Statsrevisorer gentager svidende Polsag-lussing: "Uprofessionel og utilfredsstillende"

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Højst usædvanligt har statsrevisorerne afsluttet behandlingen af Polsag-skandalen med at gentage en skarp påtale af de uprofessionelle og utilfredsstillende forhold i det kuldsejlede it-projekt.

Statsrevisorerne tog onsdag endelig stilling til beretningen om rigspolitiets skandaleombruste it-system polsag. Her valgte statsrevisorerne at gentage deres kritik fra den oprindelige bemærkning, der i al sin umisforståelige enkelhed lyder:

»Statsrevisorerne påtaler skarpt Rigspolitiets uprofessionelle og utilfredsstillende forberedelse og styring af POLSAG.«

Læs også: Sønderlemmende kritik af Polsag-projektet fra statsrevisorerne

Ud over den kradse formulering er det usædvanligt, at Statsrevisorerne har valgt gentage kritikken frem for at bemærke de fremskridt, der måtte være sket i sagen siden den begyndte at rulle.

»Statsrevisorerne har valgt at afslutte sagen med endnu en bemærkning. De gentager deres kritik fra den tidligere bemærkning, og det er ikke særlig almindeligt, at de gør det. Men de synes, at sagen er så alvorlig, at de har fundet behov for at gøre det. Der er jo spildt rigtig meget tid og rigtig mange penge. Og rigsrevisorerne har konstateret, at rigspolitiet stadig ikke har et tidssvarende system til at håndtere deres sager og dokumenter. Det er meget beklageligt«, siger sekretariatschef i rigsrevisionen, Gitte Korff til Version2.

Læs også: Hemmelig rapport afslører CSC's og Scanjours katastrofale Polsag-kode

Polsag-projektet blev droppet i 2012 efter seks års forgæves udvikling. Det skandaleramte projekt resulterede blandt andet i fyringen af rigspolitiets it-chef og en regning til skatteyderne på 500 millioner kroner. Ifølge justitsministerens redegørelse fra maj måned er man nu ved at undersøge, hvordan et fremtidigt it-system kan implementeres hos politiet. Der er dog endnu ingen detaljer eller tidshorisont for projektet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere