Statsrevisorer gentager svidende Polsag-lussing: "Uprofessionel og utilfredsstillende"

22. august 2013 kl. 15:47
Statsrevisorer gentager svidende Polsag-lussing: "Uprofessionel og utilfredsstillende"
Illustration: Das Büro.
Højst usædvanligt har statsrevisorerne afsluttet behandlingen af Polsag-skandalen med at gentage en skarp påtale af de uprofessionelle og utilfredsstillende forhold i det kuldsejlede it-projekt.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Statsrevisorerne tog onsdag endelig stilling til beretningen om rigspolitiets skandaleombruste it-system polsag. Her valgte statsrevisorerne at gentage deres kritik fra den oprindelige bemærkning, der i al sin umisforståelige enkelhed lyder:

»Statsrevisorerne påtaler skarpt Rigspolitiets uprofessionelle og utilfredsstillende forberedelse og styring af POLSAG.«

Ud over den kradse formulering er det usædvanligt, at Statsrevisorerne har valgt gentage kritikken frem for at bemærke de fremskridt, der måtte være sket i sagen siden den begyndte at rulle.

»Statsrevisorerne har valgt at afslutte sagen med endnu en bemærkning. De gentager deres kritik fra den tidligere bemærkning, og det er ikke særlig almindeligt, at de gør det. Men de synes, at sagen er så alvorlig, at de har fundet behov for at gøre det. Der er jo spildt rigtig meget tid og rigtig mange penge. Og rigsrevisorerne har konstateret, at rigspolitiet stadig ikke har et tidssvarende system til at håndtere deres sager og dokumenter. Det er meget beklageligt«, siger sekretariatschef i rigsrevisionen, Gitte Korff til Version2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Polsag-projektet blev droppet i 2012 efter seks års forgæves udvikling. Det skandaleramte projekt resulterede blandt andet i fyringen af rigspolitiets it-chef og en regning til skatteyderne på 500 millioner kroner. Ifølge justitsministerens redegørelse fra maj måned er man nu ved at undersøge, hvordan et fremtidigt it-system kan implementeres hos politiet. Der er dog endnu ingen detaljer eller tidshorisont for projektet.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger