Spring-apps kan compiles til native i beta

18. marts 2021 kl. 10:10
Spring-apps kan compiles til native i beta
Illustration: Bigstock/Pmm.art.
Mindre fodaftryk og hukommelsesforbrug samt hurtigere start af programmer er fordelene, når Spring-apps kompileres til færdiglavede containere i maskinkode med Graalvm.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Java-frameworket Spring kan nu genere apps i maskinkode, i stedet for at benytte Javas virtuelle maskine (JVM), dog foreløbigt som beta-udgave. Det skriver en af projektets udviklere, Sébastien Deleuze, i et blogindlæg. Muligheden er udviklet i samarbejde med udviklere på Graalvm.

Oracles Graalvm-miljø, der findes i open source og kommercielle aftapninger, har gjort det nemt at compile Java-programmer til maskinkode, dog med visse begrænsninger. De resulterende binære produkter fylder ofte væsentligt mindre på disk og har mindre hukommelsesforbrug, og ofte også hurtigere start-tider. Det er egenskaber, som passer godt med dagens populære container-miljøer på servere.

Spring Native beta er tilgængelig fra start.spring.io, og skulle give opstart på typisk mindre end 100 millisekunder. Projektet understøtter Java og Kotlin.

Med simple kommandoer kan brugeren generere et optimeret container-image, der indeholder et minimalt styresystem-lag og en lille eksekverbar fil i maskinkode, der kun medtager de nødvendige elementer fra Javas klassebiblioteker, Spring-miljøet og de afhængigheder, som anvendes i applikationen.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger