Den udskældte beskatning af ‘fri telefon’ får igen hårde ord med på vejen. Dansk Byggeri har fået Skat til at offentliggøre, hvad der inddrives fra beskatningen af arbejdstelefoner, der også bruges privat. Tallet lyder på omkring 500 millioner, og dem vil Dansk Byggeri nu have tilbage, skriver epn.dk.
Da den nyeste lov omkring beskatning af arbejdstelefoner, døbt smartphone-skatten, trådte i kraft 1. januar 2012, skete det som reaktion på stor kritik af multimedie-skatten, der inddrev en halv milliard til statskassen. Erhvervslivet fandt det urimeligt, at ansatte skulle brandbeskattes for at være i besiddelse af et uundværligt arbejdsredskab.
Derfor meldte daværende skatteminister Thor Möger Pedersen dengang ud, at den nye såkaldte smartphone-beskatning kun ville inddrive i omegnen af 50 millioner. Smartphone-skatten skal betales af alle, der har betalt telefon af arbejdsgiveren, der også kan bruges privat. I 2014 skal der svares skat af 2600 kroner uanset, hvor meget telefonen bruges privat.
Men de nye tal, som Dansk Byggeri er i besiddelse af, viser, at den totale skattemæssige værdi af de ‘frie telefoner’ udgør 1 milliard i Danmark, hvilket giver omtrent samme provenu for staten, som under den tidligere multimedie-skat.
Med de nye tal fra Skat, der viser, at indtjeningen i virkeligheden har været en faktor 10 højere, mener Dansk Byggeri, at det er på sin plads, hvis de overskydende penge sættes tilbage i omløb.
»Regeringen har hevet en halv milliard kroner ud af borgerne og erhvervslivets lommer. Når et politisk område hvert eneste år overfinansieres med så stort et beløb, er det kun rimeligt at bruge det til at finansiere en vækstpakke. Hvorfor ikke lade det komme borgerne til gavn,« spørger cheføkonom Bo Sandberg fra Dansk Byggeri ifølge epn.dk.
Men skatteminister Morten Østergaard (RV) har ikke tænkt sig at føje Dansk Byggeris krav om tilbagebetaling, da han mener, det allerede er sket i form af vækstpakker og skattelettelser, skriver epn.dk
»Regeringen har taget en lang række initiativer til at sætte gang i væksten og har løbende fokus på, hvordan vi kan forbedre erhvervslivets rammevilkår. De initiativer er ikke afhængige af, om der kommer færre eller flere penge ind i den ene eller anden type skat,« siger Morten Østergaard ifølge epn.dk.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.