Spring-framework rykker til Java 17 og Jakarta EE 9

27. september 2021 kl. 08:29
Spring-framework rykker til Java 17 og Jakarta EE 9
Illustration: Milkos/Bigstock.
Store ændringer for populært Java-miljø.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

På konferencen Spring One 2021 har Vmware, der ejer open source-frameworket af samme navn, løftet sløret for det populære miljøs fremtid. Det skriver Infoq.

Ifølge den nylige undersøgelse 2021 Jakarta EE Developer Survey Report, foretaget blandt 940 udviklere og softwarearkitekter over hele kloden, benyttes miljøerne Spring og Spring Boot af 60 procent, mens 48 procent benytter Jakarta EE.

Spring blev i sin tid blev skabt som et letvægtsalternativ til Javas officielle enterprise-miljø, EE, der blev open source fra 2017 til 2019 og skiftede navne til Jakarta.

Spring 6 er planlagt til udgivelse i oktober 2022, og vil kræve Java 17 og Jakarta EE 9. Udgivelsen vil også understøtte Java 9-moduler og kompilering til systemkode, ligesom i Oracles Graalvm-miljø.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den store mundfuld med version seks betyder dog også, at der for første gang siden 2010 ikke kommer nogen større udgivelse i år. Men en mindre kommende udgivelse vil dog understøtte Java 17.

Infoq bemærker, at Spring 6 også er et forsøg på at indhente nye populære Java-frameworks til cloud, såsom Quarkus og Micronaut, der også kompilerer til systemkode.

Spring Boot 3, som er et Ruby on Rails-lignende bud på Java-platformen, vil bygge på Spring 6, men har dog endnu ingen udgivelsesdato.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger