Staten overvejer at sagsøge CSC for Polsag-fiasko

15. marts 2012 kl. 10:271
Staten overvejer at sagsøge CSC for Polsag-fiasko
Illustration: Das Büro.
En hemmelig rapport om Polsag-systemet kan blive tungt skyts i en eventuel retssag mod CSC.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En hemmelig rapport, som uddyber Polsags fejl og mangler, kan gå hen at blive afgørende i en retssag mod CSC. For ifølge Computerworld kan det ende i et retsopgør mellem staten og CSC om erstatning for det nu droppede it-system Polsag, som kostede op imod en halv milliard kroner.

Den hemmelige rapport fra Globeteam indeholder flere hundrede sider med screenshots og detaljer om Polsags fejl og mangler, og det var angiveligt den, som fik justitsminister Morten Bødskov til at lukke projektet i februar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Computerworld erfarer, at der muligvis allerede nu er forligsforhandlinger i gang mellem staten og CSC. Skulle forhandlingerne falde til jorden, er alternativet en retssag om erstatningskrav. Men uanset udfaldet vil erstatningen formentlig kun dække en del af det fulde tab.

Tidligere har Morten Bødskov svaret til Dansk Folkepartis it-ordfører, Dennis Flydtkjær, at ministeren vil forsøge at opnå de bedst mulige resultater for staten:

»Hvis finansudvalget tilslutter sig aktstykket, vil Rigspolitiet sammen med Kammeradvokaten indlede drøftelser med leverandøren CSC om samarbejdets ophør. Det siger sig selv, at målet med denne proces naturligvis er at opnå det bedst mulige resultat for staten.«

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
Indsendt af Thomas Hansen (ikke efterprøvet) den tor, 03/15/2012 - 21:42

Det virker uforståeligt, at en sådan opgave kan køre så langt af sporet.

Jeg kan kun opfordre til, at man i fremtiden vælger løsninger hvor der er en model, der beskriver at leverandøren kan løse opgaven.