Startup satser på at behandle ADHD med spil

8 kommentarer.  Hop til debatten
Startup satser på at behandle ADHD med spil
Illustration: Akili.
Et simpelt spil skal opdage og behandle ADHD og autisme. Nu forsøger skaberne bag, at få det godkendt som en egentlig behandlingsform.
20. marts 2015 kl. 10:09
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Akili er navnet på en amerikansk startup-virksomhed, der vil behandle ADHD gennem spil. Nu arbejder de på at blive godkendt af den amerikanske Fødevare- og Lægemiddelforvaltning, FDA.

Virksomhedens første spil, Project: EVO, er baseret på en videnskabelig tilgang til behandling af ADHD. Selve tilgangen er bl.a. udviklet af en forsker fra University of California. Og spillet lever op til alle almindelige krav til rigoristiske, kliniske forsøg.

Spillet er udviklet til mobiltelefoner og tablets. I Project: EVO styrer man en karakter, bevæger sig gennem en række strømfald. Bag ved den relativt simple spilmekanisme, måles brugerens succes, engagement og stressniveau. Ved at analysere, hvilke spillere, der har problemer med at koncentrere sig om forhindringerne i spillet, kan forskerne bag forudsige, hvilke brugere, der kan have symptomer på ADHD eller autisme.

Og ifølge en af forskerne bag er det en omvæltning i forhold til i dag, hvor tests, der skal afsløre ADHD eller autisme, er kedelige og uengagerende, skriver The Next Web.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Spillet er også i stand til at ændre sværhedsgraden gradvist for at give spilleren en bedre succesrate. Det træner brugeren i at fokusere og i at præstere bedre i spillet. Det kan gøre spillet til et terapeutisk alternativ, der ikke er påtrængende.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
20. marts 2015 kl. 10:39

Måske burde de starte med at lave noget (spil?) som kan lave en fornuftig ADHD diagnose? - Der er så mange som har diagnosen men som slet ikke har ADHD.

Den væsentligste årsag til ADHD-lignende symptomer er faktisk noget så elementært som manglende/fejlagtig opdragelse.

7
24. marts 2015 kl. 20:51

Hej PG Udsnit af betingelser for version2... Mediehuset Ingeniøren forhåndsgodkender ikke det indhold, du bidrager med. Andre brugere kan anmelde dit indhold, og Mediehuset Ingeniøren vil herefter tage stilling til, om det overholder brugervilkårene..

Hvis adhd kun var 4 bogstaver og lidt hetz fra uvidende, ville livet med de 4 bogstaver være let.

Men hos mig fylder de hele alfabetet...inden jeg fandt ud af hvad, der hele tiden, kørte mit liv af sporet og jeg fandt ud af at, det var de 4 bogstaver adhd, som gjorde det. Det gav mig ny viden om hvad der skulle til for at rette ind.

Før jeg vidste at jeg havde adhd, var jeg nogle gange så langt ude,...hvor der ingen vej var tilbage. Men nu har min viden, gjort jeg vil livet, med adhd.

Adhd er kun 4 bogstaver, men de beskriver langt fra det liv den enkelte har.

8
27. marts 2015 kl. 11:29

I kan søge på kendte med adhd også bog på bibliotek ADHD-opmærksomhedssygdommen hos børn og voksne, som forklare alt om de fire bogstaver. Men kort fortalt er det kaos i hvorledes hjernen afgiver og modtager signalstoffer i de forskellige dele af hjernen. Medfødt eller gen arvet eller påvirkninger af udefrakommende stoffer. Eller gennem moder. Anders

4
23. marts 2015 kl. 11:38

Øv øv øv - som mor til 2 Aspergere er jeg stødt på den holdning den ene gang efter den anden... Deres vanskeligheder skyldtes nok mine manglende evner som mor... De er begge sen-diagnosticerede, så vi har kæmpet med denne holdning op gennem deres barndom og teenagetid - til stor frustration for dem, mig og deres 2 mindre søskende (ja jeg har 4 børn i alt). Da deres far og jeg blev skilt - pegede fingrene endnu mere mod mig, Dårlig Mor, der ikke magter situationen. Sandheden er, at både de og jeg kæmper for at blive accepteret i samfundet og få den støtte, der skal til - for begge er intelligente og meget kreative unge mennesker. Omsorgsfulde og søde. Men føler sig ofte misforstået og uretfærdigt behandlet fordi de mangler den intuitive forståelse for menneskelig interaktion og hvis hr. PG vidste hvor meget arbejde det kræver af ALLE at lære dette kognitivt - så ville han måske tænke sig om en anden gang inden han lufter sine fordomsfulde holdninger. Mvh.

6
23. marts 2015 kl. 15:59

Jeg tror ikke at der findes særlig mange forældre, der lader sit barn diagnosticere uden først at have ligget søvnløs i mange mange nætter.

PG har tydeligvis stukket pipen ind igen uden at forsvare sine udokumenterede påstande og holdninger uden rod i nogen form for evidens. Måske var det bare luft i maven, der måtte ud som en ildelugtende bøvs.

Jeg håber at det gav ham en bedre dag på bekostning af os, der hver eneste dag kæmper for og med vores særlige børn.

5
23. marts 2015 kl. 11:54

og hvis hr. PG vidste hvor meget arbejde det kræver af ALLE at lære dette kognitivt - så ville han måske tænke sig om en anden gang inden han lufter sine fordomsfulde holdninger.

Det kræver noget mental fleksibilitet at kunne/ville forstå børn der er født uden et almindeligt socialt instinkt. Og så bliver det først tragisk, når man tænker på at de skal bære det åg resten af livet, stigmatiseret med ingen eller få venner, men stadig have behovet for at være accepteret, næsten stensikker på senere at få en kronisk, behandlingskrævende depression.

Kan man også "opdrage" en blind til at se?

2
20. marts 2015 kl. 12:06

Nu ved jeg ikke specifikt hvad PG mener når han siger "ADHD-lignende symptomer" og "manglende/fejlagtig opdragelse", så det vil jeg egentlig godt have uddybet.

Påstanden om at "Der er så mange som har diagnosen men som slet ikke har ADHD" er til gengæld temmelig krænkende for folk der har diagnosen.

PG burde måske sætte sig lidt ind i ADHD, før han udtaler sig.