Stagefright 2.0 ryster igen sikkerheden på en milliard Android-telefoner

2. oktober 2015 kl. 12:1321
Endnu en Stagefright-svaghed ryster Androids økosystem.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Alle Android-telefoner med Android 5.0 og opefter kan hackes blot ved et enkelt besøg på en hjemmeside med en ondsindet video. Det skriver det mobile sikkerhedsfirma Zimperium på deres blog.

Zimperium tydeliggør ikke, hvad det nye hul præcis kan bruges til. Det skyldes sandsynligvis, at de fleste Android-enheder endnu ikke er blevet opdateret. Zimperium skriver dog, at sårbarheden kan bruges til at køre vilkårlig kode, hvilket kan dække over ganske alvorlige muligheder for udnyttelse.

»Det er lidt en træls omgang for Google det her, hvis man skal sige det på godt jysk,« siger it-arkitekt og medejer i virksomheden iDeal Development Esben Bjerregard og forklarer, hvordan et enkelt besøg på en skummel hjemmeside kan kompromittere nye som gamle Android-enheders sikkerhed.

»Sårbarheden gør det muligt at bruge de metadata, der er knyttet til MP3- og MP4-filer, og som eksekveres automatisk, når man åbner en hjemmeside, til at køre ondsindet software på telefonen,« siger Esben Bjerregaard. Alle lyd- og videofiler har tilhørende metadata, der instruerer hjemmesider og telefoner i, hvordan filen skal afspilles og vises.

Flere muligheder for udnyttelse

Siden muligheden for at udnytte svagheden gennem MMS-beskeder er blevet patchet væk i forbindelse med de tidligere afsløringer, vil udnyttelse af Stagefright 2.0 sandsynligvis foregå på en af tre måder:

 • Angriberen får den uvidende bruger lokket ind på en side, angriberen kontrollerer med en spændende URL eller reklame.

 • Angriberen udfører et man-in-the-middle-angreb og indsætter en kode, der kan udnytte sårbarheden i kommunikationen mellem netværket og målet.

 • Applikationer som messengers, medieafspillere og lignende udnytter sårbarheden.

Mange telefoner opdateres aldrig

Det blev allerede ved de tidligere Stagefright-afsløringer tydeligt, at selve den måde, hvorpå Google har indrettet sit økosystem med flere forskellige mobilproducenter og et enkelt styresystem, er problematisk. For selvom Google allerede har patchet for denne nye afsløring, så er de forskellige opdateringer endnu ikke rullet ud hos flere af mobilproducenterne. Blandt andre Googles egen Nexus.

»Reelt set er der mange enheder, der aldrig opdateres,« siger Esben Bjerregaard og hentyder til, at flere mobilproducenter stopper med at garantere opdateringer af deres produkter, når garantien udløber. Flere mobilproducenter meldte i forbindelse med de første Stagefright-afsløringer ud, at de fremover ville opdatere deres enheder en gang om måneden.

21 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
21
9. oktober 2015 kl. 22:28

For hel....... hvor er det enerverende at en artikel i V2 igen-igen skal munde ud i et mundhuggeri om hvis religion, der er bedst, og altså noget der ligger langt fra artiklens indhold. Jeg skriver med vilje religion, for de her diskussioner om hvis operativsystem der er bedst antager efterhånden religiøse proportioner, hvor det er følelser og ikke fakta eller sund fornuft, der styrer spillet. Hvorfor ikke bare acceptere at nogle mennesker har en anden smag og referenceramme end man selv har. Så kan man jo sidde og fryde sig i sit stille sind over de stakler, der ikke ved bedre.

20
5. oktober 2015 kl. 15:56

Apple's A9 processor er en processor som bruger ARMv8-A instruktionssættet.</p>
<p>Behøver jeg nævne hvilket instruktionssæt den Qualcomm 810 processor som sidder i HTC M9 benytter.</p>
<p>Dertil kommer så at Apple har besluttet hvor meget ram, de vil have i SoC'en osv, men det ændrer ikke på at den processor som er i en apple telefon rent processormæssigt bruger samme instruktionssæt som den i HTC'en og at apple ikke har designet nogen dele af SoC'en.</p>
<p>en SoC er sådan en byggeklods hvor man kan vælge hvor meget ram, rom, flash, processor osv. i og det er det apple har gjort og så har de fået TSMC og Samsung til at producere SoC'en for dem.</p>
<p>Det er ligesom med mac computere, de kører apple OS, men det kører på en x86 processor ligesom en PC.

Det er faktuelt forkert. Apple designer selv sine CPU'er. A6 var den første af slagsen. Ligesom Samsung gør.

At sammenligne på instruktionssæt? Tja ... min Haswell Core i7 Quad bruger x86_64 instruktionssættet, det gør en 10 år gammel Celeron D også - kan du selv se hvorfor den sammeligning ikke giver mening?

Der er så meget andet inde i telefonen end et instruktionssæt i den CPU der er valgt, såsom GPU, M9 osv. osv. osv. Det er lidt som når 2 kameraer sammenlignes på antal mega-pixels, med henblik på at bedømme billedkvaliteten.

Apple laver hardware som rent hardware mæssigt er helt at sammenligne med android hardware. Skærmen, processoren osv. kunne ligeså godt sidde i en middelklasse android telefon og gør det måske endda.

Set i lyset af din viden om hvem der designer Apples CPU'er, så tror jeg simpelthen ikke du har viden der underbygger den udtalelse, men jeg kan da tage fejl, og du er velkommen til at dokumentere det?

Jeg kan så forstå at når jeg køber en Oneplus 2 til 3000 og du køber en Iphone 6 til det dobbelte så erkender du altså at du har betalt 3000 Kr. alene for softwaren da oneplus 2 på alle områder har bedre og kraftigere hardware end iphonen og det derfor ikke kan være hardware du betaler ekstra for.</p>
<p>Så er vi da nået et stykke vej og er i det mindste kommet til at du mener at softwaren er så meget bedre at den er 3000 Kr. værd.

Det er for det første en latterlig konklusion. Men du kender måske allerede forskellen på at have ret og at få ret. Lad os sige du får ret... Ja den telefons hardware har flere rå hestekræfter, men desværre kører den Android, og derfor vejer den altså det dobbelte, og kommer ikke først over målstregen. Så hvornår begynder du at forstå at hardware og software ikke kan skilles ad? Det er et device man handler (eller 99% af verdens befolkning gør - de køber en telefon, LG, Samsung, HTC, Nokia, Motorola, Apple osv.). Så er der en procent (dem der køber bruge Linux på desktoppen), som ikke gør. De bruger så en hel masse tid på at forklare os andre om hvor dumme vi er.

Det er til gengæld mindst ligeså træls at høre uvidende apple brugere uden teknisk indsigt påstå at bare fordi deres telefon har en A9 processor og android har f.eks qualcomm 810 processor så er det 2 helt forskellige processorer.</p>
<p>Derudover har du jo ret...Dette ER en nyhed om en android sårbarhed, men nu var det så en af dine lidelsesfæller/apple fanbois Paris Kejser som i indlæg 2 drejede samtalen over på apple's produkter så det må da sige at være noget af et skud i foden at blive sur over at apple nævnes når det var en af "dine egne" som kastede bolden i den retning.</p>
<p>Der er måske små variationer fra processor til processor men de bruger nøjagtigt samme instruktionssæt og hvis apple ville så kunne de sagtens få Ios til at køre på en android telefon og omvendt og endda uden de store sværdslag.

Igen instruktionssæt - kom nu videre - du ved at man ikke kan sammenligne instruktionssættet og dermed afgøre at 2 processorer er ens. A7, A8 & A9 benytter alle samme instruktionssæt, hvis du skulle være i tvivl.

Jeg har ingen problemer med at folk vil betale "for meget" for deres telefon, det må folk selv om. Jeg kender også folk som købte en BMW selvom de reelt set kun bruger den til at køre småture og mest købte BMW fordi det ser godt ud i indkørslen, men jeg tillader mig at påpege at det efter min mening er fjollet. Specielt hvis vi for nu at blive i bilanalogien har betalt mere for en bil som objektivt set har dårligere hardware end en anden bil til det halve.

Så nu er BMW en dårlig bil? I forhold til hvad? En Kia Ceed? En Citroen C4? En Seat? Indtil videre har du jo ikke på noget sagligt grundlag vist evne til objektivitet eller forstand på at sætte dig i andres sted, snedsige forsøge at forstå hvorfor folk handler som de gør, så....

Jeg er bestemt ikke misundelig på apple, efter min mening laver de et inferiørt produkt hvis man måler det objektivt, deres telefoner er ikke de hurtigste, de har ikke de bedste specs, det eneste apple er rigtigt gode til er at hype deres produkter.

Hvor mange Apple produkter har du ejet? Hvor mange har du brugt professionelt? Hvor mange har du brugt personligt? Det er væsentlige kriterie for at udtale subjektivt. Når du kan det, kan du så begynde at objektificere emnet. Mit gæt er ingen, og dermed har dit udsagn ingen relevans.

Det er nogle helt specielle typer mennesker som køber apple, dels dem som gerne vil signalere at de har økonomisk overskud, dels dem som tror det er moderigtigt at have en apple og dels dem som helt ikke skal have alt for mange valgmuligheder og har brug for en "faderfigur" til at bestemme hvad de må og ikke må med deres telefon.

Bla bla bla bla..... du er klar over at ovenstående er en subjektiv (og du ved godt hvad det ord betyder ikke) beskrivelse, af din overfladiske holdning til andre mennesker. Tænkt på alle de personligheder du kan bedømme, ud fra hvilken telefon de ejer. Kan du ikke komme med en karakteristik af dem som kører på Kildemoes cykel. Dem der bruger Ubuntu. Dem der køber ind i fakta. Dem der køber en Dell, eller en Asus? Hvad med HTC vs. Samsung?

Ja du må da godtnok undskylde, men det virker da ikke som om du er særligt godt inde i teknikken (udover at du kender navnet på processoren i Iphone 6s)og skal vi så ikke lade alle de andre om at danne deres egen mening om hvem der er dum eller ej her.

Nej jeg er ikke særligt godt inde i teknikken, hr. "de har samme instruktionssæt, ergo er de ens" - undskyld. Jeg er jo for dum, for jeg bruger Apple..... ;-)

God dag til dig Henrik

19
5. oktober 2015 kl. 15:18

Din erfaring kan umuligt være særligt stor, og jeg har svært ved at tro at din erfaring dækker brugere af andet end telefoner (muligvis tablets).

Nej for når jeg ikke ser det store alfaderlige lys i apple, så MÅ jeg da tage fejl og i den grad mangle erfaring. Havde jeg da bare haft en iphone så var jeg da meget klogere.

Eller noget.

Hvilen Android model har en A7, A8 eller A9 processor? Og hvilken een har en M7, M8 eller M9?

Altså hvis din viden om mobile processorer begrænser sig til at sige "Jamen den ene har en processor som hedder 810 og den anden har en som hedder A9 så de er jo tydeligvis ikke ens" så bliver det sgu svært.

Apple's A9 processor er en processor som bruger ARMv8-A instruktionssættet.

Behøver jeg nævne hvilket instruktionssæt den Qualcomm 810 processor som sidder i HTC M9 benytter.

Dertil kommer så at Apple har besluttet hvor meget ram, de vil have i SoC'en osv, men det ændrer ikke på at den processor som er i en apple telefon rent processormæssigt bruger samme instruktionssæt som den i HTC'en og at apple ikke har designet nogen dele af SoC'en.

en SoC er sådan en byggeklods hvor man kan vælge hvor meget ram, rom, flash, processor osv. i og det er det apple har gjort og så har de fået TSMC og Samsung til at producere SoC'en for dem.

Det er ligesom med mac computere, de kører apple OS, men det kører på en x86 processor ligesom en PC.

Jeg håber også du er klar over at der er himmelvid forskel på 2 devices der har samme hardware, men har forskellig software. Du kan jo forestille dig den samme Lenovo med Windows Vista, med Windows 10, eller med Ubuntu som operativsystem.

Jamen så er vi jo enige.

Apple laver hardware som rent hardware mæssigt er helt at sammenligne med android hardware. Skærmen, processoren osv. kunne ligeså godt sidde i en middelklasse android telefon og gør det måske endda.

Jeg kan så forstå at når jeg køber en Oneplus 2 til 3000 og du køber en Iphone 6 til det dobbelte så erkender du altså at du har betalt 3000 Kr. alene for softwaren da oneplus 2 på alle områder har bedre og kraftigere hardware end iphonen og det derfor ikke kan være hardware du betaler ekstra for.

Så er vi da nået et stykke vej og er i det mindste kommet til at du mener at softwaren er så meget bedre at den er 3000 Kr. værd.

Tja, hvis jeg nu havde sagt noget af alt det du hævder, så måske... I din rant-iver har du muligvis glemt at fakta-tjekke tråden?

Jamen så er det jo godt at du lige kan hjælpe med at vise mig hvorfor det er du IKKE sagde at en M9 koster lige knap 6000 Kr. og at prisen derfor ikke er et argument ?

Det der efterhånde er træls, er at høre på de Android brugere, som bla. dig, der udtaler sig negativt om Apple produkter og brugere af disse i en tråd om et sikkerhedshul i Android operativsystemet.

Det er til gengæld mindst ligeså træls at høre uvidende apple brugere uden teknisk indsigt påstå at bare fordi deres telefon har en A9 processor og android har f.eks qualcomm 810 processor så er det 2 helt forskellige processorer.

Derudover har du jo ret...Dette ER en nyhed om en android sårbarhed, men nu var det så en af dine lidelsesfæller/apple fanbois Paris Kejser som i indlæg 2 drejede samtalen over på apple's produkter så det må da sige at være noget af et skud i foden at blive sur over at apple nævnes når det var en af "dine egne" som kastede bolden i den retning.

Der er måske små variationer fra processor til processor men de bruger nøjagtigt samme instruktionssæt og hvis apple ville så kunne de sagtens få Ios til at køre på en android telefon og omvendt og endda uden de store sværdslag.

Om det bunder i misundelse over at det går Apple godt, og de faktisk formår at sælge enormt gode og velfungerende produkter til en høj pris, med stor fortjeneste. Eller det er en manglende evne til at sætte sig ind, og/eller forstå, at andre vælger noget andet end een selv det er ikke til at blive klog på.

Jeg har ingen problemer med at folk vil betale "for meget" for deres telefon, det må folk selv om. Jeg kender også folk som købte en BMW selvom de reelt set kun bruger den til at køre småture og mest købte BMW fordi det ser godt ud i indkørslen, men jeg tillader mig at påpege at det efter min mening er fjollet. Specielt hvis vi for nu at blive i bilanalogien har betalt mere for en bil som objektivt set har dårligere hardware end en anden bil til det halve.

Jeg er bestemt ikke misundelig på apple, efter min mening laver de et inferiørt produkt hvis man måler det objektivt, deres telefoner er ikke de hurtigste, de har ikke de bedste specs, det eneste apple er rigtigt gode til er at hype deres produkter.

Det er nogle helt specielle typer mennesker som køber apple, dels dem som gerne vil signalere at de har økonomisk overskud, dels dem som tror det er moderigtigt at have en apple og dels dem som helt ikke skal have alt for mange valgmuligheder og har brug for en "faderfigur" til at bestemme hvad de må og ikke må med deres telefon.

Men bottom line: lad være med at beskylde folk du ikke forstå for at være dumme, det har altid den modsatte effekt.

Ja du må da godtnok undskylde, men det virker da ikke som om du er særligt godt inde i teknikken (udover at du kender navnet på processoren i Iphone 6s)og skal vi så ikke lade alle de andre om at danne deres egen mening om hvem der er dum eller ej her.

18
5. oktober 2015 kl. 13:40

Nej det er mine erfaringer med den typiske apple bruger.

Din erfaring kan umuligt være særligt stor, og jeg har svært ved at tro at din erfaring dækker brugere af andet end telefoner (muligvis tablets).

skærmen på Iphone 6 er lavet af android telefon producenten LG, processoren er en licenseret ARM processor som er det samme som sidder i en Android telefon og såvidere.

Hvilen Android model har en A7, A8 eller A9 processor? Og hvilken een har en M7, M8 eller M9? Jeg håber også du er klar over at der er himmelvid forskel på 2 devices der har samme hardware, men har forskellig software. Du kan jo forestille dig den samme Lenovo med Windows Vista, med Windows 10, eller med Ubuntu som operativsystem. Det samme gælder for telefoner, tablets, TV (der ellers har ens paneler), biler der har ens hardware, men hvis ydre er bukket forskelligt (og her viser de seneste afsløringer at netop VW, Audi, Seat og Skoda alle har de samme problemer med deres hardware - styret af den samme software fra Bosch). Så bil analogien er ikke ved siden af, specielt ikke når man (jeg) hører folk der har en Skoda, eller en VW tale om at de har en "Audi", de har bare fået den billigere, men den er stort set identisk. Nej det er den ikke, og en Galaxy Edge S6 er heller ikke stort set identisk med en iPhone 6. De løser de samme opgaver, men det er vidt forskellige devices.

Derudover nævner du HTC ONE M9 og skriver den koster 5950 Kr. men i virkeligheden kan den jo erhverves for 4027 kr. ifølge pricerunner så allerede nu har HTC måttet sætte deres nuværende topmodel kraftigt ned i pris.</p>
<p>Når Oneplus 2 så kommer på gaden med nøjagtigt samme Qualcomm processor som M9 og har, en større skærm og mere ram og en pris der er meget lavere så tror jeg HTC får svært ved at hamle op. (Husk at Oneplus 2's pris på under 3000 er prisen den dag den kommer på gaden, der ligger HTC's telefoner typisk i dag mange tusinde over indtil man kan følge markedet og producere nok enheder).</p>
<p>Men allright, du er sikkert meget klogere og al fortid viser jo også at elektronik ikke har det med at blive billigere over tid.</p>
<p>Eller noget.

Tja, hvis jeg nu havde sagt noget af alt det du hævder, så måske... I din rant-iver har du muligvis glemt at fakta-tjekke tråden?

Det der efterhånde er træls, er at høre på de Android brugere, som bla. dig, der udtaler sig negativt om Apple produkter og brugere af disse i en tråd om et sikkerhedshul i Android operativsystemet. Om det bunder i misundelse over at det går Apple godt, og de faktisk formår at sælge enormt gode og velfungerende produkter til en høj pris, med stor fortjeneste. Eller det er en manglende evne til at sætte sig ind, og/eller forstå, at andre vælger noget andet end een selv det er ikke til at blive klog på.

Men bottom line: lad være med at beskylde folk du ikke forstå for at være dumme, det har altid den modsatte effekt.

17
5. oktober 2015 kl. 12:26

Android er ikke fri software. Det indeholder masser af proprietært hemmelig kode. Læs alle detaljerne her

Mig bekendt er det kun Replicant der er fri software.

16
5. oktober 2015 kl. 10:42

Er det din egen udvidenhed der får dig til at tro rigtigheden af dette udsagn?

Nej det er mine erfaringer med den typiske apple bruger.

Fordi en Audi og en Skoda er også det samme - en bil.

Din bil-analogi er tåbelig.

skærmen på Iphone 6 er lavet af android telefon producenten LG, processoren er en licenseret ARM processor som er det samme som sidder i en Android telefon og såvidere.

Hvis audien og Skodaen havde samme hardware og det eneste der var forskel var betjeningen, karosseriet og logoet, så ville jeg mene at der ingen forskel reelt set var.

Hvis du endelig vil have bil-analogier for at forstå det, så er her en der er lidt mere præcis.

Hvis du vil have en mikrobil så kan du f.eks købe en Citroen C1, en Peugeot 107 eller en Toyota Aygo.

Udenpå ser de forskellige ud, men det er samme chassis, samme motor, samme ophæng osv. Eneste forskel er hvordan karosseriet er bukket og hvordan knapperne er placeret inde i kabinen. (En bekendt har sådan en Citroen C1, på varmeskjoldet der dækker udstødningsmanifolden står der "Toyota" stemplet ind).

Er det du kigger på specs. (egenskaber) for bilerne så er der reelt set ingen forskel, det er kun kosmetik.

Med dine ovenstående udtalelser i mente, vil jeg mene at skulle du have ret, må det bunde i rent held...

Problemet for mobil fabrikanterne der f.eks laver Android er jo at de reelt set kun har 2 steder at differentiere sig fra de andre på.

Det er telefonens fysiske fremtoning og så deres eventuelle branding af android styresystemet.

Da vi er nået til et punkt hvor man, ligesom på PC markedet ikke rigtigt kan mærke det når man får en ny enhed, simpelthen fordi enheden efterhånden er så hurtig at forskellen på hvor hurtigt et program/app åbnes måles i millisekunder.

Selv lavpris android telefoner har jo så meget processorkraft at alt kører flydende og den gennemsnitlige bruger vil jo ikke kunne mærke forskel på om der er 2 eller 4 Gbyte ram i telefonen da de jo nok næppe bruger bare den første Gbyte.

Mpixel ræset på mobilkamera fronten er også ved at klinge af osv.

Ergo er der efterhånden som sagt primært tale om den ydre fremtoning, materiale valg osv.

Jeg kan ikke se hvordan det kan gå andre veje.

Derudover nævner du HTC ONE M9 og skriver den koster 5950 Kr. men i virkeligheden kan den jo erhverves for 4027 kr. ifølge pricerunner så allerede nu har HTC måttet sætte deres nuværende topmodel kraftigt ned i pris.

Når Oneplus 2 så kommer på gaden med nøjagtigt samme Qualcomm processor som M9 og har, en større skærm og mere ram og en pris der er meget lavere så tror jeg HTC får svært ved at hamle op. (Husk at Oneplus 2's pris på under 3000 er prisen den dag den kommer på gaden, der ligger HTC's telefoner typisk i dag mange tusinde over indtil man kan følge markedet og producere nok enheder).

Men allright, du er sikkert meget klogere og al fortid viser jo også at elektronik ikke har det med at blive billigere over tid.

Eller noget.

PS. Havde selv en HTC M8 men da den gik i stykker (Ikke telefonens skyld, blev tabt fra 4 meters højde) så kiggede jeg på en M9, men valgte så at tage chancen med en Huawei og jeg må sige at jeg nok næppe nogensinde kommer til at betale over 4000 Kr. for en mobiltelefon igen og jeg regner bestemt også med at der kommer til at gå længere mellem skiftene, for ligesom med min stationære PC, skifter jeg kun hvis der er et behov og med en nyere telefon/computer med uendeligt meget mere computerkraft end jeg reelt behøver, så er behovet ikke specielt stort.

15
5. oktober 2015 kl. 09:38

som, ligesom apple brugere tror at jo dyrere jo bedre.

Er det din egen udvidenhed der får dig til at tro rigtigheden af dette udsagn?

Apple ejere må bare indse at de betaler meget mere for deres telefon fordi apple er mere grådige end mange android firmaer.

Fordi en Audi og en Skoda er også det samme - en bil.

Mit gæt er at indenfor 5 år så koster en såkaldt high-end telefon det halve af hvad de dyreste koster idag.

Med dine ovenstående udtalelser i mente, vil jeg mene at skulle du have ret, må det bunde i rent held...

14
4. oktober 2015 kl. 22:04

4000kr i Apple skat? det helt fint at kalde det det, men sjovt nok ligger Samasung Galayx eks. og andre flagskibe faktisk i samme prisklasse som Apple så forstår ikke det agument eks. via 3's hjemmeside koster en Galayx S6 - 5410 kr for den midnste og en iPhone 6S - 6190 kr og endag en HTC One M9 - 5950 kr så prisen er ikke et aguemnt længer, når der er tale om mobil telefoner længer alle falgskabine er efterhåden i samme pris klasse da pris + kvalitet ofte hænger sammen.

Eller en Oneplus 2 med noget bedre specs end en Iphone til under 3000 Kr.

Hvorfor vælger du at sammenligne med HTC som jo om nogen forsøger at sælge sine telefoner til brugere som, ligesom apple brugere tror at jo dyrere jo bedre.

Huawei P8 kan få's for 3300 Kr. og har større skærm, højere opløsning, bedre PPI, flere Mpixel kamera, octa-core processor mod quad core, højere clockfrekvens, 3 Gbyte ram mod Iphone 6S med 2Gbyte, kan udvides med SDKort, kan få's i en version med dual-sim og kraftigere batteri.

Apple ejere må bare indse at de betaler meget mere for deres telefon fordi apple er mere grådige end mange android firmaer.

Når Oneplus 2, Huawei og andre producenter kommer på markedet med feature mæssigt ligeså gode telefoner som dem f.eks HTC forsøger at sælge til det dobbelte så skal HTC og de andre beslutte sig for om de vil nøjes med en "luksus" niche hvor folk betaler mere for at kunne flashe at de har en dyr telefon.

Alternativet er at de bliver nødt til at skære prisen ned og det nytter ikke at de laver telefoner med meget ringere specs og forsøger at sælge dem, for hvorfor betale 3000 for en HTC med ringe specs i forhold til en One plus 2, Huawei P8 osv med specs som deres 6000 Kr's telefoner.

Mit gæt er at indenfor 5 år så koster en såkaldt high-end telefon det halve af hvad de dyreste koster idag.

Hvis Huawei og de andre der laver "billige" topmodeller kan tjene penge, på en telefon til 3000, så må HTC og de andre der tager 6000 tjene RIGTIGT mange penge.

13
3. oktober 2015 kl. 12:31

Nej selvfølgelig gør den ikke det. Hent sms appen Textra, den løste problemet som den første app (dagen efter hvis jeg husker rigtigt)

12
3. oktober 2015 kl. 12:25
 1. Det er noget vrøvl. Android er opensource, hvilket giver dig muligheden for at kunne have opdateringer hver dag (får jeg selv.)
 2. Igen så forholder du dig ikke til hvordan produktet bruges - Du kan simpelthen ikke mene at bare fordi en iphone 1 kan opdateres til det nye ios, at den samtidig kan bruges? Den bliver jo langsommere for hver update, det er ikke gældende for android. Jeg har lige flashet custom rom på en kammerats 6 år gamle wildfire s, den kører væsentligt bedre nu og er sikker. At mobilproducenterne ikke supporter deres produkter længe nok er ikke androids problem.
 3. Nej igen forkert, bare for få dage siden var der en artikkel på V2 om hvor nemt det var at lokke lort ind på appstoren på IOS.
 4. igen igen igen du er fuld af vrøvl. Hvis du havde kodet android bare en gang ville du vide at det simpelthen ikke er tilfældet, du vælger hvilken version du ønsker at supporte og så passer den til den version og typisk frem til den nyeste.

final) Ja det er 100% religion, der er ikke noget der er bedre men der er noget som passer mere til ens situation - der er heller ikke noget som er mere sikkert. Det du kan vide dig sikker på er at når du er på android har du muligheden for at kunne få løst de problemer som der uundgåeligt vil komme med tiden - dagen efter! Sidste stagefright blev løst dagen efter af udviklerne fra Textra. Som du selv siger så har ios smidt updates ud, men som jeg fortalte dig før så opdateres android på custom roms hver dag så det argument kan du osse pakke væk. Læs gerne lidt på lektien næste gang.

11
2. oktober 2015 kl. 19:25

og en iPhone 6S - 6190 kr og endag en HTC One M9 - 5950 kr så prisen er ikke et aguemnt længer, når der er tale om mobil telefoner længer alle falgskabine er efterhåden i samme pris klasse da pris + kvalitet ofte hænger samme

Helt korrekt at mobil telefonerne i flagskibs modellerne koster det samme. Bare den forskelle at apple få kæmpe rabat fordi de køber millioner af de samme dele og smider billigere hardware i deres flagskibs telefoner end konkurrenterne. Evt. tjek Apples overskud på salg af telefoner i 2014.

Med hensyn til Symbian er du helt galt på den Symbian var et selvstændigt selskab og leverede også OS til Ericson, samsung mf. Så nej, alle kunne lave en telefon med Symbian hvis de ville betale for det. Lige som det er tilfældet med Windows phone idag.

Med hensyn til Blackberry har du helt ret hvis de var store ville vi havde samme problem men de er meget små i dag. Og vi har derfor ikke et monopol problem med dem.

Og nej jeg har på intet tidspunkt sagt at apple ikke stiller deres kunder tilfredse der var en årsag til at mit indlæg sluttede således: "iOS eller Android på din telefon? Det er dit eget valg der er fordele og ulemper ved begge to..."

Og jo apple flagskibs modeller der betaler du i om egnen af 50-75 pct. for design/brand. Der er en årsag til Apple er den mest indtjenende virksomhed i verden. Og det er fair nok så længde kunderne vil betale. (jeg vil så bare ikke betale det er mit valg) Og det er måske anderledes for folk som bare gerne vil havde en telefon der kan det apple lever.

10
2. oktober 2015 kl. 16:40

Hvis jeg var så parnoid byggede jeg mit eget OS og lavede min egen VPN linje hjem til for at ære sikker på ingen kunne spore mig og oven i købet ville jeg slet ikke bruge en mobil telefon da alt data/voice kan spores den vej, så hvis man er så parnoid og har nogle stats hemligheder at skjule ja så er en mobil telefon med iOS, Android eller Windows Phone slet ikke at fortrække.

4000kr i Apple skat? det helt fint at kalde det det, men sjovt nok ligger Samasung Galayx eks. og andre flagskibe faktisk i samme prisklasse som Apple så forstår ikke det agument eks. via 3's hjemmeside koster en Galayx S6 - 5410 kr for den midnste og en iPhone 6S - 6190 kr og endag en HTC One M9 - 5950 kr så prisen er ikke et aguemnt længer, når der er tale om mobil telefoner længer alle falgskabine er efterhåden i samme pris klasse da pris + kvalitet ofte hænger sammen.

Monopol på iOS? de har udivklet et OS som køre på deres Hardware, det er vel ikke andereldes end Nokia udviklede Symbian til Nokia mobiler og BlackBerry har deres eget OS? Apple formoder bare at stille deres kunder tilfræsse med et produkt i en så stor kaliber at de år efter år slår rekordt.

Jeg er selv Mac, Windows og Linux bruger alt efter opgave, og ja slf betaler du for Apple's design, men det er altså ikke 50% du betaler for designet/brandet men naturligvis betaler du noget for navnet, sådan er det med design og stærke brands.

9
2. oktober 2015 kl. 15:12

Ja du er vist apple religiøs måske tjek den her article her?https://www.computerworld.com/article/2987274/apple-ios/xcodeghost-was-apple-negligent.html

Apple er ikke umulig at lave maleware til men hvis du udvikler malware vil du så helst ramme 80-85 pct. eller 15 pct. af markede? Samtidigt med at apple har bedre sikkerhed i deres app store. Men de fjerner så også programmer der bare ikke lige flader i deres smag, nøgen billeder? Eller programmer der ikke lige er acceptable med deres samarbejdspartner? Se f.eks. problemerne med wifi deling på iOS indtil for omkring 2 årsiden.

Og du har selvfølge ret i at opdateringerne til Android bliver for dårligt holdt ved lige. Og at dette er et alvorligt sikkerheds problem. Men det gør ikke at apple er den ultimative løsning. Eller at android er noget skrammel som du skriver.

F.eks. har apple det problem at du betaler ca. 4000 kr. over pris i forhold til delene i telefonen/tablet. Hvilket vi så kan kalde 'apple skat' da de har monopol på at lave enheder der kører iOS og der med sætte prisen som de har løst uden konkurrence.

Eller at du f.eks. må overveje om apple i nogen sammenhæng er i lommen på NSA eller andre da du reelt ikke ved hvad din enhed sender af data til apple eller har nogen change for at finde ud af det...

Okay det er ikke mange der kan/har kigget android koden igennem men det er i det mindst muligt og gjort af udefra kommende.

Samtidigt har apple jo også en go' mulighed for at hemmeligholde evt. sikkerheds problemer i iOS og langt bedre mulighed for dette igennem deres kontrol.

iOS eller Android på din telefon? Det er dit eget valg der er fordele og ulemper ved begge to...

8
2. oktober 2015 kl. 14:53

e

Det er da ikke Apple's skyld at Samasung vælger at sprøjte så mange mobiler ud, det svare til at Samasung udgir over 2 nye modeller pr mdr, og Apple 1 pr år, så kan man undre sig lidt over at Samsung stadig ikke kan tjene rigtig overskud på deres mobil marked i forholdt til Apple eks.

6
2. oktober 2015 kl. 13:41

2) Android's mest anventede version til dato er er KitKat 4.4 (39.2%) som blev udgivet for over 13 mdr siden, det skyldes tit at producentenen af Android mobileren ikke anser modellen for øknomiske rantable efter 6 mdr, hvor Apples mest brugte iOS version er iOS9 på ca. 41% og udkom for under 1mdr siden, og Apple supporter iOS9 på iPhone 4S eller nyre (dvs 5 år gammel mobiler)

Nu er det jo nok også mere overkommeligt for Apple at teste IOS på de relativt få devices de har. Samsung har alligevel pænt mange forskellige modeller. Det giver kunden den fordel at der er mere frit valg i pris, udseende og funktionalitet. Men så på bekostning at en kortere periode med opdateringer. Men ja overordnet er det et problem at producenterne ikke opdatere produkterne. Det gælder ikke kun mobiltelefoner, men også alle mulige andre embedded devices som snart findes alle steder.

Ifølge GSMArena har Apple udgivet 10 devices siden 2010https://www.gsmarena.com/results.php3?nYearMin=2010&sMakers=48Samsung har udgivet 262 deviceshttps://www.gsmarena.com/results.php3?nYearMin=2010&sMakers=9&sOSes=2

5
2. oktober 2015 kl. 13:35

Mon reklamationsretten gælder i det her tilfælde?

Jeg har indtil videre ikke modtaget een eneste stagefright opdatering fra Samsung (S4 mini) selvom købet er mindre end 2 år gammelt.

4
Journalist -
2. oktober 2015 kl. 13:34
Journalist

Allerede når browseren loader siden for at gøre 'plads' til videoen visuelt, loades videoens metadata. Det er derfor ikke umiddelbart en løsning at forbyde (den ellers irriterende) autoplay.

3
2. oktober 2015 kl. 13:19

Kan problem løses ved at forhindre at telefonen kan afspille video og lyd automatisk?

Der er visse hjemmesider, hvor jeg synes det er trælst, at videoen går i gang automatisk. Specielt når jeg bruger computeren (hint: især TV2.dk og Facebook).

2
2. oktober 2015 kl. 13:14

Ja nu hvor folk siger de vælger Android fordi Apple er så slemme over at det er lukket system som kræver en masse godkendlse, kan man vel efterhånden konstatere

 1. Android er langt mere udsat end Apples iOS systemer med hensyn til malware, hack, sikkerhed m.m.

 2. Android's mest anventede version til dato er er KitKat 4.4 (39.2%) som blev udgivet for over 13 mdr siden, det skyldes tit at producentenen af Android mobileren ikke anser modellen for øknomiske rantable efter 6 mdr, hvor Apples mest brugte iOS version er iOS9 på ca. 41% og udkom for under 1mdr siden, og Apple supporter iOS9 på iPhone 4S eller nyre (dvs 5 år gammel mobiler)

 3. Apple's AppStore er mere lukket og gør det svære at snige snuks ind igennem Apple AppStore hvor imod Google Play kun har automatisk godkendlse så slipper du igennem det kan du smide hvad som helst på brugeres enhed.

 4. Apple's iOS kræver det køre på Apple's produkter, hvor Android kan smides på hvad som helst næsten og så kan man kalde det for en Android telefon eller Android tablet efter som man har løst til, derfor gør det også det meget mere besærligt for udviklet er holde deres app's opdateret og gode da Android ingen standart har på grund af det er åben og der ingen kontrol af på den front hvor imod Apple siger at sådan er det og så kan man vælge at accepter det eller ladevære med at få sit program i AppStore

final) så alt i alt, er det 100% en religion sag om man er til iOS eller Android mobiler, men en ting man kan vel slå fast, at Android er en gang skrammel med hensyn til at man altid har den sidst nye version af Android, udvalget af usikkerhed i deres Google Play store er et kæmpe problem, og hvis Android er så godt som alle Android fanaitkeren påstår undre det mig meget at der altid nænves sikkerheds fejl på 500 - 1000milioner enheder af gangen når der kommer en fejl ud.

Apple's iOS9 har været på gaden i ca. 1 mdr, og allerede smidt 2 updates ud på grund af sikkerhed, ikke noget jeg før har set hos Android producenteren?

1
2. oktober 2015 kl. 12:21

Nok er Android opensource, men de tvinger allerede Play ned i halsen på dem. Gennemtving en solid opdateringspolitik.