SquidHub vil samle alle dine kommunikationsveje på én platform

SquidHubs grundlæggere Asger Johansen (tv.) er M.Sc. Computer Science & Engineering og Andreas Overbeck (th.) er M.Sc. Biomedical Engineering. Illustration: SquidHub
Dansk startup vil give både udviklere og ledere et samlet overblik over it-projektet med et virtuelt cockpit, der samler alle virksomhedens kommunikationsveje.

Sharepoint, Google Suite, Slack, Trello. Der har aldrig været så mange projektstyrings- og kommunikationsværktøjer. Og da man ikke bare kan leve med et enkelt, går overblikket hurtigt tabt i forskellige Slack-kanaler, glemte dokumenter og chatbeskeder.

Det vil danske SquidHub nu gøre op med.

»Vi arbejder på at samle de essentielle redskaber i ét overblik for hele teamet for derigennem at gøre medarbejderne mere engagerede og opnå billigere projekter med højere kvalitet til gavn for både kunde og leverandør,« siger grundlægger og direktør af SquidHub Andreas Overbeck.

SquidHub er en online platform der samler holdkommunikation, fildeling, kalendere samt projektplanlægnings- og styringsværktøjer på et sted. Et simpelt UI, eller virtuelt cockpit som Overbeck kalder det, giver et fuldt overblik over projektet på ét skærmbillede.

Den største udfordring for projekststyring i dag er, som jeg ser det, at informationerne i et projekt er spredt på tværs af mange forskellige platforme. Konsekvensen af et ‘distribueret setup’ er, at det er enormt svært i en organisation at holde alle medarbejdere ‘on the same page',» siger Overbeck.

»Desuden bliver der brugt lang tid på at lede efter information – netop fordi det netop er spredt på tværs af f.eks. e-mail, SharePoint, Slack, Drive m.m. Og tid er dyrt – både for kunde og leverandør,« siger han.

Købte sig fri og flyttede til Samsø

SquidHubs vision er at skabe et projektstyringsværktøj til masserne, og de tager derfor kampen op med Silicon Valley-giganter som Slack og Trello.

Det gør de fra deres nye kontor på Samsø.

»Vi købte os fri fra vores investorer og rykkede til Samsø, fordi omkostningerne til leje er en brøkdel af København (hvor virksomheden startede red.), mens it-infrastrukturen er lige så god, og jeg slipper for at holde i kø i en time for at komme på kontoret,« siger Overbeck.

Den tid og de penge, han sparer, går i stedet til at udvikle virksomheden, og så er der mere frisk luft og færre distraherende tilbud på Samsø, der hjælper med at arbejde fokuseret, fortæller han.

Et af de største udfordringer SquidHub har oplevet i udviklingen af platforment er ironisk nok manglen på deres eget produkt.

»I opstarten af udviklingen af produktet, var vi netop udfordret på samarbejdet, da vi var tvunget til at bruge mange forskellige værktøjer. Det har vi så heldigvis løst nu – ja, vi tager vores egen medicin hver dag – og det er fedt at se, hvor godt det virker,« siger Overbeck.

Han anerkender også, at det er en stor udfordring at samle features fra fire selvstændige produkter til en platform, der skal fungere på både web og telefoner. Derfor er brugertests prioriteret højt sammen med iterering på selv små detaljer af platformen.

Remote er fremtiden

Andreas Overbeck ser to store tendenser hos sine kunder, som han vil understøtte med SquidHub: at der oftere arbejdes på tværs af organisationer, og at remote teams hurtigt vinder frem.

»Remote first er fremtiden – og det er interessant, fordi det er værdifuldt for medarbejderne, der ofte får mere arbejdsglæde mens commute-tid fjernes og det samtidigt er billigere for arbejdsgiveren,« siger han.

Samarbejde mellem flere virksomheder og remote medarbejdere stiller dog høje krav til de værktøjer der benyttes for at sikre effektive teams, mener han, og det understøttes af data fra Google.

73 procent af 258 direktører i en undersøgelse lavet af Google for Work mener, at deres virksomheder kunne være mere succesfulde, hvis deres ansatte kunne arbejde mere samarbejdende og mere fleksibelt. 56 procent af dem mente, at øget samarbejde vil være den mest effektive faktor i at øge virksomhedens rentabilitet.

SquidHub kan bruges gratis på squidhub.com og på app til både Android og iOS.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere