Statens It skal fyre op til 25 ansatte

En presset økonomi fører nu til en fyringsrunde hos Statens It, som vil ramme 20 til 25 ansatte, både blandt chefer og menige medarbejdere.

Medarbejderne hos Statens It, som leverer it-ydelser til 55 ministerier og styrelser, fik tirsdag besked om, at en fyringsrunde er på vej. Begrundelsen er en presset økonomi, hvor indtægterne er faldet, skriver Statens It i en kort offentlig besked.

»Vi er meget kede af denne situation, som er trist for både organisationen og de medarbejdere, der bliver ramt. Det er dygtige folk, vi bliver nødt til at tage afsked med, og vi har afsøgt alle andre muligheder for at få balance i økonomien - men der er ikke andre udveje end at spare på omkostningerne til personale«, udtaler Statens It's direktør Michael Ørnø.

Fyringerne forventes at ramme både ledere og menige medarbejdere, og samtidigt vil der ske omstrukturinger i organisationen.

Medarbejderne har krav på et varsel om fyringsrunder, og der vil derfor gå nogle uger, før nedskæringerne er gennemført.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Finn Christensen

Den fortæller bl.a. ....

"Statens It har ligeledes været i tæt dialog med kunderne i 2013 om overgangen til aktivitetsbaseret afregning. Det er en stor milepæl for Statens It, at kunderne i 2013 er blevet faktureret for deres faktiske forbrug"

Virksomhedens samlede aktivitet (Mio. kr.)

           Bevilling    Regnskab 
DriftUdgifter       347,3     428,2 
Indtægter        -282,7     -339,6

Omsat til almindeligt regnskab, så havde man større udgifter og indtægter end bevilliget på finansloven for 2013, samt det forventet underskud blev også større end bevilliget.

"Statens It’s resultat for 2013 viser et underskud på 18,3 mio. kr., som finansieres af overført overskud.

Resultatet skyldes primært ekstra omkostninger til omlægning af dataforbindelser fra TDC til Nianet, som ikke er foregået i den forventede hastighed. Dertil er der også sket en prisstigning på de linjer, som endnu ikke er omlagt. En gennemgang af anlægsporteføljen nødvendiggjorde dels nedskrivninger og dels yderligere afskrivninger end budgetteret. I modsat retning er resultatet positivt påvirket af flere indtægter end budgetteret."

Omsat til almindeligt regnskab. Den store kasse (staten) dækker aftalt underskud (bevillingen) og vi selv differencen på 18,3 mio.

 • 1
 • 0
#4 David Nielsen

En meget lille dråbe i et meget stort hav, men selvfølgelig altid glædeligt når stat eller kommune går frontalt imod Parkinsons lov og faktisk indskrænker.

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article2272199.ece

Derudover er der ingen besparelser, hvilket vil sige, at der ikke er nogen penge fra arbejdsløshedsreformen, der skal bruges på skatte- og afgiftslettelser, og det er helt centralt for SF, siger SF's formand

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere