Statsledere vil have sociale medier ind i kampen mod terror

Facebook, Google og Twitter skal slå hurtigere og hårdere ned mod opfordringer til terror, lyder beskeden fra statsledere.

De største sociale medier i cyberspace skal øge indsatsen mod kampagner, der skal rekruttere potentielle terrorister eller opfordre til terrorhandlinger.

Det skriver Reuters.

Læs også: Facebook bøjer sig for belgisk datatilsyn: Stopper tracking af ikke-brugere

Torsdag mødte Frankrigs præsident Hollande samt repræsentanter fra Europa Kommissionen separat med Facebook, Twitter og Google for at kræve hurtigere reaktion på online opfordringer til terror.

I weekenden har den amerikanske præsident, Barack Obama, rakt hånden ud til Silicon Valley i kampen mod terror. En kilde i Det Hvide Hus siger til Reuters, at Obama-administrationen vil have it-selskaberne til at begrænse mulighederne for at bruge de sociale medier med et voldeligt formål.

Læs også: 200 danske virksomheder i Datatilsynets søgelys for ulovlig dataoverførsel til USA

Ifølge trioen af IT-giganter bliver anmeldelser fra regeringer ikke behandlet anderledes end alle andre - medmindre de ledsages af en dommerkendelse. Tidligere ansatte i selskaberne oplyser dog overfor det amerikanske medie, at der er smutveje, hvormed myndigheder kan få hastefjernet indlæg, der anses som problematiske.

En af måderne er at anmelde en overtrædelse af selskabets egne retningslinje og ikke en lovovertrædelse. Dermed kan det sociale medie fjerne indholdet inden for få minutter uden papirarbejde, som dokumenterer henvendelsen.

Læs også: Glem hacking: Anonymous trawler hashtags og anmelder konti i kampen mod ISIS på Twitter

»Det er normalt at føderale myndigheder kontakter Twitter direkte og beder om assistance frem for at gå gennem de officielle kanaler,« siger en kilde til Reuters.

Det hele foregår desuden i stilhed, fordi selskaberne er nervøse for at blive set som et instrument for regeringer, fortæller tidligere ansatte.

Facebook fjernede fredag en profil, som menes at tilhøre en af de to gerningsmænd bag massedrabet i San Bernardino, hvor 14 mennesker blev skudt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Bent Jensen

"it-selskaberne til at begrænse mulighederne for at bruge de sociale medier med et voldeligt formål."

Som man i Sverige har lukket ned for debatten om flygtninge i årtier, med kun de rigtige meninger. De har så resulteret i en af de største grupper af skinheads og nasister uden for Tyskland.

Så at bremse den demokratiske og lovlige ytringsfrihed skal hjælpe i kampen mod Tyrannier ?

Ikke at en nemmere anmeldelse af mistænkelige indlæg kunne være en idee. Men det skulle NSA og Homeland Security jo have styr på. De har brugt milliarder på overvågning og indsamling af data, for at kunne netop det. Eller er de druknet i oplysninger om os alle sammen, eller er det ikke terror de har ledt efter ?

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere