SSD-drev rammer skrivehastighed på 1 gigabyte/s

En ny, superhurtig flashbaseret disk er på vej fra firmaet Micron. Den skulle kunne skrive og læse data fire gange kvikkere end de hurtigste SSD-drev på markedet i dag.

Er skrivehastigheden vigtigere end prisen pr. gigabyte er et kommende solid state disk-drev fra Micron et godt bud. Firmaet demonstrerer i en video læse- og skrivehastigheder på 800 megabyte pr. sekund på en almindelig pc og forventer at nå en rund gigabyte pr. sekund inden lancering. Det skriver TGDaily.com.

Til sammenligning skriver det hurtigste almindelige SSD-drev på markedet i dag med 100 megabyte pr. sekund, mens de mest potente storageløsninger til virksomhedsbrug kan nå op på 250 megabyte pr. sekund.

Da SATA- og PATA-forbindelserne, der normalt bruges til at tilslutte diskdrev til computeren, kun kan transportere op til 300 megabyte pr. sekund, skal Microns nye drev bruge én til to PCI Express-porte for at udnytte den fulde hastighed.

Målt i IOPS (input output operations per second) vil disken nå 200.000, sammenlignet med de 25.000 IOPS som hurtige enterprise-løsninger kan opnå i dag, hævder Micron.

Hvornår disken kommer på markedet eller hvad den vil koste, er ikke oplyst.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Anders Kvist

Det er over et år siden at FusionIO præsenterede deres IODrives. De præsterer skrivninger og læsninger på ca. 600-700MB/sek og over 100.000 random IO/sek. Det er basicly bare et PCI-express (x4) kort med flash chips på - vist samme løsning som Micron har lavet. Det er vist bare et spørgsmål om hvor mange parallelle flash chips man kan få sat på kortet. Det ser ud til at Microns kort er meget størrer end FusionIOs...

IODrives står i ca. $4500 for en 160GB udgave - dem har jeg nogle stykker af i database servere og de sparker MEGET røv. Større disk-arrays kan godt pakke sammen i forhold til.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere