Spring-framework rykker til Java 17 og Jakarta EE 9

Illustration: Milkos/Bigstock
Store ændringer for populært Java-miljø.

På konferencen Spring One 2021 har Vmware, der ejer open source-frameworket af samme navn, løftet sløret for det populære miljøs fremtid. Det skriver Infoq.

Ifølge den nylige undersøgelse 2021 Jakarta EE Developer Survey Report, foretaget blandt 940 udviklere og softwarearkitekter over hele kloden, benyttes miljøerne Spring og Spring Boot af 60 procent, mens 48 procent benytter Jakarta EE.

Spring blev i sin tid blev skabt som et letvægtsalternativ til Javas officielle enterprise-miljø, EE, der blev open source fra 2017 til 2019 og skiftede navne til Jakarta.

Læs også: Open source enterprise-Java har vind i ryggen

Spring 6 er planlagt til udgivelse i oktober 2022, og vil kræve Java 17 og Jakarta EE 9. Udgivelsen vil også understøtte Java 9-moduler og kompilering til systemkode, ligesom i Oracles Graalvm-miljø.

Den store mundfuld med version seks betyder dog også, at der for første gang siden 2010 ikke kommer nogen større udgivelse i år. Men en mindre kommende udgivelse vil dog understøtte Java 17.

Infoq bemærker, at Spring 6 også er et forsøg på at indhente nye populære Java-frameworks til cloud, såsom Quarkus og Micronaut, der også kompilerer til systemkode.

Læs også: Micronaut-framework lander i version tre med valgfri kerne

Spring Boot 3, som er et Ruby on Rails-lignende bud på Java-platformen, vil bygge på Spring 6, men har dog endnu ingen udgivelsesdato.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere