Statens It-råd skifter ud: Her er de fire nye medlemmer
Der er kommet fire nye medlemmer i Statens It-råd. Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen i en meddelelse.
Rådet har siden 2011 haft til opgave at risikovurdere og de største it-projekter i staten, og siden 2018 har ekspertorganet også haft til opgave at lave reviews af de største it-projekter og digitale systemer i staten.
Statens It-råd består af i alt 13 personer, der har erfaring med it-projekter fra både det offentlige og det private. De fire nye medlemmer til rådet er blevet udpeget af finansminister Nicolai Wammen (S), og personerne er:
- Anne Nørklit Lønborg, CIO i Tryg
- Betina Hagerup, direktør for markeder i Dansk Erhverv
- Line Find, partner i Mancofi
- Stig Lundbech, direktør i Koncern IT i Københavns Kommune
Udskiftning
Samtidig med, at de fire nye navne er blevet en del af Statens It-råd, udtræder fire tidligere medlemmer også af det vejledende ekspertorgan. De medlemmer, der nu forlader It-rådet, er:
- Anne Marie Jess Hansen, direktør i Knowledge Cube
- Jesper Jarmbæk, fhv. direktør i Kort- og Matrikelstyrelsen
- Jørgen Bardenfleth, bestyrelsesformand
- Lars Mathiesen, bestyrelsesformand
I forbindelse med udskiftningen i rådet giver Digitaliseringsstyrelsens direktør, Rikke Hougaard Zeberg, »en kæmpe tak« til de afgående medlemmer for den indsats, de har lagt.
»Langt flere it-projekter bliver i dag succesfuldt gennemført inden for tid og budget. It-rådets rådgivning og sparring for de øverste ledelser i staten har været helt afgørende for, at vi i dag har en langt mere professionaliseret og moden tilgang til it-udvikling i staten. Jeg ser frem til det videre samarbejde med It-rådet og herunder også samarbejdet med de nye medlemmer,« siger Rikke Hougaard Zeberg i en pressemeddelelse.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.