Status på Vestas-angrebet: »Interne systemer er påvirket, og der er data, der er kompromitteret«

24. november 2021 kl. 08:45
Status på Vestas-angrebet: »Interne systemer er påvirket, og der er data, der er kompromitteret«
Illustration: THWler 33142/Wikicommons.
Vestas blev udsat for et hackerangreb i weekenden og bekræfter nu, at data er kompromitteret. Virksomheden er i gang med gradvis genåbning af it-systemerne.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Data er kompromitteret og interne systemer påvirket efter weekendens hackerangreb mod Vestas. Det bekræfter vindmølle-giganten til MarketWire ifølge ITWatch.

»Vi kan se, at interne systemer er påvirket, og der er data, der er kompromitteret. Det er vigtigt for os at sikre den rigtige balance mellem at være åbne omkring situationen og ikke dele information, der kan kompromittere håndteringen af situationen, og sammen med vores eksterne rådgivere vurderer vi, at det er for tidligt at kommentere yderligere på dette spørgsmål,« skriver Vestas til MarketWire.

Angrebet skete fredag d 19. november og tvang Vestas til at lukke it-systemerne ned, som virksomheden nu er gradvist i gang med at genåbne. Vestas vil ikke over for MarketWire kommentere, hvilke systemer det drejer sig om. Tredjeparter, herunder kunder og forsyningskæde, er ifølge Vestas umiddelbart ikke påvirket af angrebet.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger