Stakkevis af bilag saboterer 'papirløse' nordsjællandske kommuner

28. september 2009 kl. 15:354
27 byrådsmedlemmer får flere hundrede ark papir før hvert byrådsmøde. Det er hverdagen i Hillerød Kommune, der har været 'papirløs' siden 2008. It-systemer får skylden.
Artiklen er ældre end 30 dage

Selvom fem ud af 11 kommuner i Nordsjælland bryster sig af at være papirløse, får byrådsmedlemmer stadig leveret store bunker papir forud for møder i kommunen.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis, der har foretaget en rundringning til kommunerne i Nordsjælland.

Den viser, at politikerne i alle de nordsjællandske kommuner trods intentionerne om papirløshed stadig får bragt bunkevis af papirer forud for byrådsmøderne.

»Det kan godt være, at det var intentionen, at det skulle være papirløst, men sådan fungerer det slet ikke,« siger direktionssekretær i Hillerød Kommune, Christina Kvist Høgh, til Frederiksborg Amts Avis.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hillerød blev gjort 'papirløs' i juni 2008, og de 27 medlemmer af Hillerød Byråd fik en printer installeret i hjemmet.

Men medlemmerne får alligevel besøg af et bud op til hvert møde i byrådet og økonomiudvalget, som overdrager dem nogle gange helt op til 700 sider ekstra bilag, oplyser Frederiksborg Amts Avis.

»Jeg ved ikke, hvor mange af de bilag, der rent faktisk bliver læst,« siger Christina Kvist Høgh.

Hun forklarer de uønskede papirbunker med, at kommunens it-systemer ikke kan håndtere filer af den nødvendige størrelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ingen af de adspurgte kommuner har regnet på, hvor mange penge de bruger på at sende de ekstra papirer ud til medlemmerne af byrådet.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
28. september 2009 kl. 16:04

Eller delvist - til jul blev der nemlig kun udleveret 2 sæt papirer som de 4 forældrepar så kunne deles om, hvis de mod forventning skulle vælge at få deres børn passet mellem jul og nytår.

Så nogle steder forsøger de at skære ned på papirforbruget i det forgældede Hillerød!

2
28. september 2009 kl. 17:05

Nogle gange bunder problemet ikke i tekniske rammer, men at nogle personer fravælger papirløst bevidst fordi de foretrækker at læse informationerne fra papir istedet for en skærm. Noget som f.eks. e-books kunne hjælpe med. Hvis det kan komme på papir kan det også komme i en PDF (eller et tilsvarende format).

3
29. september 2009 kl. 12:40

nogle personer fravælger papirløst bevidst fordi de foretrækker at læse informationerne fra papir istedet for en skærm. Noget som f.eks. e-books kunne hjælpe med. Hvis det kan komme på papir kan det også komme i en PDF (eller et tilsvarende format).

Jeg er meget stor tilhænger af online og tilgængelig information, og synes at konceptet omkring ebøger er genialt. Men det ændrer altså ikke på, at jeg synes det er rarere (og meget nemmere!) at læse tekster der er trykt end på computeren.

Når jeg læser tekster på skærmen, har jeg en tendens til at overse ord, hvilket resulterer i, at jeg af og til misser meninger og sammenhænge. Samme tekst på papir bliver læst meget grundigere - alene pga. mediet. Det er især længere tekster, jeg hader på skærmen.

Vi læser forskelligt, og nogle mennesker foretrækker tekster på skærmen - jeg er ikke (altid) en af dem. Jeg glæder mig til, at der kommer en god e-reader på det danske marked - indtil da slår ebøger ikke ordentligt igennem...

4
29. september 2009 kl. 13:29

Jamen:

"Hun forklarer de uønskede papirbunker med, at kommunens it-systemer ikke kan håndtere filer af den nødvendige størrelse."

Hvordan hænger det sammen?

  • Søren