Stadig bøvl med Skats EFI-system: Opgiver igen i år at inddrive restancer

17. oktober 2014 kl. 08:5612
Det system, som skulle sørge for, at Skat fik inddrevet sine restancer, er endnu ikke godt nok implementeret, og det giver problemer.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Skat har fortsat problemer med it-systemet EFI – Et Fælles Inddrivningssystem – som i første omgang var seks år forsinket, og som fortsat ikke er implementeret godt nok til, at Skat kan komme af med den pukkel af restancer, som de år efter år forsøger at inddrive.

Sidste år var målet ifølge EPN.dk, at inddrive 105 procent af årets restancer, i år var målet 110 procent. (Tallet kommer over 100 netop på grund af de gamle restancer, som Skat forsøger at inddrive.)

I 2013 nåede man kun 79,7 procent, og nu oplyser skatteminister Benny Engelbrecht (S), at det heller ikke i år er muligt at ramme måltallet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Måltallet for 2014 forventes ikke at blive realiseret. Måltallet blev i sin tid fastsat ud fra en forventning om, at EFI i 2014 var fuldt implementeret og funktionsdygtigt, for så vidt angår alle automatiserede processer. Det er ikke tilfældet,« hedder det i et svar fra Benny Engelbrect til Folketinget.

Det svar får Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, til at kalde ministeren i samråd.

»Det er ganske ophidsende, det her. Tidligere på året afskrev man 900 millioner kroner, fordi det ikke var lykkedes at hente pengene hjem inden forældelse. Nu er vi i en situation, hvor Skat igen opbygger en pukkel i stedet for at få nedbragt restancerne. Det sejler jo fuldstændigt,« siger han til EPN.dk.

12 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
11
21. oktober 2014 kl. 09:04

Skat har påtaget sig en opgave, som de har negliseret. Jeg forstår ikke at de organisationer der ikke har fået deres penge ikke stiller SKAT til ansvar (evt gennem en forventet succes rate 0-100%)

Det kunne jo være noget sjovt hvis SKAT gik konkurs når de ikke kunne svare deres forpligtelser.

9
20. oktober 2014 kl. 12:07

Der må vel være nogle der har haft ansvar for gennemførelse af projektet og arkitektur af systemet.

7
18. oktober 2014 kl. 15:39

I Norge har man jo et århundreder langt kendskab til danske forhold og samtidig en velfungerende skattemyndighed.

Jeg foreslår at den danske skattemyndighed nedlægges og at dens opgaver udliciteres til deres norske kolleger.

12
21. oktober 2014 kl. 09:13

Bemærkningen om LOTTO er helt relevant. Jeg har fra ATP fået det svar at sagsbehandlingen var "UHELDIG" altså underlagt tilfældigheder. Da der skal være forudsigelighed i afgørelserne er dette en klar lovovertrædelse.

4
17. oktober 2014 kl. 13:06

Det svar får Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, til at kalde ministeren i samråd.

Da loven om EFI blev fremsat hed skatteministeren Kristian Jensen. Så det er sådan set Torsten Schack Pedersens eget parti der er har en stor del af skylden for hele miseren - ikke mindst den del, der gik ud på at høste besparelsen (= fyre medarbejdere) før den var realiseret.

5
17. oktober 2014 kl. 13:22

Nu er TSP jo sjældent en der har travlt, eksempelvis disse perler omkring teleforliget:

2009: Teleforliget i Danmark er fra 1999, så det er dybt forældet og passer til en branche, der var et helt andet sted. Tiden er moden til en total forandring af loven,' siger Torsten SchackPedersen, teleordfører for Venstre.

2013: Han bakkes op af den egentlige teleordfører for Venstre, Torsten Schack, der også erklærer sig klar til at drøfte, om forliget trænger til en modernisering.

Thisted dagblad i dag: Det er altså ikke fordi, at vi politikere bare har siddet på vores hænder, men det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, før alle er med, siger han..

2
17. oktober 2014 kl. 10:09

Jeg har lige fået en regning på vægtafgift (men jeg er nu ikke den eneste det er sket for, alle i min omgangskreds har været ude for det samme) for det seneste år.

Der er sket det at Skat, pga. rod i deres systemer ikke har sendt regninger ud, men så har fundet ud af det nu.

Jeg har ikke nogen problemer med at jeg selvfølgelig skal betale for min vægtafgift, men problemet er at der er pålagt et rykkergebyr.

Jeg (og alle andre jeg ved af) har imidlertid ALDRIG fået nogen første regning, så hvordan i alverden kan Skat så tillade sig at lægge rykkergebyr på - og samtidig er det så smart, at hvis man vil klage, så skal man betale 400 kr i klagegebyr!

Man vil gå godt nok få klagegebyret refunderet, hvis man vinder klagesagen, men hvem orker så det.

Det er helt uhørt at Skat kan tillade sig at opkræve ulovlige rykkergebyrer fra samtlige landets bilister - umiddelbart gætter jeg på at Skat samlet set pålægger danske bilister ulovlige gebyrer for i alt et sted mellem 100 og 150 mio kr.

Jeg har prøvet at skrive rundt til flere avisredaktioner for at få dem til at tage det op, da jeg mener at Skats ageren som stat-i-staten, hvor det at Skat kan lave ulovligheder til et trecifret millionbeløb afgjort burde være interessant, men desværre synes de at det er mere vigtigt her i samfundet at læse om en tv-værts spiseproblemer - sic.

6
17. oktober 2014 kl. 13:37
10
21. oktober 2014 kl. 08:59

Vedrørende bilafgifter. For et par år siden udsendte de dobbelt opkrævninger (snail mail og PBS). For en privat erhvervsdrivende ville dette give bøder. Her var konsekvensen kun at SKAT's likviditet blev øget De besvarede ikke henvendelser i denne anledning og offentliggjorde ingen vejledning. PBS opkrævningerne havde en betalingsdag der lå efter forfaldsdag. Altså kunne de opkræve bøder og mora renter for alle, virkelig smart De besvarede ikke henvendelser i denne anledning og offentliggjorde ingen vejledning. Jeg gruer stadig for om der i denne anledning dukker afgifter op. Op

1
17. oktober 2014 kl. 09:19

Det værste er jo at de tab som følger og har været, kunne dække at hyre nye folk ind til at inddrive disse restancer