Statens IT nedlægger arkitektur- og kvalitets-funktion

Statens IT har som opvarmning til mandagens fyringsrunde meldt ud, at arkitektur- og kvalitetsfunktionen nedlægges. Kontorchefen bliver i samme omgang afskediget.

Statens IT har i dag meldt internt ud, at styrelsens arkitektur- og kvalitetsfunktion bliver nedlagt. Udmeldingen kommer efter meddelelsen om, at Statens IT på mandag vil fyre 20-24 medarbejdere som følge af nedskæringer.

Læs også: Direktør i Statens IT: Derfor fyrer vi 20-24 ansatte

»I den forbindelse har vi også kigget på organisation og har set, at det var et område, man kunne gøre noget ved. På grund af omorganiseringer i Finansministeriet og Økonomistyrelsen er der ikke længere særskilt behov for, at vi byder ind med arkitektur. Og området kvalitet har i forvejen tæt relation til vores Governance-funktion, der organisatorisk ligger et andet sted,« siger direktør for Statens IT Lone Strøm til Version2.

Ifølge Version2's kilder betyder omorganiseringen samtidig et farvel til kontorchefen for funktionen, men de officielle udmeldinger om konkrete afskedigelser kommer dog først fra Statens IT på mandag, så dette kan ikke bekræftes.

Læs også: Fyringstruede medarbejdere i Statens IT bliver straffet for loyalitet

Lone Strøms hovedargument for at nedlægge funktionen er, at arkitekturdelen oprindelig var tiltænkt en meget bred dækning ud over hele den statslige it i forbindelse med, at man fik opgaven med Ministeriernes Projektkontor ? en dækning hun nu ikke længere kan forsvare i og med, at Ministeriernes Projektkontor er flyttet over til Økonomistyrelsen.

»Vi tænkte det oprindelig bredere ud end vores kunder, og lige nu har vi brug for at koncentrere os om kerneforretningen. Fokus må nødvendigvis være på de eksisterende kunder,« siger Lone Strøm.

Læs også: Statens IT skal fyre hver tiende medarbejder

Lone Strøm fortæller i øvrigt, at Statens IT fredag har holdt møde med it-fagforeningen Prosa, hvor processen i forbindelse med afskedigelserne blev drøftet. Her diskuterede parterne blandt andet den afsatte pulje på 200.000 kroner til de medarbejdere, som får en fyreseddel, og som Prosa har kritiseret for at være skræmmende lille.

»De 200.000 kroner er en ramme, vi har, men vi er enige om at være fleksible over for udmøntningen af den. Det tog de (Prosa, red.) til efterretning,« siger Lone Strøm.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Morten Winther

Det er meget beskæmmende at en organisation som Statens IT ikke har en egentlig enterprise arkitektur afdeling længere.

Men en så stor portefølje af kunder, processer, systemer mm bør der virkeligt arbejdes dedikeret med dette med fuld mandat på ledelsesniveau.

Det ville være meget interessant at høre hvordan de vil arbejde med arkitektur i fremtiden eller om alt går tabt.

  • 0
  • 0
#4 Finn Christensen

fik trukket tænderne ud af Statens IT.

"Ministeriernes Projektkontor er flyttet over til Økonomistyrelsen."

Central-/decentralicerings-filosofier har jo skiftet frem og tilbage i tiden fra 1970'erne til nu, og der har jo været flere store centrale systemer med bemanding (a la Told + Skat), som vel ikke havde overvældende interesse i den nye styrelse.

Så da Økonomistyrelsen gaflede Projektkontoret vipper det vægten tilbage igen.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere