Statens IT gør klar til IPv6 i nyt cloud-datacenter

25. maj 2011 kl. 09:52
Der er ikke mangel på IPv4-adresser hos Statens IT, men alligevel bliver det nye datacenter gjort klar til at understøtte både den gamle og den nye internetprotokol.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Statens IT, der står for driften af en række it-systemer for otte ministerier, vil være klar til at kunne gøre ministeriernes hjemmesider tilgængelig via IPv6, når et nyt datacenter står klar til efteråret.

»Med det nye datacenter kan vi håndtere både IPv4 og IPv6 og kan køre på begge protokoller. Det er noget, vi tager højde for i vores udbud af netværksudstyr, at det skal være kompatibelt med begge standarder,« siger vicedirektør Søren Ulrich Vulff fra Statens IT til Version2.

Statens IT har på det punkt en fordel, fordi organisationen i forvejen skal oprette et nyt datacenter, som skal overtage driften fra ministeriernes 28 tidligere serverrum. Datacenteret bliver fordelt på tre fysiske lokaliteter, og vil altså også være klar til at køre både IPv4 og IPv6.

»Vi har IPv4-adresser nok, men vi vil være klar, når kunderne efterspørger. De kunder, der gerne vil eksperimentere, kan gøre det. Vi står i en god situation, fordi vi bygger nyt,« siger Søren Ulrich Vulff.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Statens IT vil ikke blot konsolidere de 28 serverrum, men også tilbyde kunderne it-tjenesterne som en privat sky. Det vil sige, at datacenteret vil være virtualiseret, og kunderne kan afregne efter deres forbrug i stedet for at have dedikeret udstyr stående.

»Der vil være noget udstyr, der er nødt til at køre videre, men vi forventer, at en stor del vil migrere til skyen,« siger Søren Ulrich Vulff.

Det nye datacenter skal efter planen tages i brug i løbet af efteråret, hvorefter de 28 serverrum vil blive nedlagt i etaper, indtil al driften er flyttet til det nye datacenter.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger