Statens It skiller varm og kold luft i serverrummet: Sparer 40 parcelhuses elforbrug

Statens It har sparet, hvad der svarer til 40 parcelhuses energiforbrug ved at opdele et serverrum i kolde og varme zoner.

I løbet af sommeren har Statens It gennemført et energispareprojekt i et af dets 17 serverrum. Projektet gik ud på at indføre forskellige temperaturzoner i serverrummet, så kold og varm luft kan holdes fysisk adskilt.

Energispareprojektet giver en årlig besparelse på 167.000 kWh, og investeringen bliver tjent hjem på mindre end et år. Det skriver Statens It.

»Vi i staten har en særlig forpligtelse til at anvende grøn it og gå efter strømbesparende løsninger. Her har vi med relativt simple midler opnået en besparelse, der svarer til strømforbruget for 40 almindelige parcelhuse,« udtaler direktør i Statens It Lone Strøm.

Læs også: Statens IT skal spare 10 millioner

Lone Strøm skal spare strøm

Statens It er ved at konsolidere deres serverrum og udføre energibesparende projekter for at spare energi - og dermed penge. Virksomheden får nemlig 10, 5 millioner kroner mindre på budgettet i 2012 end i 2011. Det fremgår af regeringens finanslovsforslag.

Budgettet bliver beskåret fra 334,1 millioner kroner i 2011 til 323,6 millioner kroner i 2012, svarende til en nedgang på lidt over 3 procent. De efterfølgende år sker der en lignende nedgang i budgettet, så budgettet i 2014 bliver på 308,9 millioner kroner.

Læs også: Statens IT klar med konsolideret setup inden nytår

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Mads Bendixen

Statens IT blev dannet i 2009, så de har svært ved at have lavet de samme øvelser for 5-10 år siden. Det er muligt de enkelte ministerier har misligeholdt deres "grønne" profil, men det er ikke helt fair at give Statens IT skylden for det. - I det mindste gør de noget ved det.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere