A6lp-Min-s%C3%B8n-vil-bruge-7...

  • 8
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere