Spring-apps kan compiles til native i beta

Illustration: Bigstock/Pmm.art
Mindre fodaftryk og hukommelsesforbrug samt hurtigere start af programmer er fordelene, når Spring-apps kompileres til færdiglavede containere i maskinkode med Graalvm.

Java-frameworket Spring kan nu genere apps i maskinkode, i stedet for at benytte Javas virtuelle maskine (JVM), dog foreløbigt som beta-udgave. Det skriver en af projektets udviklere, Sébastien Deleuze, i et blogindlæg. Muligheden er udviklet i samarbejde med udviklere på Graalvm.

Oracles Graalvm-miljø, der findes i open source og kommercielle aftapninger, har gjort det nemt at compile Java-programmer til maskinkode, dog med visse begrænsninger. De resulterende binære produkter fylder ofte væsentligt mindre på disk og har mindre hukommelsesforbrug, og ofte også hurtigere start-tider. Det er egenskaber, som passer godt med dagens populære container-miljøer på servere.

Læs også: Vi compiler Java til Linux med build-script

Spring Native beta er tilgængelig fra start.spring.io, og skulle give opstart på typisk mindre end 100 millisekunder. Projektet understøtter Java og Kotlin.

Med simple kommandoer kan brugeren generere et optimeret container-image, der indeholder et minimalt styresystem-lag og en lille eksekverbar fil i maskinkode, der kun medtager de nødvendige elementer fra Javas klassebiblioteker, Spring-miljøet og de afhængigheder, som anvendes i applikationen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere