Statsministeriets hjemmeside udsat for DDoS-angreb

Den tyrkiske hackergruppe Aslan Neferler Tim tager på Facebook ansvaret for et angreb mod Statsministeriets hjemmeside.

Artiklen er opdateret på baggrund af melding fra Statsministeriet til Ritzau

Statsministeriets hjemmeside har været ramt af nedbrud fredag eftermiddag. Der er tale om et DDoS-angreb.

Det skriver blandt andet Politiken.dk på baggrund af et Ritzau-telegram.

Tidligere på ugen har Udlændinge- og Integrationsministeriet været ramt af DDOS-angreb. Den tyrkiske hackergruppe Aslan Neferler hævder at stå bag dette angreb, og gruppen tager på Facebook også ansvaret for nedbruddet på Statsministeriets hjemmeside.

Læs også: Tyrkisk hackergruppe truer med nye angreb - kræver undskyldning for »krænkelser af profeten«

»Vi fortsætter, hvor vi slap«, skriver gruppen.

Ifølge gruppen selv, er angrebene hævn over Integrationsminister Inger Støjbergs brug af en Muhammed-tegning.

Statsministeriets hjemmeside ser ud til at være oppe at køre igen i skrivende stund.

Statsministeriet har ifølge DR Nyheder oplyst til Ritzau, at der var tale om et DDoS-angreb.

»Statsministeriet har meldt dette til Center for Cybersikkerhed og gennemgår for øjeblikket sikkerhedssystemerne for at søge at imødegå nye angreb,« oplyser DR Nyheder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Ditlev Petersen

Jeg føler mig uvidende. Hvad er forskellen på et cyberangreb og et hackerangreb? Det første er lavet af "Provokerende Putin", det andet af "Bumsede Brian"? Og hvordan ser man egentlig forskel, når man ikke ved, hvem der står bag? Eller er forskellen teknisk?

 • 2
 • 1
Ditlev Petersen

Kan man godt lægge en besked ind på hjemmesiden, som der angiveligt er gjort, hvis der er tale om et ddos-angreb?


Et DDoS eller DoS-angreb lukker ikke nødvendigvis målet ned. Målet bliver oversvømmet med forespørgsler, således at svartiderne bliver uudholdelige for legitime brugere eller man slet ikke får noget svar, før der times ud. Måske tages den angrebne server af nettet af ejeren eller den går faktisk ned, men det er slet ikke nødvendigt for at fejre en succes for angriberne. Af og til kan en legitim bruger komme igennem og evt. se en besked.

DDoS laves typisk af en hær af zombie-computere, der er kontrolleret af en gruppe hackere (så hackerne er altid med i billedet), uden at disse maskiners brugere aner uråd. Men det er ganske rigtigt banalt at bestille en DDoS-omgang på skumle hjemmesider, ikke noget der kræver indsigt eller hårdt arbejde. Og da det er mange maskiner, er det lidt svært at blokere. Og det ved jeg ikke en bønne om.

Det kan åbenbart også laves så snedigt, at man ikke umiddelbart kan se nogen øgning af trafikken hos målet. Men serveren kan alligevel ikke svare nye brugere, fordi den er fyldt op med meget langsomme forespørgsler, der ikke rigtigt gør sig færdige.

 • 4
 • 0
Anne-Marie Krogsbøll

Tak for forklaring, Ditlev Petersen.

Kan man godt lægge en besked ind på hjemmesiden, som der angiveligt er gjort, hvis der er tale om et ddos-angreb? Det troede jeg ikke.


I dette tilfælde var det vist mig, der tog fejl - jeg så et billede af beskeden på TV2 News - men det var, opdagede jeg senere, ikke en besked på statsmedistersiden, men på gruppens facebookside.

Kan man se, hvis ens computer er blevet ufrivillig medskyldig i et sådant angreb?

 • 0
 • 0
Bjarne Nielsen

Måske staten skulle gøre brug af CloudFlares "gratis" DDoS beskyttelse for alle informationssider, hvor borgerne ikke er logget ind med NemID

Ligesåvel som det er forkasteligt, at det offentlige bruger Google Analytics, så er det gustent, hvis en ekstern part som CloudFlare kommer til at få indsigt i, hvem som tilgår hvad.

På samme måde, som det på den ene side, må siges at bøgerne på et bibliotek er almindelig tilgængelig og offentlig information, så er listerne over hvem, som har lånt hvad, bestemt ikke.

 • 5
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere