Startløn for nye kandidater: 655.000 kroner

Jagten på de nye kandidater fra det amerikanske Stanford Universitet er allerede gået ind. Afslutter en kandidat med en master i computer science lokker Google med startløn på 130.000 USD.

Overbud synes at være strategien for denne års jagt på nye kandidater fra det amerikanske Stanford University i Califonien.

Hvor Facebook sidste år betale nyuddannede kandidater op til 70.000 USD i startløn (353.000 kroner), så er prisen i år steget til 92.000 USD (464.000 kroner). Det skriver Techcrunch.

Men tilbuddet fra Facebook kan sagtens matches af en anden af de store softwareselskaber i området; nemlig Google, der hævdes at ville betale 95.000 USD (479.000 kroner) for de nyuddannede kandidater.

Afslutter man universitetsopholdet med en Master i Computer Science er søgemaskinegiganten parat til at smide 130.000 USD eller omkring 655.000 kroner på bordet til den nybagte kandidat, skriver Techcrunch.

Overtager de studerendes it-selskaber

Det er dog ikke kun høje lønninger, der er i spil, når softwarevirksomheder forsøger at tiltrække de nye kandidater. Softwareselskabet RockYou forsøger sig med en opkøbsstrategi, hvor RockYou tilbyder at overtage de studerendes it-selskaber. Derved bevarer kandidaterne muligheden for at arbejde videre med de projekter, som de påbegyndt under deres studier, skriver Techcrunch.

Af debatten til artiklen fremgår det, at en række debatdeltagere bekræfter lønniveauet, mens der dog også er en betydelig skepsis over for, om selskaber som Google og Facebook er villige til at betale så høje lønninger til nye kandidater.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Torben Mogensen Blogger

Når Google siger, at de giver 130K$ til nyuddannede Stanford CS kandidater, så hyrer de nok heller ikke hvemsomhelst. Jeg tolker udsagnet i retning af "En Stanford CS kandidat, som er god nok til at vi vil hyre ham/hende, vil få 130K$ i startløn". Med andre ord, så er det egentlig et udsagn om, at man kun vil hyre de allerbedste.

  • 0
  • 0
#7 Jan Keller Catalan

"Master" er vist i denne sammenhæng noget helt andet end det, der står i jeres leksikon...<<

Det kan vi jo ikke være uenige med dig i, men vores matching-algoritme har ikke helt lært at få kontekst med og med over 4000 ord i leksikonet kan sådanne mis-links næppe undgås.

Når vi opdager disse ord, tager vi en overvejelse af, om det er sandsynligt at ordet vil blive brugt i den leksikale definition - og hvis ikke, bliver det tilføjet til sortlisten.

Tak fordi du henleder opmærksomheden på ordet.

VH Jan Keller Pedersen Projektleder, Mediehuset Ingeniøren A/S

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere