Statslige hjemmesider for 400 millioner kroner står uden rammeaftale

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Det er for svært at presse statens indkøb af hjemmesider for flere hundrede millioner kroner ind i én og samme rammeaftale.

One size doesn't fit all.

Staten dropper nu et stort udbud af hjemmesider til blandt andet ministerier til en samlet værdi af mellem 320 og 400 millioner kroner.

Det har vist sig at blive for svært at presse de næste fire års indkøb af udvikling og vedligehold af statens mange hjemmesider ind i én og samme rammeaftale:

»Udbuddet udskydes af flere årsager. For det første har der været et behov for fleksibilitet forbundet med etablering af hjemmesideprojekter, som vanskeligt har kunnet indpasses i det rammeaftale-koncept, vi har valgt,« oplyser kontorchef i Moderniseringsstyrelsen, Julie Vig Albertsen, i et e-mailsvar til Version2.

»For det andet har det vist sig teknisk sværere, end vi regnede med, at standardisere ydelserne til en rammeaftale,« uddyber kontorchefen.

Derfor annulleres udbuddet af rammeaftalen, der skulle være trådt i kraft 1. januar i år, og skæbnen for et nyt udbud er endnu uvis.

Læs også: Tusindvis af konsulenttimer spildt: SKI aflyser milliard-udbud

Aftalens værdi for leverandørerne af hjemmesider til staten er anslået til 320-400 millioner kroner eksklusive moms over en fireårig periode.

Cirka 70 procent af statens hjemmesider er baseret på content management-systemer som Sitecore, Plone, Typo3 og Drupal, fremgår det af bekendtgørelsen bag det annullerede udbud.

For eksempel er både Folketingets hjemmeside og de flere end hundrede hjemmesider under Udenrigsministeriet baseret på Sitecore-platformen.

Læs også: Udenrigsministeriet flytter 180 websites over på Sitecore

Idéen med rammeaftalen var at effektivisere statens indkøb af hjemmeside-ydelser i fremtiden:

»Statens Indkøb indgår rammeaftaler for at opnå en effektiviseringsgevinst. Det sker blandt andet ved at standardisere indkøbet og forpligte de statslige myndigheder til at bruge aftalerne,« fortæller Julie Vig Albertsen.

Planen for et nyt udbud af rammeaftalen er endnu ikke klar.

Derfor er statens institutioner fortsat overladt til dem selv, når der skal hentes konsulentbistand ind til udvikling eller vedligehold af hjemmesiderne.

»Vi har endnu ikke fastlagt, hvornår et eventuelt nyt udbud vil blive gennemført. Men i mellemtiden kan de statslige myndigheder disponere frit og selv vælge leverandør,« forklarer kontorchefen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Michael Rasmussen

At et område ikke kan omfattes af en rammeaftale, bør få champagne propperne til at springe hos den almindelige skatteborger, da der så bliver anvendt færre skattekroner nu og i fremtiden. Hele SKI-cirkusset har vist sig kun at være til gavn for de personer i forvaltningen, der forestår udarbejdelsen og gennemførelsen af udbudene; taberne er skatteborgerne, da SKI-cirkusset kun betyder mere administration, bureaukrati, og generelt forøgede omkostninger i forvaltningen!

  • 1
  • 0
#2 Poul-Henning Kamp Blogger

Når man ikke har solgt hele biksen til et eller andet stort multinationalt konsulent-helvede, må der være god basis for at de berørte myndigheder i stedet finder små danske start-up virksomheder der kan bidrage med gode kreative ideer og jobskabelse.

Giv Fru Kontorchefen en bonus for at gøre noget intelligent ved beskæftigelsessituationen i Danmark.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere