Startknappen vender tilbage i Windows 8.1 - men med ny funktionalitet

Illustration:
Et lækket billede af skrivebordet på den kommende Windows 8.1 tyder på, at startknappen vender tilbage. Funktionen er dog ændret en smule

Startknappen vender tilbage.

Det vil rygter i hvert fald vide. Et tilsyneladende lækket screendump af skrivebordet på den nye udgave af Windows 8, 8.1, har i hvert fald det kendte vindue nede i venstre hjørne. Det skriver Gizmodo.com.

Folket har skreget efter startknappen, lige siden Windows fjernede den, og nu ser det altså ud som om, folket får ret.

Knappen vil dog efter sigende ikke lede til en startmenu, men til en Windows 8's "Modern UI"-startskærm.

Med i den nye opdatering får man også en Boot To Desktop-mulighed, så man slipper udenom den sædvanlige startskærm

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Kristian Elmholt Bak

Jeg håber ikke de vil lave en moderniseret udgave af den gamle startmenu. Så hvis det bliver en genvej til Metro Menu'en, er det helt fint for mig. Jeg ser dog stadig ingen grund til at have den knap.

Har kørt med Windows 8 på min arbejds PC i 7 mdr. nu, og har ikke haft brug for den knap, da den nye start skærm er lige så (hvis ikke mere) funktionel.

Hvorfor gør MS ikke lidt mere ud af at fortælle de "vante" brugere, at den nye start skærm altså er helt OK. Så svært kan det vel heller ikke være...

 • 0
 • 0
Palle Due Larsen

Siden Windows 8 kom ud, har de jo prøvet at overbevise os om, at den nye startskærm er OK, men det er den jo ikke. Jeg håber heller ikke, de laver en moderniseret udgave af startmenuen: De kan bare bruge den, som den er i Windows 7. Hvis de så bare ville give valgmuligheder, så kunne du køre modern UI lige så tosset du ville, mens jeg kunne køre noget, der lignede Windows 7. Og nej, jeg gider ikke at høre om tredjepartsprodukter, der implementerer en startmenu, eller om hvor nemt det er at komme fra kakkelbordet til skrivebordet. Giv mig Windows 7 med en Windows 8 motor.

 • 0
 • 0
Hans Henrik Jakobsen

Da jeg så Windows 8 og Adobe ville have abonnement så kunne jeg bruge mine penge til noget bedre. Jeg er allerede flyttet over på Linux og kommer sikkert aldrig tilbage til Windows. Så bye, bye de ser kun ryggen af mig.

 • 0
 • 0
Thomas Christensen

Jeg troede at jeg vil savne startknappen, at metro ui ikke vil være fint, men faktisk har jeg ikke savnet starte knappen og har fint kun brug metro ui til at vælge programmer.

Det genere mig til gengevaldig at når jeg vælger apps skal de altid køre i full screeen, jeg vil gerne have mulighed for at vælge windowed mode.

 • 0
 • 0
Claus Jacobsen

gawker linker jo stort set altid til deres original materiale - det burde version2 måske overveje at gøre også! http://winsupersite.com/windows-8/blue-start-experience-changes

Når det så er sagt så er startmenuen en antikveret olding der ikke har nogen anden anvendelse end skabe forvirring. sidder man med bare en lille håndfuld applikationer installeret på en maskine er menuen spækket med alt muligt crap (og det er altså bare en folder med nogle symbolske links i!) har man een gang brugt mac/linux/win7 så finder man ret så hurtigt ud af at søgefunktionerne er langt mere anvendelige til at åbne applikationer med end en startmenu. og det foregår rent faktisk markant hurtigere end via en startmenu.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere